Ahoj, vitam se v klubu :) Asi mam synka s adhd, neposedi, leze po zidlich, lavicich, hlavou dolu, pusu nezavre, porad se na neco pta a chce interagovat - hlavne se mnou, do svych 4 let byl se mnou sam. Hodne chodi na spickach, ma tedy napjata lytka, casto "dela xichty" jen tak.
Mne to nijak neprislo, proste jsem si rekla, ze je zivejsi, az pak ve skolce mi rikali, ze ho treba volaj a nereaguje - rikala jsem si, ze to je normalni, ze kdyz je clovek do neceho zabranej, nereaguje. Ted mi to rika cim dal tim vic lidi, ze ma nejspis totok. Ted je mu sest, je jeste ve skolce. Chvili sedet vydrzi - kdyz si cte, kdyz neco lusti, kdyz neco vyrabi, u pohadek - ctene i koukane.
No a proc tu jsem - jednak esi je to vicemene dedicne, mam to taky? delam vetsinou veci najednou, nedodelam neco a necham si to na pak, proste me to neba. Ale zabrat dovedu taky.
Spis ted premejslim, co s mladym. Na nejaky vysetreni? A co pak? nejsem uplne priznivce leku, i kdyz na druhou stranu se v tom zatim moc neorientuju. nekde jsem cetla, ze ani cukr nedela pri tom dobre, nemate nejake tipy, co k jidlu, aby se "vlk nazral a koza zustala cela?" aby to bylo jedle, dobre, bez cukru?
Diky!