Mám takový veterinárno-barfovací dotaz - moje veterinářka nemá proti barfu výhrad, ale nebarfuje a nemá s tím zkušenosti. No a čubě teď při gerontovyšetření vyšla malinko vyšší bílkovina v krvi (tuším 9,24 a to byla na lačno), moč v pořádku, všechno ostatní v normě, takže ledviny by to být neměly, spíš to prý vypadá na vysoký příjem bílkovin ve stravě. Je to už babička a je fakt, že seniorům se obvykle dávají na bílkoviny míň bohatá krmiva. Zároveň ale malounko přibrala (ne moc, ale chtěla bych to stáhnout zpět), takže úplně nepřichází v úvahu přidávat přílohy - a teď otázkou je, jestli tu hladinu bílkovin sníží i snížení krmné dávky při stejném poměru, nebo jestli jí mám dávat stejnou (na hmotnost) krmnou dávku s vyšším obsahem zeleniny, nebo nižší dávku s vyšším obsahem zeleniny... a jestli někdo nemáte odhad - zkušenost - o kolik jí ten příjem bílkovin mám snížit (ideální váhu má 6,5 a teď má 7,1).
A nebo jestli někdo nemáte zkušenost s tím, jak na tom jsou s bílkovinama v krvi psi na barfu obecně - jestli to vlastně není normální.