VERCA_ZABA: hele, ja som zacala s kocurom barfovat po tom, co zacal mat problemy s mocovym mechurom. vet mi sice odporucal a predal Hillsky priamo urcene na mocak, ale po jedom rozhovore s kamoskou mi doslo, ze prave granule mozu robit tolko mackam zle na oblicky a na mocak, na co su chulostive. Preco? pretoze ked sa zivia v prirode mysami a podobnou havedou, tak prave v tom mase prijimaju vela vody a tak nepotrebuju tolko pit cistej vody. maju prirodzene hustu moc. lenze ked zeru granule, ktore su suche, tak neprijimaju v nich vodu a tu musia doplnat vo forme "obycajnej" vody, ktoru chlipu neustale. To im rozhodi cely system a po par rokoch maju "zarobene" na pekne problemy.
dovtedy mi to nedoslo, ale logiku v tom vidim. takze som si povedala, ze to skusim riesit BARFom rovnako, ako u svojich psov. Nikde som sice nenasla nejake navody, ako takto krmit macku, ale vychadzam z toho, ze psi potrebuju viac takych tych "doplnkov" a macka je proste masozrava selma stale. uz aj v granuliach maju obvykle o dost vyssi podiel masa ako psi. takze som na to sla po svojom, ako som ti popisala a odvtedy (su to cca 2 roky), musim zaklopat, ziadne problemy kocur nemal. Srst ma dobru, dokonca sa mi zda lepsia ako predtym, vyzera spokojny a aj ked sa mu do masa zozaciatku nechcelo, teraz basti vsetko, co mu do misky nahadzem.
Inak pozor s vemienkami - tie asi chutia aj koli mliecnemuobsahu, ale su tucne a pokial mas kocura doma, tak by ti mohol z toho dost priberat. sic davam tiez vemeno, ale len obcas - prave koli tomu, ze moj kocur je kastrovany a lenivy. :D