• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Tak jsem našla geniální přílohu pro psa :D objednala jsem koni speciální krmení - je to mačkaný a tepelně upravený obilí, jmenovitě ječmen, kukuřice a oves. S otevřenou hubou jsem zírala jak mu to štěně chodí žrát do pytle. A když jsem mu to vyloženě nabídla z ruky, málem mi ukousl prsty. Jen tak, na suchý obilí. Tak už má odsypáno k masu :D
    KABIS
    KABIS --- ---
    Fotku nemam aktualne. Jo, jeste dostava kloubni vyzivu, protoze ma spatny kycle (na trech mesicich juvenilni symfyziodeza nebo jaxeto).
    Tak ve stredu jdeme na rtg aby se vyloucily poraneni/poskozeni/janevimco ramen a loktu. Doktor se ptal, cim krmim... Rekl, ze vetsinou pokud je to z vyzivy, tak to je u lidi co nekrmi ciste granulema, ale ze pokud se to bere rozumne, tak proti tomu nic nema i kdyz by preferoval ty granule.
    Mame petimesicniho bernacka. Co se tyce zateze, tu ma minimalni protoze do roka drzime ne klidovy, ale spis pohodovy rezim. Ale chodime trochu (zaciname castejs) plavat.
    Nema to nijak hrozny, pan doktor rikal, ze ho klidne muzou jen bolet kosti z rustu, tak jsem na to zvedava.
    Kazdopadne doporucili byste mi jeste neco krome tech nozicek a skeletu? (skelety dostava normalne, ale castejs kureci kridla, nozicky sezenu a zkusim) Co jsem koukala na netu, tak se tam doporucuje vitamin c a nejaky pripravky s vapnikem, ale toho se dost bojim. Taky se doporucuje skorapka od vajicka zakapnuta citronem, to vidim spis. Co vy na to?
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    KABIS: Fotku nemas? Jinak souhlas, vetsinou to byva geneticky dany. Zkus pridat vic skeletu kurecich, masitych s kuzema, tim nic nezkazis.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    KABIS: A kromě návštěvy veteriny (ono záleží na věku a váze psa a na míře zátěže - při popsaném krmení bych za tím taky spíš hledala genetiku než podvýživu, ale zas správná výživa to může zmírnit) můžeš preventivně přidávat chrupavky - prasečí nožičky třeba, pokud se ti z nich nepotento.
    KABIS
    KABIS --- ---
    Nj, to bude nejlepsi.
    IF_
    IF_ --- ---
    Jestli myslis vytaceni prednich tlap tak to si spis zajdi na vysetreni, to je dano geneticky ne krmenim.
    KABIS
    KABIS --- ---
    Dotazek: krmim tak nejak normalne (kosti, maso, vnitrnosti, zelenina, ovoce - proste vsechno), jako doplnky stravy davame MicroMineral, pangamin a lososovy olej. Prijde mi ale, ze psisku se zacinaj trosku delat proslapy - kdyz sedi tak ty nohy ma trochu otocene ven, ale videt to je. Co byste mi doporucili pridavat, aby se mu to spravilo?
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    IF_: to je drsny, mne prosly/tesne pred projitim veci dava vetka do utulku..
    IF_
    IF_ --- ---
    Úlovek z veteriny:)

    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    TAPINA: jasný, děkuju za info..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MIKEYLA: Ono se doporučuje odčervovat častěji, když se krmí krmným masem, protože není tak důkladně prošetřené, jako potravinářské. Ale stejně nejvíc záleží na tom, kam pes chodí a s kým se stýká, kvůli škrkavkám. Na venkově při venčení na polích není potřeba odčervovat tak často, jako ve městě, kde chodí celé sídliště do jednoho parku a půlka lidí neuklízí.
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    TAPINA: ne ne, to né samozřejmě:), najdu, kde jsem to četla.., já odčervuju klasicky dvakrát ročně..
    IF_
    IF_ --- ---
    TAPINA: No ale pak to jsou blbci, to uznavam..i kdyz kamoska teda ma zas druhyho extremniho veta,kterej rika ze psovi jen maso staci...
    IF_
    IF_ --- ---
    S tim cesnekem to je ponekud pofiderni myslim.

    No mne to pripada taky moc 4x, delam to jednou max. Dvakrat, ta vetka mi rekla ze v trusu nic poznat ani nemusis, tak nevim.

    Jo ad. Tetanus, ta veterinarka mi rekla, ze si mysli, ze preventivne ockovat je pomerne zbytecny, ze tak maximalne kdyby pes zil na statku tak by se o tom mohlo uvazovat..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    IF_: Přesně tak probíhá konverzace o krmení i u mne. A 50 % lidí odpoví, že vitamíny žádné nedává a bohužel dobrých 30 % odpoví, že nedává ani žádné přílohy. A z 10 % vyleze, že masem myslí čistou svalovinu z obchodu pro lidi (samozřejmě u malých plemen). Tož proto :o)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MIKEYLA: Jako že červi jsou z granulí? :o)
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    přidáváte do krmení česnek, právě jako prevenci proti parazitům?
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    IF_: počkej, čtyřikrát do roka? To je nějam moc ne? Já jsem četla, že naopak, že se na barfu, tak často odčervovat nemusí..., tak ted nevím teda...
    THEIA
    THEIA --- ---
    IF_: diky za tip, reznictvi na arbesaku mam kusok od prace ale nevedela som ze tam maju aj zazracne psie kosti:) Kupila som mojej doge 3 najvacsie a nejtlustsi kusy ktore tam mali a teraz sa s prvou uz asi 3 hodiny vkuse bavi.)
    IF_
    IF_ --- ---
    Tak dnes jsme byly na očkování. Veterina na Andělu, byla jsme tam podruhé. Vyplázla jsem 570 Kč, celkem mazec :/

    Jinak rozhovor o krmení:

    V:Dáváte jí nějakou veterinární dietu po té kastraci?

    (Chvilku přemýšlím, zda se mám přiznat, ale pak jsem si řekla, že jo:)Ne, já krmím normálním jídlem. Ne granulemi.

    V:Jak to myslíte? Jakože jí vaříte?

    Taky někdy, ale spíš dávám syrové maso.

    V:A dáváte jí nějaké vitamíny k tomu?

    Ano dávám, třeba roboran, pangamin...

    V: A to jí k tomu dáváte nějaké přílohy?

    A pak mi řekla, že mám teda odčervovat 4x do roka :)

    Tak zas tak hrozné to nebylo, i když tón byl hodně podezřívavý:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam