IM_MORTAL: důvod proč se to nemá dělat je ten, že se zvyšuje riziko zkažení masa - po čas rozmrazování se maso vlastně trvale "kazí" - pracujou v něm bakterie - a další cyklus zmrazení a rozmrazení tak dává masu víc času na to se zkazit - ale psí žaludek je mnohem míň háklivý než ten lidský - pro psa je přirozené žrát to, co už je pro člověka "zkažené" - konec konců se přirozeně živí i mršinama. Takže pokud se to nepřežene a člověk nenechá to maso půl dne hnít na sluníčku, tak variantu nechat povolit, namixovat, navážit, šoupnout do mrazáku a znovu rozmrazit a zkrmit pes zvládne naprosto v pohodě.
FIFAJZ: nojo, ale udělej takhle 150g kousky :D Já si furt slibuju, že si k nějaké příležitosti nadělím elektrický nůž na mražené maso, ale pořád k tomu nedošlo...
LOVETHIEF: teď už bych to nedělala, ale jinak myslím klidně můžeš, akorát to udělej hned po přípravě porcí, jenom bacha ať jim nedáš někdy nedorozmraženou porci, citlivější psiska po tom můžou průjmovat. Jinak metoda připravených porcí ti umožní pestřejc kombinovat co zrovna dostanou - můžeš jim na každý den vyyndat něco jiného, a je pohodlnější - nemusíš mixovat žrádlo ve dvě v noci když dojdeš domů :D. Pokud bys chtěla dávat čerstvou zeleninu, tak můžeš nechat povolit, nařezat a pak zase zmrazit jenom maso a zeleninu k tomu vždycky přidávat, ale já to teda mixuju hromadně - protože mixovat musím a patlat pokaždé mixér se 150 gramama se mi fakt nechce. A psům to zjevně neva - subjektivně jsou ok, jede jim to a vyšetření u veta a krevní testy taky v pořádku.