• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    SNELA
    SNELA --- ---
    FIFAJZ: trochu mimo, ale proč směla granule a maso ne ?
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    INXS: ja vim, ze to neni odpoved na tvuj dotaz, ale sveho casu jsme misto lednicky meli velkou armadni termosku. Dali jsme do ni led a bylo to jak mrazak.

    Kdybych nemela jinou moznost, asi bych zkusila ty zastudena lisovany granule, zalit teplou vodou, pokud by pes nechtel chroupat grancle. Ale nase popelnice zatim zerou vsechno v jakemkoli mnozstvi a jestli je to granulovany nebo ne je jim srdecne jedno, tak by proste asi jednoho dne byly v misce misto masa granule a hotovo.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    INXS: A nemuzes si nekde pujcit prenosnou lednicku? Takovou tu na stanovani, kempingovou, kdyz by sis vlozky do ni prubezne namrazovala treba u hodnych sousedu/praci, tak by to mohla byt moznost? Anebo si sezen suseny maso / usus si sama a mas po starostech. :) Ja mela cubu na granulich mesic, po operaci zubu a plastice dasne, nesmela maso. A bylo to dost peklo, po tydnu se ofrnovala fest. Tak jestli bys to dva mesice takhle zvladnula, asi pro psa lepsi.
    INXS
    INXS --- ---
    tvl tak když chce někdo přejít na barf tak milion rad a když chce někdo přejít zpátky tak ticho? :)
    INXS
    INXS --- ---
    nemáme ledničku a už mě to sere, bonas nedojídá a pak to tam smrdí

    jak přejít z barfu na granule ? ty za studena lisovaný nebo? nechci mu dělat šok v žaludku, ale min jetšě dva měsíce budem bez ledničky, dávala jsem to za vokno ale jak se voteplilo..
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    ZMYJKA: dává se třeba při zánětech jícnu a tam obvykle průjem není. Samozřejmě jsou i případy, kdy je kontraindikována - třeba podezření na sníženou průchodnost střev. Ale vetka mi potvrdila, že na zvracení, protože pes "něco špatného snědl" pokud se teda neobávám otravy a neletím rovnou na veterinu, nebo při zvracení kvůli podrážděnému žaludku (překyselení) je to dobrá volba (a i mi to pěkně zabírá), tak nevím, no.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    CAMELLA: hele ale Smecta se normálně používá i při onemocněních jícnu, žaludku nebo střev, nejen při průjmech. Zvyšuje produkci hlenu sliznic a pomáhá tak hojit právě podrážděnou, narušenou sliznici - samozřejmě nemá smysl při akutním, masivním, opakujícím se zvracení - ale tam má smysl jenom vet, protože se pes prostě dehydruje a navíc má nějaký důvod, proč takhle bleje - jakmile v sobě pacient udrží dostatečné množství tekutiny, tak smysl má, protože podrážděnou sliznici žaludku obvykle zklidní a navíc pokud je příčinou otrava, tak na sebe váže toxiny - v tomhle si nemyslím, že by se pes zas tak od člověka lišil - akorát jak je menší, tak to chce opatrnějc s dávkováním. právě kvůli riziku zácpy.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    LOVETHIEF: Aha :D
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    LOVETHIEF: velikonoce se jiz blizi.... :D
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: v Holandsku, ja tu ted ziju, cili to Ti asi moc nepomuze :-))
    mimochodem, objednala jsem kilo jednodennich kuratek, no to jsem na to zvedava...
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    LOVETHIEF: odkud objednavas? byci koule jsem brala minule pro psa, ale pocitam to teda spis do vnitrnosti.. :D
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    FIFAJZ: Nojo, pocitam, sice ne tak svedomite jako nase znama chovatelka, co svy sedmihlavy smecce odvazuje na gramy presny davky, ale vahu si beru k ruce dycky. Dve kila slach jsem objednala, tri koule taky, at je sranda. Ale u Bibi mam ohledne tech slach trochu strach, se mi dneska malem udusila, kdyz vdechla pulku kureciho prsa bez jedinyho kousnuti, blbka... Si pak sla stoupnout nad mou kabelku a snazila se mi ho tam vydavit, nastesti se ji to nepovedlo.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    :D Ty pcitas nejakou denni davku? Tyhle zuzlaci veci jsou prinosny tak na ocistu zubu a pr zabavu. Obcas se ti na tom muze hltoun pridusit, kdyz si mysli, ze uz je to slinama navlhceny/nadrceny zubama dost a polkne to. Nasleduje daveni a vydaveni slachy, takze pes si tak nejak procvici celej predni aparat. :) Byci koule jsem pro feny jeste nebrala, ale zato byci penis ano. A je to dost nebezpecna dloouha zalezitost ala harpuna, malem proklal chlapika dovazejiciho maso, kdyz se hrabal v dodavce. Jsem si pak delala soufky, jestli by mu to uznali coby pracovni uraz: "Probodnut bycim penisem."
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    hehe a jeste byci koule! To je patrne svalovina, ne?
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    delam prave objednavku, koukam, ze muzu objednat 8cm kousky hovezich slach... to se krmi jak? Pocita se to do denni davky? Je to pro psy nejak prinosny?
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    OPI: aha :)
    OPI
    OPI --- ---
    LALOBA: překrmovaný určitě není, má štíhlou atletickou postavu ale taky pěkné svaly, jen mu dávám docela dost do těla takže prostě při běhání střeva pracují a jde to ven :)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    hlásím, ze už se povedlo:))) múzu zítra v klidu pracovat:)
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    VERCA_ZABA: http://www.psycholog-psu.com/poradna/viewtopic.php?f=43&t=6184
    ja myslim, ze mliko by mit vliv melo, resp ta laktoza. Je i "laktozove" projimadlo pro lidi v sirupu - Lactulosa Biomedica
    CHIMERA07
    CHIMERA07 --- ---
    VERCA_ZABA: mmmm, no u nas tak funguje jako projimadlo tlusty veprovy (a myslim, ze vseobecne nekteři psi to špatně travi a maji z toho prujem...). Nebo už se povedlo :)?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam