• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    Tak Vas vitam v klube o krmeni psov a maciek prirodzenou stravou. Ocenim tu rady pre zaciatocnikov, skusenosti, tipy a odkazy na predajcov, takisto odkazy na literaturu. Proste vsetko okolo danej temy.
    rozbalit záhlaví
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    TATEREZA: moji psi by meli ze skeletu zacpu..., s kostma musim opatrne..., takze za me cely zivot skelety urcite ne
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    TATEREZA: je to asi jako kdyby sis vybrala jednu barvu granulí chapi a krmila jen tu.
    Jinak doporučuju přečíst si něco o vyváženém krmení třeba na www.manwe.eu
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    WESSNA: no a jakto? já se ráda nechám přesvědčit
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    TATEREZA: Vůbec
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TATEREZA: bude lepší nepoužívat selskej rozum
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    MAR_TINA:
    WESSNA: já teda nejsem expert na výživu, ale selsky když si granule převedu na skutečný jídlo, tak je to řekněme mísa strouhanky se lžící masokostní moučky, pro zvíře nestravitelnej hnus. a to dostává rovněž celej život. na druhý straně je něco víceméně vhodnýho (byť v menším množství) a aspoň přirozený. co do pestrosti je to na první pohled obdobný, ne?
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    TATEREZA: Asi jak pro kterého psa, každopádně nikdo soudný by to za vyváženou stravu neprohlásil.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TATEREZA: jednostranná dieta z něčeho dobrého a kvalitního je poškozující a to kolikrát víc, než pestrá směs nižší kvality.
    To je jako bys jedla jenom celozrnný chleba a biojablka a nic jiného. Budeš na tom hůř, než pojídač meníček a rohlíků se salámem.
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    WESSNA: a nejsou celoživotní kuřecí skelety mnohem zdravější, než celoživotní darling/tesco quality? podle mě rozhodně jo
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    TAPINA, MIKEYLA: obávám se, že jde o ekonomické důvody... znala jsem paní, která měla pocit, že její dobrmance stačí nadosmrti kuřecí skelety..
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    PINDRUSEE: nastuduj si nejaky zaklad, co se krmi, kde se shani maso a jake, neco o doplnkach jako jsou rasy, pangamin, kvalitni oleje, pripadne o dalsich zalezitostech (uzivani bylinek, vajec, skorapek, lnenyho seminka atd.),

    vyborny eshop s hodne informacena je baron.cz, nebo pak taky literatura (Novosadova)- to je takovy celkem bohaty zaklad...a pak se ptej:)))
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    TAPINA: tak jako nabit trochu vedomosti ohledne barfu neni zase az takovy problem, ale chce to nejaky zaklad, to urcite..., ja davat psum cely tyden syrove vnitrnosti, tak mi se*ou jak aminy...., ale jako kvalitni granule asi proc ne, tim se neda nic zkazit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PINDRUSEE: Já si sem zase přijdu zaremcat proti proudu diskuze, ale tak trošku mi nepřijde jako dobrý nápad, aby někdo, kdo ví o psí výživě tak málo, že mu dával Darling a nepřišlo mu na tom nic divného, experimentoval s barfem. Podle čeho skládáš krmnou dávku? A nebylo by v tvém konkrétním případě lepší převést psa na kvalitní granule? Barf je pro lidi, co o výživě zvířat dost vědí.
    DZEJNY
    DZEJNY --- ---
    Předem se omluva za spam, ale jak se tu bavíte o těch zastud. lis. granulích, a železných rezervách, když dojde maso, napadlo mě sem dát odkaz na konzervy od Sokola, které teď máme na jednom sleváči.
    2 ks 100% masové konzervy MAX Delux s lososem | Pepa.cz
    http://www.pepa.cz/2-ks-masove-konzervy-max-delux-s-kousky-stavnateho-lososa-21659
    PINDRUSEE
    PINDRUSEE --- ---
    jo jsou to sračky........ :( dáme ho dokupy
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PINDRUSEE: No jo no., když taky předtim byl krmenej sračkama jako je Darling, to bych zvracela a prděla jak bejk taky:D
    PINDRUSEE
    PINDRUSEE --- ---
    dávali jsme mu darling.... a sem tam zbytky od oběda... vnitřnosti mu dávám to co seženu, játra, střeva, srdce a tak nak asi všechno.. ja nevim co v tom ještě je.. je to namíchaný... přímo z masny... maso mu k tomu taky přidám.. :) fajn, že se to nemusí vařit.. v přírodě by to taky sežral přece neuvařeny :)
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    PINDRUSEE: zalezi, co mel pes za granule. Jinak k vůly :D cervum, ci spise proti jejich vuli krmim syrovym leta letouci a ono nic. Neni nutny maso varit, ovarovat, pokud je odebirano z nejakych overenych zdroju - tedy krome masa z divokych zvirat. Tema vnitrnostma myslis co? Neprany drstky byvaji pro psi traveni doslova spasa. Jinak jestli placatce chutna, klidne mu rozsir jidelnicek o dalsi druhy masa, ne jen vnitrnosti. :)
    PINDRUSEE
    PINDRUSEE --- ---
    Ahoj.. mám boxera je mu 8... Začal mít problémy se zažíváním, hodně zvracel a prděl.... tak jsem se rozhodla opustit ty granule poprděný a inspirovala jsem se tím co by jedl např. vlk v přírodě, což jsou hlavně vnitřnosti..... po týdnu žraní vnitřností se mu zažívání zlepšilo už neblije, ale zase mi dnes bylo řečeno, že bych mu to měla vařit k vůly červům..... takže nevim jestli je to opravdu, tak nutné????..... každopadně nevim kdo by to vařil já bych u toho asi hodila ://
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    MIKEYLA: objednávat chci nejpozději nějak v neděli večer a ještě nemám úplně promyšleno co, ale bude bude to určitě něco z bylin (fit-barf sensitive atd.), nejspíš ovoce, zelenina, protiklíšťákové záležitosti, oleje...
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    zdravím všechny, chystám se objednat něco z Barona a tím, že toho budu mít víc (nad 1500), poštovné bude zdarma..., nechcete se někdo přidat? Případně koupit větší, výhodnější balení a rozdělit se? :), lokalita Praha (Hradčanská)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    MIKEYLA: Jediny zpusob ja udrzet nezraveho Vanishe relativne ve forme je forma vecer maso + 24hod denne v misce granule. Funguje takhle uz par let a dobry. Takze bych se ty kombinace asi nebala. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam