• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    CEPAL
    CEPAL --- ---
    ECLECTICA: Tak to myslim ani nesouvisí s ADHD. Proste mas podkritické mnozstvi IRL (in-real-life - jakoze nazivo a ne ońine) socialni interakce, a tomproste psychice neprospívá u žádného cloveka. V extrému si vem vsechny ty lovce a podobne, kdyz se z divočiny dostali do mesta, tak he ihned neli vsichni za podobnou, kdyz ne kvuli vzezření, tak kvuli neobvykle socialni interakci, ti lidi proste nebyli zvykli byt v ‘lidske smecce’, ktera ma oproti smečce vlku jina specifika.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    POZITRON: ne, co pracuju z domova, tak jsem ještě víc plachá než dřív :/
    CEPAL
    CEPAL --- ---
    NEXEN: Ahoj Vítku, máme to dost podobně, ale já z toho radost nemám. Radši bych se obešel bez problém se soustředěním, bez utíkání myšlenek, bez nedokončených projektů, miniaturních i velkých, taky bez úzkostných až panických stavů, bez sebenenávisti, a bez sebemrskačství. Takže se postupně snažím tyhle neduhy zpracovat.
    NEXEN
    NEXEN --- ---
    Ahoj, jmenuji se Vítek a jsem...
    Svou diagnózu jsem se dozvěděl před několika dny, je mi 36 a díky kolísání nálad, což souvisí s jinou veselou diagnózou, ale podle některých příspěvků to souvisí vše se vším kruh je uzavřen , ale abych se vrátil, krom kolísání nálad na svém životě neshledávám nic záporného. Uvědomil jsem si, že žiju, zkouším, říkám si kecal a radil a sběratel pocitu a zážitků. Dlouho jen říkal, teď to již pár let dělám, protože můžu a proč NE?
    Nevim, jestli se to děje všem, neumím se soustředit potichu, když poslouchám a třeba jsem se učil, vnímal jsem obojí a lezlo mi to do hlavy obstojně.
    Krom Mirtazapinu na Panickou úzkostnou poruchu, neužívám žádné léčivo.
    Jak omezuje váš život nebo naopak rozšiřuje? Vím o sobě, že si všímám detailů, pamatuji si situace, dost dopodrobna, dávám si vnitřně dost úkolů, aby veci, co dělám opakovaně měly efektivní postup, ujíždím si na pravidlech
    Jsem z toho nadšen správně nebo je to špatně, že to máme?
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    POZITRON: stres rozhodně nepomáhá. Když máš pak kolegy nebo nadřízené, co si myslí, že když děláš chyby, musí na tebe zatlačit, ať se víc snažíš, je to problém. Když pak vidí, že to nezabírá a tak to stupňují, je to docela v prdeli.

    Je jasný, že permanentní pohoda jazzík není nikde, ale je to tak nějak o nastavení firemní kultury. Když je to na hranici šikany, je to blbý. Což je trochu loterie, protože se ti těžko povede zařídit, aby se k sobě lidi v práci chovali líp.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    Hele já vůbec nemám problémy se o tom bavit, ale nejsem odvázaná z toho, že si to tu o mě bude moct vyfiltrovat celej nyx. Takže jsem založila privatni diskuz: [ Já si myslím, že.. - jéé tamhle letí motýll! ] - kde mi nějak přihlašte vy, co se stejně jako já zdráháte vytrubovat své zkušenosti do světa, ale jste je ochotni sdílet privátně užšímu kruhu lidí :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ja bych docela chtela vratit to tema zamestnani, co tady probehlo pred nedavnem, protoze to docela resim. chapu, ze nikdo nechce zachazet do detailu, ale aspon okrajove. ja mam treba problem, ze kdyz jsem ve stresu, priznaky adhd se zhorsujou, neklid, prekotna mluva, nepretrzitej tok myslenek, casto se to rozjede az do uzkosti. kdyz jsem pred 2 rokama skoncila v blazinci, tak to bylo pote, co jsem se vratila z dovoleny do kanclu a tam na me cekaly hromady papiru a mailu, protoze kolegyne nehly prstem navic, i kdyz jsme na tom byly domluveny. kdyz jsem ve stresu, tak jsem jak na perniku, treba typicky statnice, tam jsem vzdy mluvila tak prekotne, ze me museli po kazdy druhy vete zastavovat. a tohle je velikej limit, co se tyce prace, protoze pozic, kde neni stres, moc neni. ja jsem si nasla praci v kanclu, kde je nuda, klid, pohoda, coz je na psychiku naprosto bozi, jenze zase je to takova prace trochu pro cvicenou opici, kde se zahazuju.
    tak by me zajimalo, jak to maji ostatni lide s adhd.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Já s muzikou vařím :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    CEPAL: jj, ja taky.
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    NEXEN: ...vůbec hudba a adhd je zajímavá disciplína. Já třeba zvládnu souvisle, účinně uklízet akorát sama doma a s muzikou, potřebuju nějakou instrumentální nebo tucku, jinak začnu poslouchat texty. To samý platí i pro jiný monotónní práce.
    CEPAL
    CEPAL --- ---
    MAJKA: jo ja dost casto ale skoncim u prvniho kroku (bordel koncentrovanej do jedny hromady) :-) :-(
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    NEXEN: Me se osvedcilo vsechny veci, co chci uklidit , shrnout na jednu velkou hromadu nekam. Zadnej system, trideni, proste koncentrovana hromada bordelu. Ukol pak je tu hromadu rozebrat. Ma to u me dve vyhody: 1. Je jasnej cil i reseni 2. Distrakce se mi tim ubraly - veci mimo hromadu neresim. 3. Clovek uz je castecne odmenen tim, ze krome ty hromady ty ostatni plochy vypadaj ciste a uklizene.
    NEXEN
    NEXEN --- ---
    já nenávidím stěhování. lepší vyhořet :-D ale k věci, baví mne neuvěřitelně uklízet, avšak jen v okamžiku, kdy nemusím, pak si pěkně zauklízím třeba celý den :-D stačí správná hudba a jedu ;-)
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    mimochodem hodně mi k tomu pocitu, ze nebudu ty věci postrádat, pomohla zkušenost se stěhováním, kdy jsem měla jen takovej ten železnej držák a asi 15 ramínek, takže jsem musela dost omezit garderobu (zbytek byl v krabicích) a vlastně to byla úleva, byla jsem mnohem rychlejc ven z baráku a vůbec mi nevadilo nosit jen prá věcí furt dokola.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    Hele kdybych vás tu už sr..vadila se svejma vylevama tak dejte vědět, jo? Já jsem ted taková prostě excitovaná z tématu, tak se chci dělit :))

    Vzala jsem si k srdci vaší radu na téma “jak nemít bordel” - nemít věci :)

    Na Netflixu je dokument “Minimalism” https://www.netflix.com/cz/title/80114460

    Tak jsem si ho pustila do tabletu a šla rovnou ke skříni. Během dokumentu jsem vyřadila docela solidní porci šatníku. Hodlám ještě parkrát opakovat - nejen se šatníkem (škoda, že to nemá víc dílů, když držíte v ruce ten hadr co jste nemeli uz dva roky na sobe a u toho vidíte hošany jak maj uklizenej byt a cestujou s malym kufříčkem 10 měsíců, tak to fakt pomáhá v rozhodování :)) . Tak jen kdybyste byli v zajetí věcí, co nepotřebujete, jako já, tak tady je pomocná ruka :)
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    CYBERWOLF: je jich mraky, me se libi Headspace (Jáfon). Je to takovy neezotericky, zadny ptacci a vibrace. Kdyz si to stahnes, tak je tam hned naka zakladni sada.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    MAJKA: co je to za aplikaci na řízenou meditaci?
    NEXEN
    NEXEN --- ---
    UNREALONE: zdravím, dík za uvítání :-) já jsem fakt nadšen, zjistil jsem tolik odpovědí... hanba mluvit :-D ale jako jupí, že nejsem normální :-D
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    NEXEN: vítej do země za zrcadlem! :-) Zastydlá puberta je úplně nejvíc nejlepší věc! :-)
    NEXEN
    NEXEN --- ---
    MAJKA: mluvíš mi z duše, empatie s čistými úmysly, pozůstatek nebo zveličení účinků mdma v pilulích na parties :-D vždy jsem chtěl patřit do nějaké party, našel jsem vás, gang adhd :-D:-D:-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam