• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    DOLORES
    DOLORES --- ---
    me se osvedcil rakytnikovy sirup a echinacea - pro psa
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    čičík má atb a nejspíš nemoc, která se projevuje u oslabených jedinců.. co mu přidávat do žrádla, aby měl co nejvíc vitaminů?
    BIGG23
    BIGG23 --- ---
    STHENO
    STHENO --- ---
    ZMYJKA: ja by som povedala,z e je to normalne a nic vynimocne, znizila by som davku, ale len trosicku a zmenila pomer masa a kosti v prospech kosti. ked je babicka, tak jej viac vapnika neuskodi. mozno zmenit tiez typ masa, koli zhodeniu hmotnosti - zamerat sa na menej tucne typy, ak mas moznost, tak pridaj ryby. kazdopadne nie som veterinar a ak pisem blbosti, tak prosim, aby ma nejaky opravil. :D
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    Mám takový veterinárno-barfovací dotaz - moje veterinářka nemá proti barfu výhrad, ale nebarfuje a nemá s tím zkušenosti. No a čubě teď při gerontovyšetření vyšla malinko vyšší bílkovina v krvi (tuším 9,24 a to byla na lačno), moč v pořádku, všechno ostatní v normě, takže ledviny by to být neměly, spíš to prý vypadá na vysoký příjem bílkovin ve stravě. Je to už babička a je fakt, že seniorům se obvykle dávají na bílkoviny míň bohatá krmiva. Zároveň ale malounko přibrala (ne moc, ale chtěla bych to stáhnout zpět), takže úplně nepřichází v úvahu přidávat přílohy - a teď otázkou je, jestli tu hladinu bílkovin sníží i snížení krmné dávky při stejném poměru, nebo jestli jí mám dávat stejnou (na hmotnost) krmnou dávku s vyšším obsahem zeleniny, nebo nižší dávku s vyšším obsahem zeleniny... a jestli někdo nemáte odhad - zkušenost - o kolik jí ten příjem bílkovin mám snížit (ideální váhu má 6,5 a teď má 7,1).

    A nebo jestli někdo nemáte zkušenost s tím, jak na tom jsou s bílkovinama v krvi psi na barfu obecně - jestli to vlastně není normální.
    TERRORIST
    TERRORIST --- ---
    CAMELLA: jo to už jsem se taky dočetla, v tom případě je lepší jim to ani nedávat, protože to docela vydrží co jsem tak koukala.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TERRORIST: maso se testuje na parazity, opravdu ne na ach, protože ach není na člověka přenosná.
    TERRORIST
    TERRORIST --- ---
    TERRORIST: našla jsem k tomu jeden docela zajímavej článek, to aby člověk se psem nechodil ani do lesa.
    Myslivost - Aujeszkyho choroba v České republice
    http://www.myslivost.cz/Casopis-Myslivost/Myslivost/2012/Brezen--/Aujeszkyho-choroba-v-Ceske-republice.aspx
    TERRORIST
    TERRORIST --- ---
    SNELA: Taky jsem takyhle dostávali maso od myslivců a co vím, tak bylo předem testovaný jestli je v pořádku. Záleží jestli bylo určený pro konzumaci. JInak takhle upravenený maso už vázne není masem, ale jen hmotou.
    STHENO
    STHENO --- ---
    SNELA: prevarenim ano.
    STHENO
    STHENO --- ---
    jasne,ze hej.
    SNELA
    SNELA --- ---
    tak kosti jsem si netroufla, ale mám tu odřezky masa, vařila jsem je na mírnym ohni cca 3 hodiny a ještě je dám pro jistotu zamrazit, myslíte, že to bude ok ?
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    SNELA: Ja bych nemela odvahu v soucasny dobe to zkrmovat. Taky bych se bála. Hluboce zamrazit - na to bych tedy nevsazela.
    BIGG23
    BIGG23 --- ---
    SNELA: zničí, ale doporučuje se tak na dva týdny hluboce zmrazit. Co se týče masa (pokud taky),udělal bych to samý, protože bývají prolezly parazitama.
    SNELA
    SNELA --- ---
    Chci se zeptat, naši mi maj přinést kosti z divokýho selete, ulovený myslivcem, ale já se bojim aujeszého, prý se teď v Čr začal vyskytovat. Zničí se vir přemražením ?
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    NICKIE: ne. co nestráví, vykadí
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    dala sem psici k večeři králičí hlavu a překvapilo mě, že jí zbaštila uplně celou včetně zubů.. nevadí to?
    INXS
    INXS --- ---
    může se kopr?
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    aha
    INXS
    INXS --- ---
    VERCA_ZABA: koukni na ty stránky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam