• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    VERCA_ZABA: ouuu to mi ani nerikej:(, kupuju u nej uz asi 5-6 let a byl bezkonkurencni..., ale je pravda, ze pri trose snahy by se asi dalo pokouput i jinde..., kazdopadne diky za info. Jeste me napada tip (pani od leonbergru, hned kousek od nej na Volze), ta ma taky slusny vyber...

    Ja jeste kupuju u jedne pani na Letny (hovezi mlete za 30)- kvalitativne o dost lepsi nez v Kunraticich, zadny rozemlety kosti jako u pana, ale spis chrupavky, kousky masa atd.

    ted se mi podarily bio hovezi orezy za 43 Kc kg (kvalita pro lidi) ze zavozu masa z bio farmy z Orlickych hor..., za me supr kup.., priste muzu dat vedet a objednaf ve vetsim..., maso od nich (pro nas) bereme cca jednou mesicne...
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    VERCA_ZABA: my jsme spokojeni s maso masoamos.cz
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    VERCA_ZABA: Ja zatim taky nic lepsiho neobjevila. Jedem kilo masa na den. Chce to asi vychytavat a hlidat si kdy zbozi dorazi a objednat ale ja si nikdy nevzpomenu
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    NICKIE: aha, tak já nevím. koukala jsem na ostatní shopy a to je min 50 Kč za kilo masa.. to se mi to dost prodraží, když Arnošt sežere tak 25-30 kg měsíčně..
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    VERCA_ZABA: Pravda ze posledni dobou ta kvalita byla hrozna, ale hodilo se. Zufrik je vecne prebranej a vyprodanej, u pana jsem to dohanela.. Velka skoda
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    NICKIE: myslím, že s takovými cenami už nic není:/ koukala jsem a asi budu objednávat od Zufrika.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    VERCA_ZABA: :(( tam jsme casto jezdili.. Co ted? Neni v okoli jeste neci jineho?
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    jestli někdo jezdí nakupovat do Kunratic, tak pán končí a jde do důchodu. má tam poslední zbytky mas a nebude už objednávat... :(
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    WOSSI: ale maso trochu povarit, to si docela odporuje s Barfem..:) nevím, jak píšeš, je jí 15, což je nádherný věk pro psa. myslím, že v tomto věku už málokterý pes bude mít krevní výsledky tiptop. hlavně ať ji chutná:)
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    WOSSI: tak bych asi zkusila přesně toto - dát trochu víc příloh a klidně nějakou tu kůru na regeneraci ledvin a pak test zopakovat
    WOSSI
    WOSSI --- ---
    HUDOUS_ML: v phdě:) spíš jde o to, že jestli se ten zub nevyléčí antibiotikama(což je pro ní taky zátěž) tak jí nedaj narkozu bo by to už nemusela rozdejchat. Byl jsem u něj poprvé a řekl bych že není vyloženě odpůrce BARFu. Jen říkal, že by bylo dobrý maso trošku povařit respektive dávat spíš 2/3 dávky přílohu..Ale jinej pes jiná ves, tím chci říct že může mít ty ledviny fakt špatnější a její patnáct žejo. Což prostě hraje svojí roli:))
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    WOSSI: moje veterinářka je barfu taky nakloněna a říkala mi, že testy jsou k ničemu (v případě pozitivního nálezu je už pozdě. Doporučila mi místo testů dávat jednou za čas regenerační kůru z Energyvetu (tuším Regavet, ale kecala bych, který konkrétně to je).
    Jinak pokud se nepletu, tak ledviny hodně zatěžuje čistá svalovina, proto se mají dávat spíš takové ty různé "odpady" a odřezky (sorry jestli píšu obvious informace)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    WOSSI: Arnošt teda není taky starý, ale když jsme mu nechávali před dvěma lety dělat testy krve, tak mu ledvinové testy vyšly taky trochu jinak než by měli. ale vet nám říkal, že je to tím Barfem a řešit to nemusíme. ale je fakt, že veterináři, kam chodíme, tak barfu fandí..:)
    WOSSI
    WOSSI --- ---
    ahoj všem barfistům :)
    chci se zeptat:jaké máte zkušenosti u starých psů s barfem? Mám fenku 15let. Barfujem více než pět let a všechno cajk. Byli jsme na testech krve kvůli narkóze(zánět pod kořenem zubu). Hodnoty ledvin velmi špatné. Jednak stářím a druhak veterinář říkal, že syrové maso zatěžuje ledviny! Takže jaké máte zkušenosti? Díky za jakoukoliv inspiraci :)
    WOSHIII
    WOSHIII --- ---
    TATONKA: super, beru, diky moc!:)
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    WOSHIII: Mám u Nickie nevyzvednutý 2 litry, klidně ti z toho 1 litr přenechám. Domluvte se spolu.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    WOSHIII: bohuzel, uz je to zcela rozebrano to vypada, to me mrzi!
    WOSHIII
    WOSHIII --- ---
    NICKIE: Sakra, zase jsem to prosvihla:( kdyby nejaky zbyl, rada si vezmu.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    TATONKA: dle mého názoru se vyplatí. ty nový přece jen žerou min elektriky...
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    OPI: dik, projizdela jsem jen sbazar. Nasli jsme jeste jeden uplne novej za 3000, tak zvazim, jestli se spis nevyplati zainvestovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam