• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    CATHERINE
    CATHERINE --- ---
    2BFREE: Ja jsem bohuzel prakticky A, ktery si nekdy myslelo, ze bude aspon C/E. V praxi se mi ale ukazuje, ze v rodine, tj. kde to vadi nejvic a je nejcasteji, nema cenu rikat nic, protoze se to bud ignoruje nebo obraci proti me.

U mensich veci, coz je v praci, se mi nektery veci dari zminovat pozdeji, kdyz se vzpamatuju a vychladnu, ale i tam zalezi, o koho jde. Jsou lidi, ktery to vezmou na vedomi, i se omluvi, ale pak jsou zajimavy experti, ktery vec vytoci zcela nepochopitelne ve smyslu "nejlepsi obrana je utok". Tam nema cenu nic.

Zdaleka to neni tak jednoduchy, jak jsem si pred davnymi lety myslela, jak jsem to pochopila z ruznych navodu a rad, ze se clovek ma slusne ohradit, rict, jak se citi, a druhy se okamzite kopne do zadku, omluvi se a prestane to delat.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    POZITRON: No, to je ten pripad, kedy to nema zmysel. Ale uz som sa naucila to potom proste vypustit, ked viem, ze s tym nic nespravim. Proste si tym nenechat kazit zivot. Ale je to narocne, no.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    SHARKIE: anebo dalsi moznost, strach, ze se to jeste obrati proti tobe, takze radsi vubec a pak to v sobe dusis treba 20 let.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    DRABICZ: Mam to podobne. Ale teda hodne zalezi na druhej strane. U niekoho uz viem, ze sa musim ohradit hned, u ineho, ze to nema zmysel vobec.
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    2BFREE: dříve jsem byl c) teď se asi čtyři roky učím D) což je ve finále zatím s úspěšností půl na půl. U něčeho a především někoho je.v pohodě se ohradit ihned ale někdy to prostě nejde.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    2BFREE: urcite.

ja teda nevim jak si mam predstavovat triggerovani mojeho ADHD.. to proste mam.
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    2BFREE: za mě asi dobrý říct hned (pokud se jedná o pro tebe nějak podstatný vztah). Zásadní je forma. Imo je důležitý popsat vlastní pocity dřív, než jaké jednání protějšku je v tobě probouzí . I když někomu může připadat tvoje prožívání neadekvátní, neznamená to, že na něj nemáš právo.
    2BFREE
    2BFREE --- ---
    ZSIS: I když to, co ten člověk říká, je třeba úplně banální blbost, jen to zrovna přehnaně triguje vaše (ADHD, OCD, …)?
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    2BFREE: asi bych to oslovil hned, jestlize fyzicka bolest.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    to jsou vsechno symptomy, proc fb opustit.
    teda, me to takhle vytocilo asi pred 3-4 lety, ale nikdy neni pozde na to poslat Marka so prdele. Zuckerberga, tedy.
    2BFREE
    2BFREE --- ---
    Představte si prosím modelovou situaci, že vám někdo říká něco, co je vám nepříjemné, nebo vám to působí až fyzickou bolest, i když víte, že je to vlastně úplně normální blbost, kterou tak nikdo nemyslel a mužete si za to sami…

Rěknete mu to

A) nikdy
    B) jednou za 5 let
    C) zpětně, ve “vhodné příležitosti”1 (když je zrovna ideální konstelace hvězd, lidí okolo, jejich nálady, potřeb možností…)
    D) když se to třeba zrovna děje
    E) jindy (kdy prosím????)
    SUK
    SUK --- ---
    MAR_TINA: ale zahajlovat si v 230 na (nemecky) dalnici muzu, zejo? ;) Moje mys typicky spocine spis na audio vecech, ale z nejakyho duvodu se mi nezobrazujou zase tolik. Stejne tak prakticky zadny z mych znamych a minimum mnou sledovanych stranek. Soucasny AIgoritmus uz moc nechapu.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MAR_TINA: Zed je z velkej casti propagovany "plateny" obsah. Poslednu dobu tam mam uplne random prispevky od uplne random ludi.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SUK: zeď a celá nabídka se ti staví podle toho, co nejen spustíš či lajkuješ, ale na čem na delší dobu (v sekundách) spočine tovje myš.
    Takže nekoukej na videa, jak někdo prdí a nepouštěj děti ke svému účtu. A nenechávej kolovat mobil v hospodě ;)
    SUK
    SUK --- ---
    MAR_TINA: mi na FB neustale lezou videa jak nekdo prdi (proc, to nevim), takze je docele aesy nekoukat :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A teď mi zcela vážně poraďte trik, jak používat Fb a nesjet na reelska.
    Já většinu času mám otevřený messenger na max, ale občas ne. A pak na mĚ čučí moře, dortíky, příroda, pejsci... no prostě ZLÉ ALGORYTMY.
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    AXTHEB: Reelska te vycukaji a kdyz na to decka koukaji XY hodin denne, jsou z nich slusny zombici. Kdyz s tom ale prestanou a nekdo se jim povenuje, tak se zase hodi do klidu.
    Horsi je to tam, kde se batolatum davaji do kocarku telefony/tablety, ji se u obrazovek, rodice jsou na zarizenich a detem se prakticky nikdo nevenuje.
    Jsou pak opozdeny ve spouste veci a je to smutnej pohled.
    Ale to nepochopeni diagnozy jako takovy a jeji shazovani slovy “to ma dneska kazdej” je strasny. V kombinaci s rychlymi soudy a treba i neochotou naslouchat/vnimat se pak lidi jako my citi fest izolovane.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    AXTHEB: Jenže tam samozřejmě pár dní oraz uvede všechno do pořádku.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    POZITRON: No, ve skutečnosti nezřízené sledování reels dokáže spustit ADHD symptomy v zásadě u kohokoliv.
    FRANCINE
    FRANCINE --- ---
    KROPUCHA: S nedochvilnosti mi pomaha:
    1/ hodiny na zdi jdou o 5 min napred oproti realnemu casu (paradoxne, i kdyz o tom triku vim, funguje to)
    2/ namlouvani si, ze sraz v 13:30 hod zacina v 13:15 hod
    3/ priprava veci predem - na viditelne misto na botniku (sluchatka, dokumenty, podlozka na cviceni apod) - eliminuje to chaoticke pobihani a hledani veci na posledni chvili

I tak neustale dobiham tramvaje a honim minuty, abych dorazila s co nejmensim zpozdenim:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam