• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    MAR_TINA: U psů to má být procentuálně tak jak by vypadala ulovená kořist = včetně obsahu střev a žaludku, který se supluje buď nepranými drškami nebo přílohami a ovo/zel. :)
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    TATEREZA: Tady se naskýtá otázka kolik procent masa si myslíš, že skelety mají.. já bych jim víc jak 4% taky neodhadovala, zbytek je tuk, kůže, chrupavky, šlachy a především kosti. Úplně živě si vzpomínám, jak jsme na pískovištích mívali takové ty bílé hrudky, co vypadaly jako křída a maminka nás od toho zběsile odháněla :D vím, co ti pejsci baštili, že měli tyhle bobky.

    Co je ale špatného na low endových granulých? Že mají mizernou stravitelnost = ok, pes má větší bobky; obsahuje převážně levná a nekvalitní obyloviny.. no, někteří lidé své psy nutí být vegany..; obsahují dost soli, aby psům chutnalo = to mi přijde nejhorší, ale kupodivu až tak velké procento ledvinových potíží z toho imho neni.
    Naopak jsou ty granule relativně vyvážené a opravdu vlastně obsahují všechno, co takový pes potřebuje...
    Za mě vede jednoznačně Chapi.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAR_TINA: jo a psů mám pocit, má být nějaký podíl přílohy (obilí nebo zelenina). Možná se kuřecím skeletem riskuje příliš vysoký podíl bílkovin ve stravě.

    U koček vadí příliš mnoho čisté svaloviny, musí se dávat i kůže, vnitřnosti, případně kosti a zelenina, když to jí.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TATEREZA: i v těch humáč granulích budou jakžt takž namíchané aminokyseliny, tuky (správné mastné kyseliny), vitamíny, vápník atd. A budou vyrobené přiměřeně stravitelně, aby z toho pes neměl zácpu nebo průjem, to by to páníčkové přestali kupovat už po měsíci. Sice ty živiny budou z příšerných zdrojů s dlouhodobě horším dopadem než u dobrý granulí, ale na bobku, srsti, kostech apod. to u normálního necitlivého zvířete spíš nebude znát.

    Což ti u kuřecích skeletů nedopadne, budou chybět nějaké mastné kyseliny a někteří psi mít zácpu.

    Já krmím barfem jednu kočku (protože chce kočka, ne já) a kočky jsou na složení potravy ještě citlivější. Po samotném kuřecím by měla lupy tak za dva týdny. A možná by mi to už třetí den nežrala :)
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    WESSNA: předně, já tady nepropaguju tenhle styl krmení, samozřejmě svejm psům dopřávam kvalitní a pestrou stravu, tyhle stránky znám a doma mám i tu knihu.

    pokud tu ale porovnáváme dvě zla a hledáme to menší ze dvou zel. a mně přijde pořád lepší krmit jednim druhem masa+kostí, než jednim druhem granulí, který obsahuje 4% (!) masa, který pes nutně potřebuje a jinak samej neidentifikovatelnej humáč
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    TATEREZA: moji psi by meli ze skeletu zacpu..., s kostma musim opatrne..., takze za me cely zivot skelety urcite ne
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    TATEREZA: je to asi jako kdyby sis vybrala jednu barvu granulí chapi a krmila jen tu.
    Jinak doporučuju přečíst si něco o vyváženém krmení třeba na www.manwe.eu
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    WESSNA: no a jakto? já se ráda nechám přesvědčit
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    TATEREZA: Vůbec
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TATEREZA: bude lepší nepoužívat selskej rozum
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    MAR_TINA:
    WESSNA: já teda nejsem expert na výživu, ale selsky když si granule převedu na skutečný jídlo, tak je to řekněme mísa strouhanky se lžící masokostní moučky, pro zvíře nestravitelnej hnus. a to dostává rovněž celej život. na druhý straně je něco víceméně vhodnýho (byť v menším množství) a aspoň přirozený. co do pestrosti je to na první pohled obdobný, ne?
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    TATEREZA: Asi jak pro kterého psa, každopádně nikdo soudný by to za vyváženou stravu neprohlásil.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TATEREZA: jednostranná dieta z něčeho dobrého a kvalitního je poškozující a to kolikrát víc, než pestrá směs nižší kvality.
    To je jako bys jedla jenom celozrnný chleba a biojablka a nic jiného. Budeš na tom hůř, než pojídač meníček a rohlíků se salámem.
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    WESSNA: a nejsou celoživotní kuřecí skelety mnohem zdravější, než celoživotní darling/tesco quality? podle mě rozhodně jo
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    TAPINA, MIKEYLA: obávám se, že jde o ekonomické důvody... znala jsem paní, která měla pocit, že její dobrmance stačí nadosmrti kuřecí skelety..
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    PINDRUSEE: nastuduj si nejaky zaklad, co se krmi, kde se shani maso a jake, neco o doplnkach jako jsou rasy, pangamin, kvalitni oleje, pripadne o dalsich zalezitostech (uzivani bylinek, vajec, skorapek, lnenyho seminka atd.),

    vyborny eshop s hodne informacena je baron.cz, nebo pak taky literatura (Novosadova)- to je takovy celkem bohaty zaklad...a pak se ptej:)))
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    TAPINA: tak jako nabit trochu vedomosti ohledne barfu neni zase az takovy problem, ale chce to nejaky zaklad, to urcite..., ja davat psum cely tyden syrove vnitrnosti, tak mi se*ou jak aminy...., ale jako kvalitni granule asi proc ne, tim se neda nic zkazit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PINDRUSEE: Já si sem zase přijdu zaremcat proti proudu diskuze, ale tak trošku mi nepřijde jako dobrý nápad, aby někdo, kdo ví o psí výživě tak málo, že mu dával Darling a nepřišlo mu na tom nic divného, experimentoval s barfem. Podle čeho skládáš krmnou dávku? A nebylo by v tvém konkrétním případě lepší převést psa na kvalitní granule? Barf je pro lidi, co o výživě zvířat dost vědí.
    DZEJNY
    DZEJNY --- ---
    Předem se omluva za spam, ale jak se tu bavíte o těch zastud. lis. granulích, a železných rezervách, když dojde maso, napadlo mě sem dát odkaz na konzervy od Sokola, které teď máme na jednom sleváči.
    2 ks 100% masové konzervy MAX Delux s lososem | Pepa.cz
    http://www.pepa.cz/2-ks-masove-konzervy-max-delux-s-kousky-stavnateho-lososa-21659
    PINDRUSEE
    PINDRUSEE --- ---
    jo jsou to sračky........ :( dáme ho dokupy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam