• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    Tak Vas vitam v klube o krmeni psov a maciek prirodzenou stravou. Ocenim tu rady pre zaciatocnikov, skusenosti, tipy a odkazy na predajcov, takisto odkazy na literaturu. Proste vsetko okolo danej temy.
    rozbalit záhlaví
    LORAENA
    LORAENA --- ---
    MATHEA: Dneska jsem se snažila tohle ještě dohledat. Co jsem pochopila, tak je to tak, že příjem živit z koncentrované stravy (granule) je jiný, než z normální stravy (maso atd). Takže když je pes na mase a dostane granule, tak si z nich nevezme všechno a časem by to byl problém. Prý přechod mezi různými typy krmení (maso vs granule) trvá 7 - 14 dní.

    http://www.veterinachrudim.cz/informujeme-obecne-zasady-krmeni-psu tady je o tom 5. a 6. odstavec, víceméně to samé jsem našla i na jiných stránkách.

    http://www.psycholog-psu.com/poradna/viewtopic.php?t=6215 tady ale lidi na píší ze zkušenosti, že problém nemají

    http://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/1060684/nekombinujte-maso-a-granule tady je nějaká diskuse, ale osobně pro mě nemá velkou hodnotu komentáře typu "náš pes je v pohodě, nic mu nechybí"

    Že bych z toho byla nějak extra moudrá, to se říct nedá. Řekla bych, že když budu psa krmit jen masem a občas (ne pravidelně) dostane z nějakého důvodu granule, tak se asi nic nestane. Když budu chtít přejít na granule třeba kvůli dovolené, tak na ně přejít dopředu a po návratu pak zas přejít na maso. Naše kamarádka krmí granule a občas dá maso, ale to je trochu jiná situace, není to pravidelně, řekla bych. No a určitě platí, že každý pes to bude mít trochu jinak.
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    MATHEA: já to řeknu jako totální laik, ale maso a zelenina se tráví přibližně den, na což má pes uzpůsobenej organismus. granule pes trávit od přírody neumí, takže to trvá dýl a jde to hůř, mezitím mu to tam může i bobtnat nebo kazit se atd, protože na tak dlouhý trávení není psí organismus uzpůsobenej...
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    A muze mi nekdo vysvetlit, co znamena jina doba traveni? Protoze masna krmna davka vetsinou obsahuje taky veci, co se travej ruzne dlouho, ne?
    LORAENA
    LORAENA --- ---
    OPI: Ok tak děkuju za radu :) já teď koukám, že dopsimisky maj obchod kousek od nás, autem tak 10 minut.. tak to asi nebude problém. Jinak kdybych měla mrazák se 2 šuplíky, to by bylo super :D ale my máme pidi ledničku s takovym tim pidi midi (40cmx20cmx15xcm = 12l) mrazákem v horní části. My si nic pro sebe nemrzíme, občas tam je nějaký ten potkan zamražený pro hady, ale tak žrádlo na 2 týdny by tam snad šlo nacpat a dvakrát do měsíce jet pro maso je ok.

    Já nejdřív hledala co nejlepší granule, hodně jsem o tom načetla, ale pak se mi zalíbilo krmení masem a dost mě překvapilo, že to vyjde levněji, než granule.
    OPI
    OPI --- ---
    LORAENA: taky mám i kočku která užírá maso psovi ale má svojí misku s granulkama ale tu dosypávám třeba jednou za 3 dny takže těch granulek fakt moc nesní..maso je prostě maso :D
    možná tu někdo je kdo krmí kombinovaně ale jak říkám - já osobně toho zastánce nejsem..
    na takové malé plemeno velký mrazák nepotřebujete, já beru maso od dopsimisky.eu, k nám konkrétně zaváží co 3 týdny a na ty tři týdny si myslím že bohatě stačí 2 šuplíky...a časově zabere akorát to nachystání do mrazáku, pak už se jen vytahuje a rozmrazuje...jestli vysypu sáček masa nebo dám hrst granulí do misky je pro mě uplně stejně časově náročné..
    já se psem do zahraničí necestuju, jezdím jen po kempech po ČR a to většinou řeším domácíma konzervama nebo prostě někde koupím kus masa
    s tím přechodem asi záleží jaká to bude frfňa :D když budou granule dobré tak by snad být problém neměl..ono fakt záleží na každém psu jak je na tom i třeba s citlivostí žaludku aby mu to pak zbytečně neuškodilo
    DZEJNY
    DZEJNY --- ---
    IHNAT: kupovala,jsem v létě. když to porovnam s kysele smrdicim posvarem nebo co na me vypadne z pytlíku od Nýřan.... moje zkušenost je toho rázu ze kvalita masa kolísá i u výrobců.
    LORAENA
    LORAENA --- ---
    OPI: Chceme staffbulla, fenky maj podle standardu nějak 11 - 15kg, tzn denní dávka kolem 250g jestli dobře počítám. K tomu budem asi pořizovat číču, která by masíčko dostávala taky, ale jak jsem psala, u těch koček je běžné, že se jim to kombinuje, nebo alespoň co já znám.

    Jinak na léto například teď plánujem 3 týdny v Norsku, takže tam by to asi jinak přes granule a nějaké masové konzervy moc nešlo. Obvykle jezdíme na 2 týdny, ale prostě se trochu bojim, že když bude dostávat jen maso, tak pak bude problém s přechodem na granule.
    IHNAT
    IHNAT --- ---
    DZEJNY: To je zvlastni, ja dobre zkusenosti s Axou rozhodne nemam. Ani s hrubomletym hovezim, ktere jsem kupoval nejcasteji, ani se smesma. Pes to spatne travil a to s jinym syrovym masem problem vubec nema. Takze jsem to prestal kupovat.
    OPI
    OPI --- ---
    LORAENA: pro jak velké plemeno? ptám se kvůli tomu masu že když někdo krmí kilo masa denně tak je to jednudušší než nějaké pidi porce (kvůli rozmrazování a chystání)..
    jinak já taky nejsem moc zastánce kombinovaného krmení právě kvůli té době trávení :/
    když bych jela na celé léto pryč kde by dostupnost a skladování masa nebyla moc dobrá tak bych asi na tu dobu na granule přešla ale takhle denně si osobně myslím že bude lepší jen masíčko :)
    LORAENA
    LORAENA --- ---
    Ahoj, mám dotaz ohledně krmení maso + granule. Budem si na jaře pořizovat štěně a mě se rozhodně krmení masem líbí víc než granulema. Ale z časových důvodů si nejsem jistá, jestli to pujde jen masem. Jednak máme pidi mrazáček, ale taky často jezdíme na víkend pryč, v létě na dlouhou dovolenou. Docela mě láká varianta ráno maso večer granule (nebo naopak), pes by takhle na ty granule byl zvyklý a v případě potřeby by na nich mohl fungovat. Některé zdroje uvádějí, že když se granule a maso nedávájí do stejné krmné dávky, tak je to ok. Jinde jsem se dočetla, že kombinovat maso s granulema je naprosto nevhodné kvůli tomu, že se oboje tráví jinak. Máte s tím někdo zkušenost? Zatím mám zkušenost jen s kočkou, že ráno dostane maso/masovou konzervu a jinak granule a funguje to dobře. Samozřejmě chápu, že každý pes je jiný a i když je něco v pohodě pro většinu psů, některému to sedět nemusí. Prostě jen nechci vymejšlet něco, co je vyloženě blbost.
    KYO
    KYO --- ---
    stranky maji? :)
    DZEJNY
    DZEJNY --- ---
    KYO: mám dobré zkušenosti s AXA Mělník hrubomleté hovězí, pokud teda patříš mezi ty co jídelníček sestavují sami, už jsem vyzkoušela leccos a tohle maso je super.
    KYO
    KYO --- ---
    TATONKA: koupila jsem jiz dvakrat a musim rict, ze vazne super. dokonce po premlouvani snedla i hovezi s droby - nesnasi jatra. Ale musi je jist kvuli krevnimu obrazu, takze parada. Skvela kvalita masa a neni to ani drahe.
    DZEJNY
    DZEJNY --- ---
    KYO: Mám odzkoušené Nýřany a teď jsem prvně zkoušela Axu Mělník- moc pěkný hrubo mletý hovězí. Ale záleží na tom jestli chceš komplet nebo jen maso.
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    KYO: dopsimisky.eu nikdy nezklamali kvalitou
    KYO
    KYO --- ---
    Ahoj, muzete mi poradit KVALITNIHO dovozce hoveziho barfu ... Praha. Nechala jem si doted dovazet od masoksezrani.cz, ale dvakrat mi prislo totalne zelene a zkazene, takze uz nikdy vice.
    REDDAY8
    REDDAY8 --- ---
    DZEJNY: ZOO ve Dvoře u Anděla má maso. V těch Prahách s číslem se nevyznám... :)
    DZEJNY
    DZEJNY --- ---
    Zkusim toho i-vlcka, nebo ty Nýřany při nejhoršim. Děkuji :)
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    DZEJNY: nebo jakákoli menší masna, skelety, vnitřnosti atd.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    DZEJNY: 5minut z pražského povstání je prodejna obchodu i-vlcek tuším zastávka v dolinách nebo tak nějak
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam