• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    Bibi a jeji styl stolovani:
    Aaaa, kachni krk, mnam mnam (nebo kus hovezi slachy, to je jedno)! Sedum vterin ozvejkat z jedny strany, pet vterin vozvejkat z druhy strany, to by stacilo, ted to pekne nainstalovat do tlamy, mocnej nadech, zaklon... a mnamka mizi. Jenomze co ted, ona desne v tom krku tlaci!! Panika doprovazena zvuky, jako kdyby se chystala porodit Satana tlamou. Hluboky pumpovani, vybliti nestastny vecere poprvy, podruhy..... popaty, pokazdy vdechnuti onoho hnusu klimbajiciho se na slintech zpatky. Nejlip na moje nohy nebo aspon pantofle, neni-li ani jedno pobliz, aspon na koberec (na tu nejsvetlejsi cast).
    Po tomhle vycerpavajicim boji ulevny krknuti, az praskaj okna.
    Barfovani fakt neni nuda.
    Ale ja nevim, asi ji ty velky veci prestanu davat nebo ji to pozmlatim na kousky, ona je nepoucitelna.
    INXS
    INXS --- ---
    INXS
    INXS --- ---
    no mě bonas ted vesele žere VŠECHNO až na to maso, to mu prostě nejede asi je toho přežranej. ale jak mu hodim rohlík nebo včera dostal konzervu tak se na to vrhne s nevídanou radostí. granule krade i cizejm psům.
    včera se po tý konzervě ani neposral ..
    SNELA
    SNELA --- ---
    MATHEA: aha :) je fakt, že já bych asi maso rozvarila a umixovala na kasi, ale tezko rict, jestli by to melo efekt jak píses a nic by se tam nedostalo
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    my teda ty lisovaný za studena granule zkoušeli a arnošt se jich ani nedotkl.. to už bych radši byla na konzervách a mase a nějak to odhadla tak, aby to prostě sežral
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    SNELA: mela stehy na dasni a nesmela nic kousat, takze granule rozmoceny uplne na sracicku:) A maso neslo, aby se ji tam nezachytly masovy vlakna.
    SNELA
    SNELA --- ---
    MATHEA: no ale já pořád nechápu, v čem jsou lepší granule jak maso v takovým případě :D
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    SNELA: Byla na operaci se zubama, mela stiplou stolicku a druhou uhnilou. Sry za odpoved za Fifiajz, ale nudim se v praci:D
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    LALOBA: co jsem ja mela tu cest, zastudena lisovany granule po zaliti neudelaj nic - jen budou plavat v ovoneny vode. Pokud mi je pes nezral, prelila jsem je troskou oleje, pripadne roztopenyho sadla.
    SNELA
    SNELA --- ---
    FIFAJZ: trochu mimo, ale proč směla granule a maso ne ?
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    INXS: ja vim, ze to neni odpoved na tvuj dotaz, ale sveho casu jsme misto lednicky meli velkou armadni termosku. Dali jsme do ni led a bylo to jak mrazak.

    Kdybych nemela jinou moznost, asi bych zkusila ty zastudena lisovany granule, zalit teplou vodou, pokud by pes nechtel chroupat grancle. Ale nase popelnice zatim zerou vsechno v jakemkoli mnozstvi a jestli je to granulovany nebo ne je jim srdecne jedno, tak by proste asi jednoho dne byly v misce misto masa granule a hotovo.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    INXS: A nemuzes si nekde pujcit prenosnou lednicku? Takovou tu na stanovani, kempingovou, kdyz by sis vlozky do ni prubezne namrazovala treba u hodnych sousedu/praci, tak by to mohla byt moznost? Anebo si sezen suseny maso / usus si sama a mas po starostech. :) Ja mela cubu na granulich mesic, po operaci zubu a plastice dasne, nesmela maso. A bylo to dost peklo, po tydnu se ofrnovala fest. Tak jestli bys to dva mesice takhle zvladnula, asi pro psa lepsi.
    INXS
    INXS --- ---
    tvl tak když chce někdo přejít na barf tak milion rad a když chce někdo přejít zpátky tak ticho? :)
    INXS
    INXS --- ---
    nemáme ledničku a už mě to sere, bonas nedojídá a pak to tam smrdí

    jak přejít z barfu na granule ? ty za studena lisovaný nebo? nechci mu dělat šok v žaludku, ale min jetšě dva měsíce budem bez ledničky, dávala jsem to za vokno ale jak se voteplilo..
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    ZMYJKA: dává se třeba při zánětech jícnu a tam obvykle průjem není. Samozřejmě jsou i případy, kdy je kontraindikována - třeba podezření na sníženou průchodnost střev. Ale vetka mi potvrdila, že na zvracení, protože pes "něco špatného snědl" pokud se teda neobávám otravy a neletím rovnou na veterinu, nebo při zvracení kvůli podrážděnému žaludku (překyselení) je to dobrá volba (a i mi to pěkně zabírá), tak nevím, no.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    CAMELLA: hele ale Smecta se normálně používá i při onemocněních jícnu, žaludku nebo střev, nejen při průjmech. Zvyšuje produkci hlenu sliznic a pomáhá tak hojit právě podrážděnou, narušenou sliznici - samozřejmě nemá smysl při akutním, masivním, opakujícím se zvracení - ale tam má smysl jenom vet, protože se pes prostě dehydruje a navíc má nějaký důvod, proč takhle bleje - jakmile v sobě pacient udrží dostatečné množství tekutiny, tak smysl má, protože podrážděnou sliznici žaludku obvykle zklidní a navíc pokud je příčinou otrava, tak na sebe váže toxiny - v tomhle si nemyslím, že by se pes zas tak od člověka lišil - akorát jak je menší, tak to chce opatrnějc s dávkováním. právě kvůli riziku zácpy.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    LOVETHIEF: Aha :D
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    LOVETHIEF: velikonoce se jiz blizi.... :D
    LOVETHIEF
    LOVETHIEF --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: v Holandsku, ja tu ted ziju, cili to Ti asi moc nepomuze :-))
    mimochodem, objednala jsem kilo jednodennich kuratek, no to jsem na to zvedava...
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    LOVETHIEF: odkud objednavas? byci koule jsem brala minule pro psa, ale pocitam to teda spis do vnitrnosti.. :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam