• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    MAJKA: co je to za aplikaci na řízenou meditaci?
    NEXEN
    NEXEN --- ---
    UNREALONE: zdravím, dík za uvítání :-) já jsem fakt nadšen, zjistil jsem tolik odpovědí... hanba mluvit :-D ale jako jupí, že nejsem normální :-D
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    NEXEN: vítej do země za zrcadlem! :-) Zastydlá puberta je úplně nejvíc nejlepší věc! :-)
    NEXEN
    NEXEN --- ---
    MAJKA: mluvíš mi z duše, empatie s čistými úmysly, pozůstatek nebo zveličení účinků mdma v pilulích na parties :-D vždy jsem chtěl patřit do nějaké party, našel jsem vás, gang adhd :-D:-D:-D
    NEXEN
    NEXEN --- ---
    MAJKA: ahoj, včera jsem se to o sobě také dozvěděl, dalo mi to odpověď na spoustu otázek.
    ad1: miluji úklid, když ho nemusím delat
    ad2: mé heslo je organizovaný chaos, mnohé umím popsat dokonale, ale tohle má spoustu proměnných ;-)
    Ad4: užívám a-deph Mirtazapin, dávka 30mg, žiju šťastným životem, po životě, kdy jsem si štěstí navozoval chemickým způsobem, ale dokázal jsem se soustředit, dostalo smysl některé mé nepředložené jednání ;-);-);-)
    NEXEN
    NEXEN --- ---
    tato informace dala spoustu odpovědí na mě i nevyřčené otázky, nechápal jsem některá dva rozhodnutí. bylo zvláštně příjemné poslouchat, že mne, ne neuvěřitelného, ale těžko uvěřitelného, po třech hodinách interakce má někdo tak neskutečně přečteného, vše jsem vyplnil naferovku a otevřeně. můj život získal smysl. ta věta je zvláštně převrácená, dává ten smysl, ale slovosled není správný.
    NEXEN
    NEXEN --- ---
    zdravím a pozdravuji, je mi 36 let, byl jsem včera na psychotestu v rámci návštěvy pana Navrátila s mým zapůjčeným řidičákem, cca půl roku. Doktorka mi sdělila, mj., že mám ADHD a cituji skutečná slova: zastydlou pubertu, na což jsem opáčil, že je to mé vyslyšené přání, že nechci dospět, pze si chci rozumět se svým synem
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    POZITRON: pro me jsou cajk čtvrtky..

    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MAJKA: a ktery den? prosim, jen ne utery.
    ja jsem frcela par let v socialni fobii/uzkosti a uplne 100% to jeste neni, tak mam urcite radsi, kdyz je vic lidi a nevadi, ze treba nejakou dobu nic nerikam a mam cas se v klidu nejak nenucene zapojit. obycejne nez zacne pusobit chlast. :) pak nemam problem vyrvavat na celej lokal, klidne i dosti nevhodny veci. :)
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    Jasně, pivo proč ne. Jen bych preferovala nakej den v týdnu.

    Když se napiju? Jsem spíš více kontaktní - aniž by v tom byl nakej sexualni podtext. A ty nepatřičný otázky a témata ... by taky sedělo :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    BETTER: podle me to neni spatnej napad, neni to sice primo svepomocna skupinka, ale clovek by se aspon necejtil tolik nepatricne a nemusel se pretvarovat. :)
    mimochodem taky kdyz se napijete, tak mate neprekonatelnou chut delat lumparny neodpovidajici vasemu veku? treba psat nekam neco lihovkou, krast sklenicky, plivat brckem poslintany papirky po lidech a podobne?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Ja bych vas chtela spis videt in natura. Nechcete zajit nekam na pivo?
    CEPAL
    CEPAL --- ---
    MAJKA: Aha, uz jsem to pochopil, dekuji. Založím co nejdriv! Nicmene vyvoleni tam budou - nechceme tam troly, ne? Cili budeme hlasovat, koho vpustime, to rozhodne. Založím pozdeji vecer dnes.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    CEPAL: Však ji klidně založ. Nebo můžu já, ale odmítám ji omezovat na 12 vyvolených :)
    CEPAL
    CEPAL --- ---
    MAJKA: Tak v poste to poslu jen tobe, v neveřejné skupine bychom to mohli probírat mezi vice nez dvema lidmi...
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    ZUZKAOU: Tyjo tak z toho rozhovoru jsem dokonale zmatená. Přijde mi, že akorát posiluje stereotypy, co o poruchách pozornosti jsou:
    - může za to špatná výchova (???) a pitíčka
    - poznáte ty lidi tak, že se hodně hejbou (jakože hyperaktivitou definuje všechny ty poruchy, vůbec nezminuje moznost ze by se to mohlo vyskytovat i bez hyperaktivity)
    - mluví tam o dětech a tvrdí, že většinou to "tak nějak vyšumí". O AD(h)D v dospělosti téměř nic

    Kdybych to viděla ještě před měsícem, akorát mě to utvrdí ve stereotypech že je to výmysl moderní doby.

    já teda z dosavadních materiálů pochopila, že je to stav nervový soustavy, ne důsledek špatný výchovy a pití pitíček, kterej s věkem vyšumí. A vůbec, pokud je proste mensi nebo méně funkční konkrétní část mozku, tak to přece musí bejt snadno poznatelný na EEG, magnetický rezonanci nebo tak něčem, tak wtf?
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    CEPAL: Ale děkuji ti za reakci :) a pokud tedy by ti nevadilo reagovat apson soukrome, tak zejmena tema prace vs adhd me ted hodne zajima, takze si rada přečtu i v poště, co k tomu máš, samořejmě pokud tobě není nepříjemné to sdílet s někým, kdo se tu teď jak tornádo zjevil :)
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    CEPAL: To mi prijde bezva nápad. Sama se trochu ostýchám sem psát některé věci, protože je to otevřená diskuze.

    Cili soukromě ano, ale pokud by to mela byt diskuze pro pár vyvolených, tak nemám zájem. Jsem optimista, verim, ze se maj veci zkoušet, než se zavřou vrátka a zavedou pravidla a omezení. Mam pocit, ze jestli je naky misto, kde bych cekala, ze nebude naky elitarstvi, tajne spolky pro par vybranejch atd, tak je to tady. Uzavřít diskuzi je vzhledem k citlivosti tématu smysluplný, omezit ji na tajnou lóži je mi ale proti srsti.

    CEPAL
    CEPAL --- ---
    Jejda lidi ja nestiham cist, omlouvam se, ze nereaguju, v tydnu jsem nemel sanci, snad dnes vecer si najdu cas precist poctive co píšete.

    Nekdo me tu zadal (Majka?) o reakci domauditka namisto soukrome odpovedi Koře. Tohle auditko je v ramci Nyxu veřejné a mně tonje trochu nepříjemné, tak jsem dostal nápad: záožil bych soykromé auditko - třeba ‘ADHD anonymous’ (no moc anonymní to nebude, jen jalo paralela s názvem Alcoholics Anonymous), to by bylo skryté auditko jen pro pozvané, a byly by tam jen lidi s ADHD, jako třeba těch pá lr z nás, co se tu tenhle týden rozepsali.

    Kdo je pro? Asi by nás nemělo být příliš, ale sám pro sebe to taky dělat nebudu ;-). Možná bych dal limit na počet účastníků řekněme na 12 (tolik tady stejně ani aktivních lidi neni myslim), proste abychom to meli sanci stíhat probrat, co kdo pise.

    Byl jsem pred casem v podobne terapeuticke skupine na Nyxu (ale ne zaměřené na ADHD, s tim jsem tam byl snad jedinej, mozna dva), ale na jare jsem z ni odesel. Pulka lidi me neslutecne srala - nemeli chut se sebou nic delat, jen si stěžovali stale dokola jak maj nahovno zivot, a davali si me do blokace, kdyz jsem jim tohle rekl, pak tam bylo par osobních konfliktu, a ja si proste uvedomil, ze mi to jen bere energii a cas a nic mi to nedava, tak jsem odesel... i z tohohle duvodu si myslim, ze 12 je magické cislo, aby nedoslo k takovému rozkladu ;-). A mozna bude treba nadedonovat nejaka striktní pravidla, abychom necemu takovemu předešli, aby ta skupinka mela pro nas přínos. Ale prvni krok je zjistit, zda ma nekdo zajem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam