• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    LIKUD: zato tvůj příspěvek je vyloženě konstruktivní
    LIKUD
    LIKUD --- ---
    ⭐CIVILIZACE, ČAS A DUŠEVNÍ PORUCHY. Sborník příspěvků IX. sjezdu Psychiatrické společnosti ČLS JEP s mezinárodní účastí
    http://docplayer.cz/...du-psychiatricke-spolecnosti-cls-jep-s-mezinarodni-ucasti.html#show_full_text
    LIKUD
    LIKUD --- ---
    SRNECEK: Ahoj. Podle mého názoru se ptáš jako dement....
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    YMLADRIS: neduslednost, nepozornost, neplneni terminu, nepresnost a takove ty errory jsou běžné vlastnosti projekťáků, takže mi to vlastně připadá jako docela dobrý nápad.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    SARGO: predstavuju si, ze kdyz by ten sef chapal ty duvody, tak by to prestal interpretovat jako lenost, nevdek, atd. a bylo by mozne se konstruktivne domluvit co teda delat. Ve smyslu "kazdy prece touzi byt manager a ja ti to nabizim tak proc vzdorujes ja to nechapu!!!" uvazovani
    SARGO
    SARGO --- ---
    YMLADRIS: A je opravdu nutné to brát před diagnózu? Proč vlastně? Každému vyhovuje nějaký styl práce a má pro něco předpoklady, ani člověk bez adhd není schopen dobře a ochotně dělat cokoli - a vysvětlit prostě "považuju si té nabídky, ale tohle není něco, co bych dělal dobře a ani mě to příliš neláká" není nic exotického... myslím? :-)
    Definovat sám sebe tím, že mám adhd, není dobrá cesta. Brát to jenom jako faktor, který zkusím napnout na doraz, ale podle kterého se zařídím, méně svádí ke stagnaci. ;-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    prosim o tip. Jde o situaci, kdy nadrizeny cloveka s ADHD pojal bezva plan: udela z nej projektoveho managera. Protoze dotycny "ma navic", ale "vubec se nesnazi" atd. Klasicke potize (neduslednost, nepozornost, neplneni terminu, nepresnost a takove ty errory) bere je chabou motivaci. Jako ze kdyz prida penize a zodpovednost, tak z nej dostane vic. Nedostane, akorat ho vystresuje a sam bude zklamany. Nevi, co je ADHD a jednoduche informaci neveri. Odmitnuti "motivacniho povyseni" bude brat jako nepochopitelny nevdek.

    Aplikovala bych nejaky clanek typu "jak vhodne ukolovat pracovniky s ADHD", kde by bylo popsany typicke pasti, a naopak vyhody (kreativita, hyperfokus, ...) a vysvetleno, ze to neni dano moralne volnim rozhodnutim "seru na to", ale ze je neurologicka porucha atd. A ze je krajne nevyhodne obsazovat clovekem s ADHD pozice, kde je potreba stale hlidat terminy, detaily, zodpovednosti. Naopak umoznit jim delat neco tvurciho, promenliveho, intelektove narocneho, ....

    Myslim si, ze v cestine nic takoveho neni. Asociuje to nekomu nejaky zdroj v anglictine? Pripadne diky moc
    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    UNREALONE: ja premejslim ze bych si ji koupil, muzeme se slozit na ebook a rozdistribuovat mezi nyxi ADHDckare .]
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    VALENTINA: fajn, že se o tom v poslední době nějak více mluví. Nečetli jste někdo tu knížku co tam zmiňujou (Fast Minds)?
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    Trpěl jsem depresemi a neklidem. Diagnóza ADHD mi zachránila život - iDNES.cz
    http://ona.idnes.cz/muj-zivot-s-adhd-0ja-/zdravi.aspx?c=A160419_154127_zdravi_pet
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    VALENTINA: Těžko říct, jestli s tím u dětí jde něco dělat. Můžeš mu třeba zkusit vysvětlit....mmm...když o tom tak přemýšlím, tak mám občas problém vysvětlit to sobě :-D No aspoň myslím na to, že bych se měl soustředit :-)
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    UNREALONE: jj, bohužel, i manžel konstatoval, že je to celý on zamlada...problémy ve škole, hlavně s pozorností, přitom blbý není. Jsem říkala, že je to takový Jirka Oliva(seriál My všichni školou povinní-mladší asi už neznají:). Bohužel se od té doby asi moc nezměnilo, protože učitelka k tomu přistupuje dost podobně jako tenkrát a píše mi do notýsku poznámky typu: Prosím, domluvte mu, nedává pozor:) kdyby to nebylo k nasrání, tak se tomu směju.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    VALENTINA: Jak říká YSTR - to, že víš o co jde je velká výhoda...skoro bych řekl, že ta největší co můžeš mít.

    btw a to už teď víš, že to má dítě taky?
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    YSTR: pro mě je to něco jako zkouška, protože pro "normálního" člověka není lehké s tím žít, to mi věř. Akorát u dítěte to člověk bere, jakože se s tím prostě srovnat musí, že pro něj udělá cokoli. U dospělého je to fakt těžký, jako chápu, že za to nemůže, ale to se fakt nedá:)
    YSTR
    YSTR --- ---
    VALENTINA: no ale jestli jsi to za ty leta vychytala (v ramci moznosti)), tak muzes tomu malemu vydani v leccem poradit,,, tak aspon ze ma tebe nez nekoho kdo nevi o co jde.


    CORDELL: levnejsi to urcite bude, ale pokud je nekdo schopnej dat par rad nad zlato nakej ten zlatak si holt zaslouzi))) skoda ze nejsou hrazeni pojistovnou ale zase na me pusobi, ze se v problematice vyznaj,,coz za vyzkouseni imho stoji
    LUCIMO
    LUCIMO --- ---
    VALENTINA: kdyby sis potrebovala postezovat, nebo mohla poradit, ozvi se.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    YSTR: no ty voe... s tím jsem žila 17 let a teď to mám v malém vydání...bože dej mi sílu:)
    YSTR
    YSTR --- ---
    SARGO: no pokud si na vetsinu techhle veci odpovis kladne tak se zname dost))
    SARGO
    SARGO --- ---
    YSTR: Jů, my se známe? :-D
    YSTR
    YSTR --- ---
    Porucha pozornosti | Home
    http://www.poruchapozornosti.cz/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam