Z trochu jinýho soudku - mám teď pěkné srovnání krevních testů, protože jsme je čubě dělali v rozmezí měsíce - v lednu měla vyšší bílkovinu v krvi - 9,41 tuším, v moči ne, takže veterinářka dospěla k závěru, že je to asi stravou bohatou na bílkoviny. Podotýkám, že čuba měla za sebou kratší období (asi tři dny) kdy dostávala jenom maso (u mámy na baráku, nemáme tam mixer, tak prostě dostala kuře), pak pár dní normálního krmení a večer před testama dostala čisté telecí (nebyl to úmyslný pokus, prostě mě to nenapadlo). Po měsíci, kdy jsem krmila naprosto normálně směsí, kterou krmím vždycky, akorát nižší dávkou, protože čuba trochu přibrala + jsem přidala víckrát zelené držky, má bílkovinu v krvi asi 7,38, takže naprosto v normě.
Jinak jsme dělali kompletní biochemii i moč a sono (čeká nás let letadlem a chtěla jsem vědět, jestli je fit) a témeř dvanáctiletá čuba druhým rokem na barfu prošla na jedničku :) Až na postupující šedý zákal a to že se mi zvolna mění v prasátko bradavičnaté je zdravá :)