• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    WAMI
    WAMI --- ---
    CAMELLA: tak vidíš, máš to po ruce a chceš emigrovat :D
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    ehm cože? jakýže granule lisovaný za studena kupujete? asi blbě koukám, ale co tak koukám, tak výživa na 12 dní bvy mě vyšla na litr???
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    WAMI: náhodně vybraný a mimochodem výborný eshop. Jsou od nás z vesnice, takže od nich objednáváme už léta a jsou moc fajn. Jednou jedinkrát se stalo, že nepřijeli a to jen díky zácpě a vybitému mobilu (a jako omluvu jsem dostala nějaké zboží navíc :)
    WAMI
    WAMI --- ---
    mno, tak si najděte někde konzervy Grand Falco, je to čistý konzervovaný maso, v rámci konzerv relativně za hubičku...
    a to kuře tam je fakt vcelku, bez vnitřností... :D

    namátkou nějaký náhodně vybarný e-shop: http://www.24tlapek.cz/chovatelske-potreby.php?CA=74

    ---
    a jinak trochu OT - moji psi dostávají přílohy jen občas, a to ještě čas od času jsou ty přílohy právě granule... sežerou všechno, tráví všechno, ani 14 dní na granulích je nezabije, já když jdu na vandr, živím se 14 dní rohlíkama s paštikou a polívkama z pytlíku a myslím, že mě to taky nezabije, psíci nějakou dobu ty granule zvládnou taky... ;)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    mmch, ted jsem se dostala přes kamarádku ke konzervám z německa...a to je panečku uplně něco jiného než tady. Konzerva s 90% masa a cena cca 50kč/800g?:)
    asi emigruju.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    ZMYJKA: asi vozkouším no.. stjeně ted budu objednávat z becresu, tak zkusím něco objednat..
    sem zvědavá na to.. a hlavně! poprvý tak dlouhý odloučení od arnošta.. sem zvědavá, komu z nás se bude stýskat víc.)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    VERCA_ZABA: normálně mrkni na granule , co maj za předepsanou dávku na váhu, u každejch je to trochu jiný. Tyhle velký hafáci mívaj kolem 400 - 600 g na den, podle typu granclí. A srajdu teda mít klidně může taky, jestli to nemáš ozkoušený.

    A řezníka bych jim nepovolovala, jinak bude žrát libový masíčko a nedoplatíš se ;) Já ty konzery nejdřív na pár dní testla doma v klidu, než sem s něma vyrazila do terénu. Tak jestli máš čas, tak bych to bejt tebou s těma granclema taky zkusila. Uvidíš, jestli je bude žrát a nebude mít po nich srajdu - v nejhorším se daj zalívat vývarem třeba, nebo opatlat trochou konzervy. Ale moji na ně teda pečou i tak - z granclí si daj štěněcího Brita nebo Platinum, ale za studena lisovaný je moc neberou.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    ZMYJKA: hmmm, to sem nechtěla slyšet..:D jako konzervy to mu nedám, na to nemám.. a obyč granule nerisknu, by měl srajdu.. takže asi zkusím ty granule (cca jakou dávku vůbec má mít? ted žere cca 1,5 kila žrádla denně) a dostanou instrukce, že mu můžou koupit něco u řezníka třeba.
    a právě v zátěži asi moc nebude, bude chodit do stormovky a tam jen tak navolno nebude
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    VERCA_ZABA: spíš aby to žral... Moji ty lisovaný za studena prakticky nežerou - jako zobnou si, ale třeba v zátěži si to s něma nerisknu, sou to malý psiska a stačí dva dna hladovky a počítám jim žebra. Ale u toho tvýho mameluka a když si bude válet šunky by to asi vadit nemělo, i když neslupne plnou dávku. Spíš se připrav na zoufalé telefonáty že "nepapá" :)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    helejte, budu dávat arnošta po dobu dovolený na hlídání, je to 12 dní.. ale nechci kámoše zatěžovat Barfem - nerozumí tomu, sami se snaží maso omezovat a nemaj ani mrazák..
    bude velká zátěž pro pesana, když mu dám na těch 12 dní ty lisovaný granule?
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    ZMYJKA: Začínám mít pocit, že šišky jsou základ jídelníčku. Lara si do tlamy nacpe tři a čtvrtou koulí nosem :)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Jinak barfovat se dá všechno :D Tahle šiška mu moc chutnala...

    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    ZMYJKA: aha no to sem netušila, že se krmí taková hromada. no každopádně to vyřešim těma granulema lisovanýma za studena
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    PETRA_CHATEAU: Počkej, jak dva dny? Pes co má 5-10 kg má žrát právě těch 400 denně, podle dávkování na konzervě - to je za mě jedinej problém s Gran Carno - teď jsme na nich byli deset dní a jediné, co psiska nedávaly, byl ten zvýšenej objem potravy, takže ráno mi to občas nedožrali, ale normálně sem jim dávala 400 na den na psa (po 200 gramech na krmení ráno a večer, takže ve dvou mi za den slupli i 800) a až na pár rán to slupli a spíš mi přijde, že trochu pohubli teda.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    KABIS: Rajcata cherri mi jedna cuza sama odkusuje z kericku. Jen ty zraly, zelenych si nevsima. Jedovaty jsou zeleny, ale to snad nenapadne nikoho psovi dat. Papriky obcas do zradla nakrajim, chutnaji jim.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    KABIS: Rajčata nedáváme, papriky jo, Gustík je miluje :D Proč by se papriky neměly?
    STHENO
    STHENO --- ---
    tak ak su rajcata dobre dozrete, ja nevidim dovod ich cas od casu nedat. rovnako papriky.
    KABIS
    KABIS --- ---
    Co si myslite o paprikach a rajcatech? Nasla jsem zminky ze nedavat vubec, ale priznam se ze u nas jsou na jidelnicku celkem casto.
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    VERCA_ZABA: na to, že se mají moji psi lépe než já, tak na to už jsem si zvkla:D, jen mé okolí si ještě stále klepe na čelo:D
    STHENO
    STHENO --- ---
    INUSHKA: vyrast nevyrastie, ale ked ma 14 mesiacov, je mozne, ze sa este osvali. kazdopadne by som pocitala tak cca na 15 kg a casom uvidis, ci mu to staci (pribera? ubrat chudne? pridat!)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam