• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STHENOBARF - kvalitní výživa psa
    BEZPRIZORNI
    BEZPRIZORNI --- ---
    Ahoj, netušíte někdo, kde můžu najít bezpečnostní předpisy, který musí splnit krmení pro zvířata? Jde mi o mikrobiologické analýzy. Díky!
    ZMATENAA
    ZMATENAA --- ---
    Nám Max denně a Misty občas. Každopádně v době když byli krmeni granulemi tomu tak nebylo:)
    PUGUSERES
    PUGUSERES --- ---
    Bublina taky skoro denne
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    foto nevidím, ale Arnošt se pase skoro každý den
    YEMANJA
    YEMANJA --- ---
    YEMANJA: ilustracni foto: stene moje prvotni experimenty s barfem prezilo a po 4 mesici zacalo trochec pribirat (uz jsem se bala, ze to jeho otesankovstvi nikdy neskonci a nakonec sni i me), sekli jsme to na 1,5 kg zradla za den (ted ma 23kg) a pokud nezacne zas hubnout,tak uz vic snad krmit nebudu, postupne doufam spis min.... doplnkovy dotaz, taky se vam psi porad pasou?
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    Díky všem za rady, bude mít tyhle granule http://pethome.cz/...595639800876.html?gclid=EAIaIQobChMI_a33xPaj2gIVBMqyCh2pTALwEAQYDiABEgLo-vD_BwE snad Horác nezesere půlku Kokořínska=)
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    NA_PYCZU: pro tyhle příležitosti dávám normální granule, nic moc neřeším, večer nasypu plnou misku. Je to tak výjimečná situace, že moc neřeším složení atd., prostě jeden víkend za půl roku mají děcka mekáč :D
    DIVA
    DIVA --- ---
    NA_PYCZU: preradim na granule kdykoli ze dne na den, pripadne bez hysterie skrmim vodnanske kure, zatim ma optimalni vahu takze ad libitum. Akorat tyto studene lisy mi nezere, cili dostava naky kompromis kvalita/ochota
    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    Zdravím, prosím poraďte, chystám se o víkendu na čundr, maso už nestihnu nasušit, tak vybírám za studena lisované granule, vůbec nevím, podle čeho vybírat a ani jak dávkovat a jestli je mám sehnat už zítra a začít pomalu přidávat do žrádla. Na internetu jsou rady všeho druhu, jedni píšou, že na ty granule může přejít ze dne na den a a druzí zase hrozí zkažením žaludku. A jak jsem tak koukala na dávkování, vůbec si nedokážu představit až Horácovi nasypu do misky 350g granulí za celej den (vlastně ani nevím, kolik to bude, třeba to nakonec bude plná miska, uvidím, až to poprvé odvážím). Máte někdo zkušenosti s konkrétní značkou? Horácovi je 18 měsíců, váží 33kg. Díky za jakékoliv rady. Poslední čundr jsem řešila lokálníma sámoškama, ale nechci to znovu opakovat, samý Vodňanský kuře a podezřele vypadající hovězí=(
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    YEMANJA: dle.meho zbytecne kupovat tyhle drstky.. beru od ruznych firem, pomer zeleneho obsahu v zaludku se lisi, a moc to neresim... hlavne ze je tam nejaka "michanina" :)
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    YEMANJA: já pomer moc neřeším, občas psům dam kachní krky, kuřecí skelety nebo nějakou tu kost.
    A co se tyče kostricek, mám doma dvě.


    YEMANJA
    YEMANJA --- ---
    Asi vás tu budu s dovolením chvíli zásobovat dotazy.. btw podle veterinářky, co chová RR, jsou prý některý štěňata hubený, jak ten náš, a je to v cajku - podle obrázku je tak č. 3, teď už možná i č. 4 a fotky těchhle kostlivců asi radši nikdo nezveřejňuje bo já jsem žádný nenašla, nevim.

    Odkud berete neprané dršťky? Já brala zatím mleté od Do psí misky, smrdí to jako ho*no a štěně je miluje, takže asi normální. No zkoušela jsem najít nějakou variantu od krav z volného chovu, protože si nedělám iluze, že by kráva z velkochovu potkala v krmení něco zeleného. Jediné, co jsem našla bylo tohle: http://www.krmimmasem.cz/index.php?id_product=652&controller=product&id_lang=2
    Sice se mi líbí ten praktický obal, protože bych mohla minimalizovat kontakt s tím smradlavým hnusem, ale finančně se to zas prodraží. Máte nějaký jiný zdroj? Myslíte, že má smysl to aspoň občas proložit bio/nebio?

    A ještě jeden dotaz. Jak odhadujete poměr kosti/svaly/vnitřnosti u mletých směsí. Většinou tam není napsáno v jakým poměru je to namíchaný (nebo možná je to jak kdy?). Když píšou, že je to např. „celá kachna“, tak to beru tak, že je to snad ok – vemou celý zvíře a šupnou ho do mlýnku, takže pes dostane plus mínus, to co by měl. Některý mixy mi ale přijdou docela pofiderní..
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: podle toho obrázku je Bublina číslo tři :D
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    HEJSEK23: i u stenete se da odhadnout vyzivny stav, (pokud se teda nebavime o steneti pod fenou, tam se vazi, jestli prcek pribira).. podle hmatatelnosti zeber, vystouplosti patere, panevnich kosti. Jen se to u tech prcku meni rychleji v ohledu na to jaknse zrovna vytahnou.. Nejde taky soudit podle toho co clovek vidi, ale musis si psa osahat..

    YEMANJA
    YEMANJA --- ---
    HEJSEK23: u cistokrevnyho psa to asi takovy trabl neni, vis jaky ma to plemeno standarty, jak vypadaji oba rodice, stenata uz se taky vystavujou a hlavne ma kazda druha ChS fotky na netu,jak jejich sampioni rostli (pro RR treba zrovna Manwe)..takze to myslim jde odhadnout docela slusne.
    S voriskama to bude horsi, u dospelaka si uz asi predstavu udelas jestli ma byt robustnejsi nebo ne, u stenete tezko rict..
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    co se mysli tim tlusty stene? muj spolubydlo ma dva uz dospelaky na muj vkus hrozne hubeny (koncentrak hadr) a o moji jednolety ktera je podle me normalne stavena tvrdi ze je tlusta :l
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    YEMANJA: s tím prekrmovanim bych viděla problém hlavně: tlusté štěně = hrozí problémy. A ne jen s nohama :)
    YEMANJA
    YEMANJA --- ---
    SUFFOCATE: Asi to hrotím, no u rostoucího štěněte je pro mě těžko říct, co je málo a co moc. U těch velkých plemen se všude varuje, že když se bude překrmovat, tak rychle poroste, což vede k špatnému vývoji kostí, kloubů, dysplazie, etc.
    Někdo zas řekne, nechat mu krmení ať sní kolik chce (vč.veterináře)...ehm...přemýšlela jsem jestli to zkusit, ale nejspíš by žral dokud by neodpadl..už teď se po jídle sotva unese, ale stejně kouká, jestli by ještě něco nebylo.
    Už mu trochu narostlo bříško, žebra sice trčí furt jak kdyby prošel koncentrákem, ale tak třeba se obalí...

    jinak díky za uzemnění, čekala jsem nějaké připomínky k poměru tuku/obilovin/cokoli, ale "dej mu víc nažrat" bude funkční:)
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    A hlavne kazdy pes je jiny. Fenka 18kg, pes 10kg a dostavali stejne velke porce.
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    YEMANJA: taky bych tolik neresila procenta. My vzdy krmili od oka, kdyz pribirali, dostali mene a naopak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam