• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    Tak Vas vitam v klube o krmeni psov a maciek prirodzenou stravou. Ocenim tu rady pre zaciatocnikov, skusenosti, tipy a odkazy na predajcov, takisto odkazy na literaturu. Proste vsetko okolo danej temy.
    rozbalit záhlaví
    STHENO
    STHENO --- ---
    STHENO: cas to nezabera skoro ziaden, lebo proste rozmrazim maso pre psov a z toho dostava kocur tiez svoju davku. krmim ho len raz denne, takze vecer vsetci dostanu misku masa a su spokojni.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    STHENO: super! právě máme ted novýho kocoura, kterej včera suverénně nakráčel arnoštovi do misky na vemeno, tak si kousek vzal a chutnal mu.. a prostě když vidím, jak pes si žere maso a kocour chroupá granule... tak bych ráda s ním taky barfovala:)
    STHENO
    STHENO --- ---
    VERCA_ZABA: ja mam tiez dvoch psov, takze davam rovnake maso ako psom. s tym rozdielom,z e nedavam velke kosti - ak kosti, tak len kuracie kridla, krky a podobne. kedze je macka "vacsi" masozravec ako je pes, tak ovocie a zelelninu dostava kocur minimalne, snazim sa to ale nahradzovat zelenymi drzkami a tie tvoria zaklad stravy aj u psov. financne je to podla mna neporovnatelne s granclami - kocurovi staci cca 80 g masa denne. obcas pridavam olej, vajicko, jogurt, kyslu smotanu a podobne, zaklad je ale stale maso.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    STHENO: jak velkej je to rozdíl o proti granulím? jakože zabere to víc času? víc peněz? může se dávat normal maso, se kterým barfuju s arnoštem?
    STHENO
    STHENO --- ---
    ja
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    sím vás, kdo tu barfujete s kočkama?
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    INXS: diky..objednano:]
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    INXS: jo, přesně tam.)
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    FIFAJZ: ja prave nemuzu krmit kurecim, protoze ma asi alergii..to se mi teda jeste musi potvrdit, ale zatim teda krmim jen hovezim, objednala jsem drzky a a mlety a vemeno a chci stridat to... taky jehneci vnitrnosti sem mu ted davala a kosti teda jenom morkovy zatim..dali mi v masne veprovy, ale vet. rikal, ze se jim casto sekaj v krku, tak sem mu je nedala.. a hovezi sem nikde nesehnala.. jinak zeleninu davam co mi prebejva..davam hodne mrkve, salatu a repy... a teda pangamin prihazuju... skorapky mam doma nasuseny pro slepice prave, tak me napadlo, ze bych je nejak zpracovala psovi.. ale nerada bych neco pokazila..

    PETRA_CHATEAU: tak roboran uz jsem objednala, s tim pocitam... a ten olej kupujes kde?
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    NICKIE: Ja zadny extra doplnky nepridavam. Pokud ma pes pestrou stravu, ruzny druhy masa, chrupek, kosti, vyzobe si jeho organismus sam, co potrebuje. Takze ze skeletu, masitych kosti si vezme vapnik, netreba skorapek. Z ryb podanych vcelku si vezme olej. Kloubni vyzivu bych preventivne zadnou nedavala - a kdyz, tak jen bylinky. Tu a tam sypnu Phytovet mobility. Davam dlouhodobe jen pangamin. A ted na podzim coby prevenci a dotaci ceckem kysany zeli syrovy a strouhanou cervenou repu (ve ktery je taky dost vapniku).
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    NICKIE: dávam lososovej olej od britu. přidávam roboran a pangamin. pokud dáváš kosti, skořápky nejsou třeba, jinak je dobrý je zakápnout citronem (nedokážu vysvětlit proč, ale dělá se to.)). u většího psa bych myslela i na nějakou kloubní výživu . jo a teď jak řádí psincák, dávam eště šípky, maj hodně céčka
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    resim, jake doplnky mam k masu a zelenine pridavat. Jaky je nejlepsi olej, aby me financne moc nezruinoval? olivovy asi neni vyhovujici ze jo? jeste jsem se chtela zeptat, zda pridavate skorapky..staci je rozmixovat v mixeru a pak denne prisypavat? nebo se musi jeste zpracovat jinak... diky moc
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    FIFAJZ: tak holt bude mit Sarucha trochu drastictejsi dietu:D
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    HYSTERIA: Ale tak neco jinyho snad je, kdyz je pes od panicku, odtrzen a na hlidani? a neco jinyho, kdyz mu jen odejdou z domova kocky, na ktery byl zvyklej? Nevim, kor kdyz pes blil, tak mu asi nebylo nejlip - tot muj virtualni nazor. :)
    A jinak ano, znam takovy nezravce zavislaky, kdyz vyrazi panickove na dovolenou. Jednu takovou nimru tu budu mit od patka na tyden, bozesmilujse, at nedela kravicku a zere. :)
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    FIFAJZ: věř tomu, že by to dal :) měla jsem tu na hlídání psa, který nežral 10 dní ze stesku. teda žral, ale tak jedno sousto za den z donucení - aby udržel alespoň základní životní funkce potřebné pro prospání celé doby až do návratu páníčků :)
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    Mu nedavej drstky k snidani, uvar mu ted vyvar z neceho libovyho (kureci prsa bez kuze ideal) a pak rejzi v tom rozvar, mrkev rozmackej, maso pak pridej - a uvidis, jak si bude cvachtat. :) Kdyz to zvladne, nevybleje, tak mu dej smradlaky vecer.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    jako to je taky možný, páč měl teplej čumák.. no, uvidíme zítra, až mu dám k snídani hnusný smradlavý držky, jestli do nich pujde nebo ne:)
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    VERCA_ZABA: Ty hele, to spis mohl mit nejakou virozku, ze by pes doprovolne od patka nezral, to se mi nezda. Ani psychicky ustejskanej pes by to 5 dnu nedal, mozna mu mohla chybet konkurence, ale ne tak dlouho. A pes se nemsti, nepolidstuj, pls. :) Hlavne, ze mu uz chutna.
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    VERCA_ZABA: tak to je teda dobrý.))
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    tak pozor! byli sme na večeři u přítelovo rodičů - arnošt zblajznul celou mísu žaludků! ítra tam jdeme zase.. jako jestli to není tím, že my dva sme nechali odvézt kočičky, tak nám se jako mmstí?
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    VERCA_ZABA: já už bych to asi nějak řešila
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam