ahoj, chtela bych poprosit o radu, co s hubenym stenetem... pred mesicem jsme si privezli stene Rhodeskeho ridgebacka a napul neplanovane zacali s barfem (puvodne jsem chtela spis granule z "opatrnosti",ale chovatele krmili vsim-granule varene/syrove maso,prilohy,tak jsme u toho zustali). Poctive jsem nastudovala a steneci sezere vsechno,co dostane (krome varene mrkve,jedina vec, co kdy nesezral i kdyz uz musel mit hlad pred dalsi varkou).
Krmim maso/prilohy v pomeru 80:20, obiloviny skoro nedavam. Dostava i granule,tak z 1/3 (ze zacatku Ontario od chovatele, ted Lupo natural-za studena lisovane), budto vecer v posledni davce,aby mel cas vytravit nebo jeden cely den a vetsinu dni uz jen ciste barf. Davka 4x denne.
V 8mi tydnech mel neco mezi 7-8 kilo, krmila jsem 6% z 10ti kg, ale behem par dnu se hodne vytahl a zhubl,ze mu vytrcely vsechny zebra. Pricitala jsem to tomu,ze ma nesrovnatelne vyssi vydej (chovatele je zacli poustet ven jen par dnu pred odberem,do te doby byli jen v mensi pretopene mistnosti a s nama chodil hned vencit ven a na kratke prochazky-par set metru, v tech zimach,co zrovna byly).
Davku jsme zvedli na 7 % a hned jak pribral na 9kg,tak pocitame 7% z 12kg...kazdopadne zebra mu uz nezalezly.
Ted ma 11 a pul tydne a vazi 10,5kg. Tabulkove by mel mit ve 3 mesicich snad kolem 13ti kg.
Dnes mu to chci zvednout na 8% z 13 kg, ale uz jsem z toho vyžlete nejista. Nevim jestli nedelam neco blbe a nemam radej vsadit na granule (i kdyz to se mi nechce, vidim, ze ho bavi ochutnavat).
Jinak snazim se zkrmovat pestre-dle moznosti mrazaku. Zatim asi prevladala hovezina(vc.vemene,nepranych drstek,jatra,plice). Veproveho moc nemel, z tucnejsich mas spis kachna,losos,sumec. Krom uz pomletych kosti ve smesich dostaval hlavne kureci krky,ale poradil si i s veprovyma zebrama. Obcas mlecny vyrobek,rostlinny olej, tak 1xtydne vajicko.
Diky kdo jste se docetli az sem, ocenim jakoukoliv pripominku.