• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    KOIRA
    KOIRA --- ---
    POZITRON: já měla tamtéž asi měsíc. Na druhou stranu, po třiceti letech už to nehrálo takovou roli. To je jak se zubařem. A ukázat se tam teď chodím po čtvrt roce.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    MAJKA: zkusim, dík
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MAJKA: a pro zajimavost, jaka je tam cca objednaci lhuta? tipla bych si alespon 2 mesice a moc rada se budu plest.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    CYBERWOLF: Sorry, nejak se v tyhle debate ztracim mezi tema prestrelkama. Takze holoto, koukejte na sebe bejt zas mily, jo? Aspon tady, šlaka!
    Vlku jestli potrebujes psychouse a jsi prazskej, obrat se na INEP. Objednaj te tam rovnou z recepce. Kdyz mi pisnes do posty, tak ti poslu i jmeno doktora..
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    POZITRON: k tomu bych chtěl jen doplnit, že nemám termín ani za tejden ani nikdy, jediný další psychiatr s touhle specializací zřejmě zavřel ordinaci poté, co obdržel bludný balvan (asi zaplať pánbůh, protože si ho zřejmě i zasloužil) a psychiatrická nemocnice fakticky postrádá vstup. A teď co s tím, ve šroubárně?

    To první a poslední je ve stavu přetížení asi pochopitelné, ale k řešení problému to nevede, dlouhodobě spíš naopak. Což teda není něco, s čím bysme tu mohl hnout, ale je to tak nějak na prd.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    PALEONTOLOG: jenze objednaci lhuty jsou proste takovy, psychiatri maj narvano, mnozi ani neberou novy pacienty a je naivni si myslet, ze te nekde vezmou za tejden, zvlast kdyz treba hledas uzsi specializaci, v tomto pripade psychiatra, ktery ma zkusenost s adhd u dospelych.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    POZITRON: tak ne každýmu se chce setrvávat na podradnejch pozicích, a studovat třetí vs. Whatevur
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KOLLUCHA: a beztak bych si zavolala rychlou zachrannou sluzbu!
    to kdyz takhle najednou ve triceti zjistis, ze se nemuzes soustredit na praci, zorganizovat si cinnosti a pristihnes se, ze si k tomu jeste podupavas nohou, tak tady uz jde fakt o minuty. :)
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    PALEONTOLOG: To víš že jo, kluku.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    ZUZKAOU: tohle byl plán B, ale nějak se mi nepodařilo si nic najít, jak jsem už zmiňoval.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    Holky pokecejte si, užijte si to :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KOLLUCHA: jj, tak jsem to myslela a s akutni depresi/uzkosti/panikou atd. muzes jit do centra krizove intervence bez objednani hned.
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    PALEONTOLOG: Jj, protože my bychom to stejně nepochopili...?
    Samozřejmě, pokud máš deprese, tak je to jiná situace. Tam je ta chyba systémová. Jak je možný, že mě diagnostikovali až ve 40? Je málo doktorů, je málo informací mezi doktorama. Doktoři se o svoje pacienty málokdy opravdu zajímají. Je málo informací mezi neodbornou veřejností a to nejen o ADHD, ale o všech psychických chorobách. Já (a myslím, že ani Pozitron) se nesnažíme ADHD nijak zlehčovat. Spíš se snažíme poukázat na to, že ADHD je málokdy "akutní" způsobem jako třeba deprese.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    PALEONTOLOG: ze stejnyho duvodu jsem byla hospitalizovana v roce 2016, takze neco o tom vim. a ne, fakt nejde o hodiny, dokonce ani dny. :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    No nic, nechám to být, fakt to nemá smysl vysvětlovat. Díky zuzkaou za radu o ambulanci na fakultě.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOLLUCHA: mám kolegu, a ten byl teď měsíc v hospitaci kvůli střední až těžký bipolarce, kterej naplňuje všechny znaky ADHD.
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    PALEONTOLOG: Hele to je jasný, že by bylo ideální, kdyby se někdo věnoval člověku hned. Jenže nežijeme v ideálním světě a z ADHD epizody se zpravidla nezabiješ, ale zasměješ s kámošema u piva. Jako já jsem si sice tuhle kvalitně ukopla malíček u nohy, protože jsem se rozhodla se velmi rychle pohybovat několika směry najednou, ale furt to není to samé jako vážně přemýšlet, že si to hodíš... A jako jo, lidi s ADHD mají větší pravděpodobnost, že si ufouknou hlavu, ale tam už zase pak hraje roli i ta depka.

    Prostě lidi s depresema, úzkostma a podobnýma věcma trpí jako zvířata a já klidně počkám, až na mě přijde řada a nemusím to hrotit...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    POZITRON: to nemá smysl komentovat
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    PALEONTOLOG: jasny, ty problemy se objevily nahle jako blesk z cistyho nebe a dva mesice to nepocka...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    POZITRON: ty to dramatizovat nemusíš, já to v klidu vyhrotim sám. Chodí sem minimálně dvě holky, co jsou bez strattery dost mimo a stále bojujou se zaměstnáním.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam