Na nástěnce je nějaký úvod do barfu, tam určitě všechno najdeš. Myslím si, že sama brzy zjistíš, že není třeba to moc hrotit. Já dělím štangle masa na 5 dávek, od oka. Když jsem to zkušebně vážila, tak to cca odpovídá 200g. Když jednou dostane méně a podruhé více, vyváží se to a nic se psovi nestane. Kosti dávám poměrně málo, dostávají občas kuřecí křídla (ty by ze začátku mohly být pro 6 a 9 kg psy akorát), jinak kupuji mleté maso, které je namleto i s kostmi. A samozřejmě celé ryby. Když má pes tvrdou stolici, dám něco bez kostí. Občas dostane např. vepřovou kost, ale po tom mívá fakt tvrďáky, takže spíše výjimečně. Zeleninu dávám každý den, většinou listovou zeleninu, mrkev, okurku, ředkve, rajčata. Z ovoce nejčastěji jablka, ale klidně cokoli co je doma - banány, broskve, hrušky,... všechno namleté. Někdy přílohu nedostanou, o to víc jí dostanou příště. Vejce, tvaroh, jogurt, sýr.
Většinou dáváme maso studenější, než je pokojová teplota a nic špatného jsem nevypozorovala, takže těžko říct.
Vepřové dáváme a v pohodě.
Polévková lžíce se mi zdá opravdu málo, já to házím od oka, zeleninu jsem nevážila nikdy. Většinou tak 1/4 až 1/3 tvoří zelenina.
Na nějaké tabulky si nehrajeme, nemám pocit, že by to bylo špatně. Psi jsou v pohodě, když zhubnou, přidám jídla, když ztloustnou, trošku uberu. Plus občas nějaký vitamín - roboran, předtím jsem dávala micromineral.