• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    Tenhle klub je určený diskusi o poruchách pozornosti, řešení problémů, výměnu zkušeností, atd.
    Laik nechť se zeptá a nejlépe si o tom něco přečte (online jsem toho našel dost, ale většinou anglicky), pokud sem zavítá odborník, budu moc rád za jakékoliv rady a připomínky.

    ADD resp. ADHD jsou zkratky pro anglické termíny Attention-Deficit Disorder resp. to samé s "Hyperactivity", dříve se pro toto používalo označení LMD (Lehká Mozková Dysfunkce).

    Pokud nevíte o co se jedná, ale zaujalo vás to, zkuste si něco málo přečíst...nechci sem opisovat ani základní popis, protože je toho docela dost, ale následujících pár odkazů by mohlo aspoň pro začátek pomoct:
    Příznaky (symptomy) [anglicky]
    Portál o AD(H)D na about.com [anglicky]
    Wikipedie [česky]
    Wikipedie [anglicky]


    http://www.nepozornidospeli.cz/

    Průběžně bych chtěl doplňovat odkazy a moudra na nástěnku, ale ne vždy mám čas (a jsem chaotik ;-) ) takže se hlaste o práva pokud se chcete realizovat :-)
    rozbalit záhlaví
    YNS
    YNS --- ---
    NEKROMANT: aj si tam bol niekedy?
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    SRNECEK: Dej do googlu: meditace klidného spočívání
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Soulseeds » Blog Archive » Drugging Einstein, an article on ADD and Dyslexia | S Conde
    http://www.soulseeds.com/...2012/10/drugging-einstein-an-article-on-add-and-dislexia-by-stacy-conde/
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, nemáte někdo rady, jak zlepšovat pozornost? Velmi mi osciluje.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    CCHR: Psychiatry—Labeling Kids with Bogus 'Mental Disorders'
    http://www.youtube.com/watch?v=Wv49RFo1ckQ
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    BRT: příště pokud budeš chtít někomu něco sdělit, tak tapetování klubů litaniemi o konspiračních teoriích není úplně ta nejlepší cesta ;-)
    BRT
    BRT --- ---
    omlouvám se, řadím zpátečku
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    BUBBLE: taky jsem o tom uvažoval, ale říkal jsem si, že na to vlítnu, pokud bude s tím spamem pokračovat...tak snad už bude klid :-)
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    BRT: nemluve o tom, ze plechovky jsou zevnitr potazeny plastem...
    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    prosím správce o ban uživatele BRT...
    KAMALA
    KAMALA --- ---
    Zdravim, prosim, neni zde mezi vami nejaky psychoterapeut anebo neznate nekoho takoveho, kdo se zabyva pacienty postizenymi poruchou pozornosti ? (ADD) Dekuji predem za pripadne tipy, je to celkem urgentni... :)
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    MARY_LEE: je fajn když člověk dospěje do bodu, kdy si uvědomí problém a začne na něm pracovat...spoustu lidí na to nikdy nepřijde...nebo si nepřipouští možnost, že by problém mít mohli - často i když je na to někdo upozorní...

    Meat Boye znám, ale moc dlouho mě to nebavilo... já takhle trénuju na Super Hexagon - hrozně jednoduchá a hrozně ďábelská hra :-)

    Podobná jako SMB je třeba ještě Dustforce, ale ta mě taky moc dlouho nebavila...
    MARY_LEE
    MARY_LEE --- ---
    Má trpělivost se nacházela někde na mínusovém bodě, než jsem ji začala trénovat počítačovou hrou, jejíž cílem je vás absolutně vytočit. Jmenuje se Super Meat Boy. Při stopadesátém pokusu o dokončení jednoho levelu jsem zaregistrovala, že nemám nutkání u toho ječet, vztekat se a už jen suše zkouším dál dokola překonat všechny klacky, které mi ta hra hází pod nohy. :)
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    hodně dobrý
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    UNREALONE: pravidelny dejchani... prvni krok je srovnat si dech aby se uklidnil mozek, druhej krok je srovnat si mozek aby nerozhazoval dech ve stresu :)
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    Teď jsem přišel na skvělou věc :-)
    Pořídil jsem si slackline a začal to trénovat. Kromě toho, že mě to fakt baví a trénuju rovnováhu, tak si myslím, že jsem se z toho naučil i něco víc. K chození po slackline je totiž potřeba se uklidnit, jinak z toho člověk spadne.
    Možná se mi to jen zdá, ale mám pocit, že mi to pomáhá se uklidnit i v situacích, kdy se nemůžu soustředit, panikařím a lítám od jednoho k druhému...

    Nejdřív mě napadlo, že přenáším fyzickou zkušenost na psychickou, ale pak mi došlo, že ona i ta panika má asi i fyzické příčiny (tuším nějakou chemii v mozku)...
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    indeed
    BRT
    BRT --- ---
    Vžil se poslední desetiletí, snad díky honbě za penězi,úspěchem,kariérou, rychlými požitky a neukojeným chtíčem, trend řešit důsledky bez znalosti příčiny.Díky tomu neustále přibývá lidí (od kojenců, přes teenagery,produktivní věk konče důchodci) jež jsou nositeli čím dál více "civilizačních" ne-mocí, jež se stávají potravou a zdrojem trvalých big příjmů pro lékárny (jež díky tomu rostou jak houby po dešti), různé dietní šmejdy a hlavně BIGPHARMU a jejich poskoky "krysí krále" - zaprodané lékaře. Není divu, že na ulici potkávám stále více uhrovitých ekzematických, lidí s lupenkou, neplodností, cukrovkou(jež "prý" nejde vyléčit) poruchou pozornosti s hyperaktivitou i bez a dalšími trably dnešní doby.

    Kdyby se jmenovaní zastavili a popřemýšleli nad tím proč se tak děje, udělali by první krok na cestě k normálu.

    Následující příspěvek, hlavně závěrečné video (vyjma podprahové mikrovlnky v dokumentu a absenci hlavní příčiny toho všeho - Kodexu Alimentarius- doporučuji prostudovat) dává odpověď na spousty otázek v souvislostech. http://www.albert-sd.cz/jidlo-da-se-tomu-tak-rici/

    Nakonec: chytrému napověz a ostatní ať jdou třeba k lekaři nebo čertu - vyjde to na stejno:-((
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam