• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    2BFREE
    2BFREE --- ---
    Představte si prosím modelovou situaci, že vám někdo říká něco, co je vám nepříjemné, nebo vám to působí až fyzickou bolest, i když víte, že je to vlastně úplně normální blbost, kterou tak nikdo nemyslel a mužete si za to sami…

Rěknete mu to

A) nikdy
    B) jednou za 5 let
    C) zpětně, ve “vhodné příležitosti”1 (když je zrovna ideální konstelace hvězd, lidí okolo, jejich nálady, potřeb možností…)
    D) když se to třeba zrovna děje
    E) jindy (kdy prosím????)
    SUK
    SUK --- ---
    MAR_TINA: ale zahajlovat si v 230 na (nemecky) dalnici muzu, zejo? ;) Moje mys typicky spocine spis na audio vecech, ale z nejakyho duvodu se mi nezobrazujou zase tolik. Stejne tak prakticky zadny z mych znamych a minimum mnou sledovanych stranek. Soucasny AIgoritmus uz moc nechapu.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MAR_TINA: Zed je z velkej casti propagovany "plateny" obsah. Poslednu dobu tam mam uplne random prispevky od uplne random ludi.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SUK: zeď a celá nabídka se ti staví podle toho, co nejen spustíš či lajkuješ, ale na čem na delší dobu (v sekundách) spočine tovje myš.
    Takže nekoukej na videa, jak někdo prdí a nepouštěj děti ke svému účtu. A nenechávej kolovat mobil v hospodě ;)
    SUK
    SUK --- ---
    MAR_TINA: mi na FB neustale lezou videa jak nekdo prdi (proc, to nevim), takze je docele aesy nekoukat :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A teď mi zcela vážně poraďte trik, jak používat Fb a nesjet na reelska.
    Já většinu času mám otevřený messenger na max, ale občas ne. A pak na mĚ čučí moře, dortíky, příroda, pejsci... no prostě ZLÉ ALGORYTMY.
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    AXTHEB: Reelska te vycukaji a kdyz na to decka koukaji XY hodin denne, jsou z nich slusny zombici. Kdyz s tom ale prestanou a nekdo se jim povenuje, tak se zase hodi do klidu.
    Horsi je to tam, kde se batolatum davaji do kocarku telefony/tablety, ji se u obrazovek, rodice jsou na zarizenich a detem se prakticky nikdo nevenuje.
    Jsou pak opozdeny ve spouste veci a je to smutnej pohled.
    Ale to nepochopeni diagnozy jako takovy a jeji shazovani slovy “to ma dneska kazdej” je strasny. V kombinaci s rychlymi soudy a treba i neochotou naslouchat/vnimat se pak lidi jako my citi fest izolovane.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    AXTHEB: Jenže tam samozřejmě pár dní oraz uvede všechno do pořádku.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    POZITRON: No, ve skutečnosti nezřízené sledování reels dokáže spustit ADHD symptomy v zásadě u kohokoliv.
    FRANCINE
    FRANCINE --- ---
    KROPUCHA: S nedochvilnosti mi pomaha:
    1/ hodiny na zdi jdou o 5 min napred oproti realnemu casu (paradoxne, i kdyz o tom triku vim, funguje to)
    2/ namlouvani si, ze sraz v 13:30 hod zacina v 13:15 hod
    3/ priprava veci predem - na viditelne misto na botniku (sluchatka, dokumenty, podlozka na cviceni apod) - eliminuje to chaoticke pobihani a hledani veci na posledni chvili

I tak neustale dobiham tramvaje a honim minuty, abych dorazila s co nejmensim zpozdenim:)
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    POZITRON: To by me hrozne zajimalo, z ceho by mi rekla, ze jsem to tehdy dostal ja, z hada na tlacitkove nokii? :D
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    POZITRON: v te mnozine ale urcite jsou i decka, u kterych internet faktorem je, jen to neznamena, ze "vsechny".
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    POZITRON: Děti. Reels na Facebooku. Asi bych je nezvládla nepoučit, že pro dnešní generaci je Facebook zhruba na úrovni klínopisných tabulek 😂
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Ted jsem po navratu do kanclu po rodicovske vykoukla ze sve socialni bubliny a musim si hodne davat pozor na jazyk. Minuly tyden jsem se dozvedela, ze ADHD maj dneska vsechny ty deti ze sledovani reels na facebooku a podobne. Az na to, ze muj syn k tomu vubec nema prostup. Jsem v soku. Zeny VS okolo 40, co maji take deti podobneho veku, achjo. :(
    MARWIN
    MARWIN --- ---
    A neni to kapku oversharing?
    Vysvetlovat kvuli ceho lezim?

Pokud je to na dobre vuli kolegu tak asi neni, nicmene pokud ma pracoviste sick-days nebo zamestnanec papir od doktora. Tak je to "Jsem nemocny, neprijdu, sorry."

Ja jsem se pristihl ze to delam furt, "promin, nemuzu protoze .... " Pritom "Nemuzu." je plnohodnotna odpoved. Pokud neni zakonny duvod nikomu zadne vysvetleni nikdo nedluzi.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ELLIE: Nebo "já to chápu, ale stejně musíš prostě zabrat, my taky pracujeme, když nám není dobře"
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    SHARKIE: Potvrzuju, ale stejně mají kecy. Rádi si upravují realitu prohlášeními jako "přece ti nemůže být takhle zle!".
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    WOLFGAR: Na to je dobre mat este v balicku chronicku nemoc. Sice ti ju casom tiez neveria, ale vadi im menej, ked lezis "kvoli nej". :)
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    ECLECTICA: Jo no, lidem nevysvetlis, ze proste jen tak treba ztratis par dni. Proto se ADHDckari nauci celkem rychle lhat a vymlouvat se, protoze realne pro tebe neni rozdil mezi tim byt tri dny v prdeli protoze hlava se rozhodne ze proste prestane fungovat a nedokazes nic nebo lezet tri dny v horeckach, ale spolecnost ti uzna jenom jedno z toho.
    LISKAAUDREY
    LISKAAUDREY --- ---
    Pobavilo takhle po ránu .)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam