Zdravíčko,
mám dotaz. Dá se nějak rozumě kombinovat barf, konzervy a granule?
Jsem čerstvou majitelkou tříměsíční shiba inu fenečky a navykám jí na barf. Od chovatelky byla navyklá krom mléka od mámy na nějaké granule. Dostala jsem zhruba tří kilový "starter pack" různých granulí, prý ať zkusím, co z toho jí bude nejvíc chutnat. Byly tam věci typu Eukanuba, Royal Canin, nějaké N&D a ještě něco. Prostě zverimexová klasika. Taky dostala konzervu Ontario junior chicken pieces + cartilage.
Nejdřív jsem jí dávala ty granule (když na ně byla zvyklá z domova) s nějakou zeleninou, pak jsem dokoupila ty Ontario konzervy a s tou zeleninou to míchala. Na takovou jakože kaši. Zbytek granulí dokrmuju jako odměnu při výcviku nebo na procházce. Po pár týdnech jsem začala do směsi konzerva + zelenina přidávat čerstvý maso. Kuřecí žaludky a srdce.
Nedělám z toho moc vědu, načetla jsem na netu nějaké barf kuchařky a čubina tak dostává mrkve, okurky, salát, ... sušenou bazalku, kopřivu, petrželku, drcené vaječné skořápky, vaječné žloutky, nějaký ten oliváč... No vždycky když mi dojde inspirace kouknu na barf kuchařku na net nebo do špajzu a něco zajímavýho vyberu. Nově jsem zařadila sušené kuřecí jako dobrotu za odměnu, chci jí odvykat od těch průmyslových zverimex granulí.
Teď k té otázce...
Ráda bych zůstala u barfu. Ale k tomu bych ráda pořídila za studena lisované granule a / nebo konzervy na výlety či delší cesty, protože tahat s sebou čerstvý maso a struhadlo na mrkev si (zatím) nedokážu představit.
Z těch za studena granulí mě zaujaly tyto:
- Black Angus JUNIOR
- Yoggies - MINIGRANULE kuřecí a hovězí maso
- Markus Muehle
- cdVet Fit - Crock pro štěňata
Konzervy jsem zatím nezkoumala.
Dají se kombinovat granule a / nebo konzervy s barfem? A jak? Jen při výletech, na cestování... Nebo je možný to kombinovat i při běžném krmení? Mám na mysli dát klasickou barf porci maso + zelenina + spol. a přihodit do toho trochu granulí (konzervu), ať to pro ní není taková velká změna v době cestování.
Vaše názory? Co si myslíte o tom míchání? Co si myslíte o těch za studena lisovaných?