• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    VELADA
    VELADA --- ---
    Zdravíčko,
    mám dotaz. Dá se nějak rozumě kombinovat barf, konzervy a granule?

    Jsem čerstvou majitelkou tříměsíční shiba inu fenečky a navykám jí na barf. Od chovatelky byla navyklá krom mléka od mámy na nějaké granule. Dostala jsem zhruba tří kilový "starter pack" různých granulí, prý ať zkusím, co z toho jí bude nejvíc chutnat. Byly tam věci typu Eukanuba, Royal Canin, nějaké N&D a ještě něco. Prostě zverimexová klasika. Taky dostala konzervu Ontario junior chicken pieces + cartilage.

    Nejdřív jsem jí dávala ty granule (když na ně byla zvyklá z domova) s nějakou zeleninou, pak jsem dokoupila ty Ontario konzervy a s tou zeleninou to míchala. Na takovou jakože kaši. Zbytek granulí dokrmuju jako odměnu při výcviku nebo na procházce. Po pár týdnech jsem začala do směsi konzerva + zelenina přidávat čerstvý maso. Kuřecí žaludky a srdce.

    Nedělám z toho moc vědu, načetla jsem na netu nějaké barf kuchařky a čubina tak dostává mrkve, okurky, salát, ... sušenou bazalku, kopřivu, petrželku, drcené vaječné skořápky, vaječné žloutky, nějaký ten oliváč... No vždycky když mi dojde inspirace kouknu na barf kuchařku na net nebo do špajzu a něco zajímavýho vyberu. Nově jsem zařadila sušené kuřecí jako dobrotu za odměnu, chci jí odvykat od těch průmyslových zverimex granulí.

    Teď k té otázce...

    Ráda bych zůstala u barfu. Ale k tomu bych ráda pořídila za studena lisované granule a / nebo konzervy na výlety či delší cesty, protože tahat s sebou čerstvý maso a struhadlo na mrkev si (zatím) nedokážu představit.

    Z těch za studena granulí mě zaujaly tyto:
    - Black Angus JUNIOR
    - Yoggies - MINIGRANULE kuřecí a hovězí maso
    - Markus Muehle
    - cdVet Fit - Crock pro štěňata

    Konzervy jsem zatím nezkoumala.

    Dají se kombinovat granule a / nebo konzervy s barfem? A jak? Jen při výletech, na cestování... Nebo je možný to kombinovat i při běžném krmení? Mám na mysli dát klasickou barf porci maso + zelenina + spol. a přihodit do toho trochu granulí (konzervu), ať to pro ní není taková velká změna v době cestování.

    Vaše názory? Co si myslíte o tom míchání? Co si myslíte o těch za studena lisovaných?
    REDDAY8
    REDDAY8 --- ---
    KUURA: Ne, mame československeho vlčáka, ale mame to podobne. :D
    KUURA
    KUURA --- ---
    REDDAY8: Nemate nahodou taky svycara??? ja si vzdycky rikam, ze si z toho udelame periny a polstare
    REDDAY8
    REDDAY8 --- ---
    KUURA: Jo to znam...ten nas lina cely rok hrozne a na jare a na podzim by si z tech chlupu clovek mohl poskladat celou smecku...Nam pomaha furminator a opravdu poradne vycesat...
    KUURA
    KUURA --- ---
    Ahoj, chci se zeptat, jestli nahodou neznate nejaky doplnek pro psa, aby mene pelichal?:))) Na srst pridavame Roboran, ale ten je mam pocit spis na vzhled srsti... ten nas totiz tak strasne pelicha, ze to neni mozny :D vycesavame, obcas ho i vyluxuju. Dekuju za rady!
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Najde se někdo s více člennou smečkou, kdo by využil zmražené čtyřilové balení drštěk? Už to mám měsíc v mrazáku a bojím se to rozmrazit, protože mi to vydží na minimálně 4 dny. Přenechám za 100 celé zmražené balení, a to na trase Vinohrady-Smíchov. Jde o tohle maso: http://www.dopsimisky.eu/hovezi/61-hovezi-drstky-neprane-4kg.html
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    DIVA:
    FIFAJZ: u mých to funguje obou :D tak pardooon :)
    Souhlas, je to krásný pohled, jak se psi krmí jako prave šelmy :)
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    TATONKA: ja! Prosim kilo zeleniny
    DIVA
    DIVA --- ---
    dnes stejne mnozstvi stejneho masa zere nekolikanasobnou dobu, a je treba v pulce porce. stacilo to neporcovat, jen nechat lezet .) krasny pohled jak to zmoula a uzdibuje ,)
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    HUDOUS_ML: na to musis mit pohodovyho psa, aby nezacal tim spis hltat a necvaknul ti prst, nebo naopak od flakoty neodesel. Dva ze svy smecky bych timhle akorat znervoznila a doslo by mozna k jeste vetsi rychlosti pozirani vcetne prstu nebo by se nenazrali v klidu (jsou to mirni labilove) a treti by si rekla - tak jo, si to nech, kdyz to potrebujes... :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    HUDOUS_ML: ona si netroufne za ten žvanec potáhnout když ho držím a nepouštím, hned mi začne nabízet různé prostocviky. vnímá to jako odměnu, za kterou se zřejmě očekává nějaký výkon .)
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Tak za dva tydny budu zase objednavat zeleninu z Barona - http://baron.cz/pes/zeleninovy-mix-bez-obilnin-90006-k-X001501-X001530.html .
    Je nekdo, kdo by chtel pak kilo, dve odsypat? Pripadne nekdo, kdo by chtel neco jinyho z barona a nechce se mu platit postovny?
    Praha - Smichov, Vinohrady.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    DIVA: a co jí tu flákotu držet, aby si musela utrhávat kusy?
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    DIVA: neni zac. :D A ne, fakt to kazdej pes ma jinak, musis to vyzkouset. Lepsi mensi kusy, nez resit dusiciho se psa. A nebo opravdu mega obr kus. Nic mezi.
    DIVA
    DIVA --- ---
    FIFAJZ: diky, zase mam sirsi repertoar psich katastrof, dnes je plodny den .) ok budu jeste kalibrovat, snad se to podda
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    DIVA: nemusis to mlyt, casem prijdes na grif, jak pro danyho psa nakrajet flakotu na akoratni kousky. Ani velky, ani maly, proste primereny. S tema vetsima kusama prave opatrne, mne se malem parkrat udusila fena, ktera jinak nehlta a poctive kouse. Spolkla vetsi maly kus jater/flakoty/skeletu a neslo to ani dovnitr, ani ven. Od ty doby pro ni pokorne krajim i zeleny drstky na mensi kusy.
    DIVA
    DIVA --- ---
    zacala jsem hovezim. male kousky vdechuje, vetsi kusy taky, fakt velke trikrat zvykne a zhltne, rozmer ze ji to musi tlacit cestou krkem. takze zitra shanim mlynek na maso .) pripada mi toho malo to pulkilo co ma dostat. jake jsou ty granule lehoucke..
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    já přecházela tak, že do granulí jsem přidávala maso a cca za týden, 10 dní jsem jela jen maso. začínala jsem hovězím mletým, kurecima krkama, zaludkama, vsema moznejma srdcema, pak přišly všechny kosti, vemena, drzky (ty neprany jsou pro většinu psů to nejlepší:)) a tak. jako přílohu většinou rýži.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    DIVA: já jsem přecházela následovně: pondělí - granule, úterý - maso (nějaké ořezy to byly) + zelenina + ovesné vločky / rýže, po týdnu jsem přidala vnitřnosti, po dalších 2 týdnech kosti.
    Nejdůležitější bylo v tom jídelníčku bez kostí dát něco, co psovi zaplácne žaludek, aby neblil z hladu. To maso jím totiž projde jak nic :)
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    DIVA: zásada číslo 1: každému psovi sedí něco jiného.

    Nejvíc se toho dočteš tady a je tam i kalkulačka: www.manwe.eu

    Těch 30% je spíš příloha, ale já bych klidně začala jen svalovinou, nicméně záleží na věku psa, aktivitě a spoustě dalších faktorů. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam