• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    ZMYJKA: s tim alavisem mi to připomnělo, jestli by nechtěl někdo spoluobjednat něco na tomto obchodě? http://activeanimal.cz/clanky-11/porovnani-ceny/ mají jednotlivé složky alavisu, případně já mám obrovský přebytek msm, koupila jsem pixlu pro koně..
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    aha tak díky za rady..rozmrazovala jsem to v lednici ve spodním šupleti, ale pouští to hrozně krve a nasmrádly mi všechny potraviny... vůbec celej byt smrdí tak trochu jako jatka, protože psi to roztahávaj z misek a i když po každym krmení vytřu, furt je tu puch... to bych teda ráda eliminovala:(
    Každopádně začínám s hypoalergení dietou - přišlo dvacet kilo ryby - a jsem zvědavá, co se stane, po třech týdnech na rybě s rýží..doufám, že ryba neni ten alergen:)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    IF_: já právě co máme mixer, co utáhne celý kilo i se zeleninou, tak mixuju celý kilo naráz - ono vždycky než to pak člověk všechno odpatlá... A psiska vypadaj fit, ani kočkožich se neofrňuje, takže snad dobrý.

    A konečně sem pořídila pixli Alavisu pro koně :) Hodlám se tím dotovat taky, tak sem zvědavá, kdy začnem všichni řehtat :D
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    FIFAJZ: eště toho trochu :D Už se vidím, jak to sekerou porcuju na přesně naměřených 400 a 200 gramů. Já hlavně doufám, že třeba ježíšek naježí elektrickej nůž na zmražený maso :) Nebo si koupím motorovku :D
    IF_
    IF_ --- ---
    ZMYJKA: Dělám to stejně, nechám to ale rozmrazit jen trochu a nakrájim na dávky bez zeleniny a zamrazim:)
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    ZMYJKA: "Neb kilo masa mi vyjde na pět dávek" - stastna to zena. :) A doporucila bych coby bojovku na ven sekerku, par balicku masa a najit spravny parez... Zamrazene nasekat (jde to krasne, nez se s tim pizlat nozem ci pilkou) a pak utikat, aby te nekdo nenarknul, zes tam porcovala psa ci nejaky lesni pych. :)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    MIKEYLA: Tak ideál to není, ale nijak strašně to nevypadá, když to pak rozmrazím, psiska i kožka se tvářej že ok, srajdu z toho nemaj... - navíc to obvykle zkrmím třeba za týden, takže to neskladuju nijak dlouho. Jako mohla bych to třeba tři dny skladovat v ledničce, ale to vypadá pak hůř, než když to zmrazím a znova rozmrazím.

    Ono pokud vím, tak hlavním argumentem proti znovuzmrazování je to, že při rozmrazování se můžou pomnožit bakterie v mase obsažené (proto se taky má správně lidské jídlo rozmrazovat v lednici a ne při pokojové teplotě) a zmrazením se pak nezničí, takže celým procesem vzrůstá množství bakterií v mase. Ale vzhledem k tomu, že maso, které dáváme psům je ještě pořád na psí poměry hodně čerstvé (nehejbou s ním červi, nehnije) není to myslím zas takový problém - psí žaludešní šťávy by si s tím měly poradit.
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    ZMYJKA: a nebojíš se, že když to rozmrzne a znovu zmrzne, že ta kvalita se o dost zhorší? Já mám dobrý, že rozmrazuju kilo masa denně, takže to vyndám ráno a večer už je to O.K. (taky to musím dávat do vypnutý trouby, neb by mi to ti dva sežrali:)))
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    NICKIE: já rozmrazím kilčo (normálka při pokojový teplotě), umixuju se zeleninou a tak dvě krmný dávky šoupnu zpátky to mrazáku (ty pak rozmrazuju normálně venku - teda zavřený ve vypnutý troubě, jinak by se kočky obsloužily samy - nebo nouzově v mikrovlnce), jednu dávku zkrmím a dvě dám do lednice a zkrmím následující dvě krmení. Neb kilo masa mi vyjde na pět dávek, elektickej nůž na mražený maso zatím nemám a pilovat to pilou mě fakt nebaví - stačí že piluju držky zelený, protože ty jim dávám občas a nehodlám je skladovat rozmražený v lednici. Jinak to kilo mi přes noc (nebo od rána do večera) tak akorát rozmrzne.

    VERCA_ZABA: může mu hovězí nesedět, mohlo mu nesednout to konkrétní maso nebo se i mohl naprat moc - bych to ještě jednou dvakrát zkusila a kdyby systematicky blil po hovězím, tak holt nedávat. Jo a taky to může být přílohou, jestli byla jiná - mně Loki blije po spařených kopřivách, přitom ostatní zvěř to žere v pohodě.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    NICKIE: Ja vyndavam vecer, jak nakrmim, jdu pro dalsi naloz. Dam do hrnce s poklici a dle rocniho obdobi necham bud v chladnejsi mistnosti nebo presunu do kuchyne. Rozmrza to zvolna, kolikrat este musim "ohrat" horkou vodou. Ja zkrmim najednou bezne 1,5 - 2 kg masa, kdyz zbyde, dam do pixle s vickem do lednice a prihodim druhy den.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    chtěla jsem se zeptat, jak to maso rozmražujete...nějak s tim bojuju... vyndáte ho prostě ráno a večer do tepla, nebo ho přendaváte do ledničky a postupně krmíte.. ?
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    jo a já se zeptám, je možný, že malej kočičák ještě nějak neumí strávit hovězinu? nebo že moc hltá?

    protože vepře mletýho i držky v poho, vemeno v poho, kuře v poho a předevčírem dostal hovězinu mletou a ráno včera sem našla poblitinu pod stolem.. říkám, že se přežral.. jenže dneska ráno byly dvě poblitiny..
    tak jestli je to hovězí na něj moc těžký a nebo prostě jestli hltá? páč bylo vidět, že je to vyblitý, páč v tom bylo normálně růžový nestrávený maso
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    tak dlouho, dokud nebude srát normálně.. ale pozor jo, rejže se vaří 15 min, kuře se vaří třeba hodinu..:)
    no a pak bych přešla že už dám syrový kuře, pak třeba libový hovězí.. a prostě postupně
    INXS
    INXS --- ---
    fajn takže mam prostě nakoupit prsa a přihodit je k rejži s mrkví, jak dlouho takhle? jak mam pak přejít na barf?
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    já si to teda taky myslím, páč zmyjko jak říkáš, já dycky když byla nemocná, tak první co bylo, tak máma uvařila pořádnej vývar a každej den sem jedla misku.. i ted když sem nemocná, tak si ho dávám, páč je prostě tučnej a vitaminovej a člověk když má angínu a nemůže polykat, tak je vývar to nejlepší..
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    VERCA_ZABA: radši krky nebo stehna bez kůží, když už - na těch hřbetech a pod kůží je fakt hodně tuku, takže to pak bude max všechno sbírat. Ale já bych se fakt vyprdla na vývar, ten by měl smysl, kdyby nemohl přijímat pevnou potravu (proto ho taky moje babička do nemocnejch cpala, a proto mastnej - prostě max energie v tekutém stavu, co se dá do někoho nacpat po lžičkách a navíc je to teplý) - a prostě mu do té mrkve s rýží začala přidávat libový prsa vařený.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Jinak já v tomhle teda upřednostňuju šlemový polívky - v případě psa z rejže, u lidí i jiné obiloviny klidně.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    INXS: hele, dyt to tady píšou.. normálně nakup krky/hřbety/stehna něco nebo prostě kus hovězího, přidej tam kus mrkve/zeleniny a vař to třeba dvě/tři hodiny, mezitím sbírej tu pěnu svrchu, pak zchladit a sebrat ty bílý kola z toho..
    a vůbec, máš doma kuchaře, tak at taky něco dělá:)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    VERCA_ZABA: přesně tak - a zdaleka nejsi jediná :) Takže bych netvrdila, že vývar je nemastnej a dietní, ale naopak, pokud bych někomu na dietu doporučovala vývar, tak zdůrazním, že zchlazenej a sebrat tuk :)
    INXS
    INXS --- ---
    tak smecta a rejže s mrkvej asi zabrala, v noci ani káko, ale pes je zesláblej a je to na něm vidět

    poradíte mi tedy, jak na takovej správnej vývar, co ho postaví na nohy?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam