• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    KOIRA: Tyjo hrozne dobře, dřív jsem si jak retard psala velký cedulky. Teď jsem to polevlila a když potřebuju něco připomenout před odchodem z bytu třeba, tak stačí dát na dveře něco divnýho, co mě trkne. Jako třeba ponožku na kliku. Nebo mašli :D Ale chápu, že to není pro všechny, halt si každej musí najít, co mu funguje, no :/
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    KOIRA: Já takhle standardně nechávám v předsíni odpadky ;-D
    KOIRA
    KOIRA --- ---
    MAJKA: jestli ti to funguje, tak super, ja si vedle dveri muzu postavit tasku co potrebuju vzit a s klidem ji tam pri odchodu necham....:D
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    MAJKA: fyzické upomínky jsou fajn - já si některé věci dávám tam, kde o ně zakopnu (více či méně obrazně), ale někdy ani to nestačí :-D
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    DRAKY: Ja treba hodne ucila (a ucim) ditko samostatnosti. Z vice duvodu. Ale je fajn, ze kdyz zapomenu, tak se pripomene. Dneska uz se obslouzi i sam v plno vecech. Coz pomaha. A taky vi, ze mi ma pripominat vetsinu veci. Ze mama zapomina a nedela to naschval. (Zatim nezneuziva.)
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    DRAKY: mně hrozně pomáhaj nějaké fyzické upomínky v reálném světě. Např. pokud dáváš třeba po každém jídle prcka nádobí do myčky, nebo (příklad, fakt nevim) používáš dětskou lžičku na krmení, tak na tu lžičku / myčku / předmět, kterej víš, že po krmení určitě uvidíš / dát cedulku "nočník" nebo obrázek, nebo tak neco. proste vizuální upomínku. To samy s tim spanim, třeba dát obrázek svačinky na postýlku, nebo nevim..?

    Jinak teda taky je dobré po sobě nevyžadovat dokonalost. Že občas něco zapomeneš nebo nezvládneš je přece naprosto normální, nehledě na ADHD
    DRAKY
    DRAKY --- ---
    POZITRON: taky mam dojem, ze jsou ted vsechny priznaky horsi, přikládám to vlivu nakyho podprahovyho stresu z aktualni situace - ktera mi jinak v podstate vyhovuje a hraje do karet. Treba kdyz jsme u tech potomku, tak zapamatovat si takovou jednoduchou blbost, ze ho mam po kazdym jidle posadit na nocnik... Nejmíň ve třetině pripadu to nedam - a nevim, jak si na to nastavit upozorneni, pac to neni casove stabilni. Nebo ze po odpolednim spani ma dostat svacinu... Holt obcas nedostane a dojde mi to pulhodky pred veceri. Pritom jedeme docela slusnej rezim. Nemluve teda o meltdownu, kdyz jsme se presouvali na chatu a po celodennim baleni s deckem u nohy jsem mela v neznámým prostredi totalne zahlcena sama vyresit vecerni sekvenci rutin, přičemž se mi povedlo kdyz ne zpusobit, tak nezabranit ublížení jinymu decku... Pak stacila jedna rozbitá, vcas neodklizena miska a sesypano. A tohle fakt nebyl standard ani v tom poslednim pomerne nevyspalym roce.
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    MAJKA: Hehe no tak gratuluju!*
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MAJKA: jak jsem vcera psala, ze mam upozorneni na dnesek, tak to je pekna ukazka, upozorneni mam na zitra, protoze jsem se spletla o den. :) ale jinak je to ted vsechno horsi, presne jak pises, jdu z jedne mistnosti do druhe udelat konkretni vec, cestou udelam tri jiny a do druhe mistnosti ani nedorazim.
    nebo ten nepretrzity tok myslenek? masakr. i behem jednoduchyho dialogu mam problem udrzet tema, protoze uz se mi tam tlaci pet dalsich. ale da se s tim zit. :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MAJKA: to mám každopádně ! byly deníčky, žejo a tak
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    PALEONTOLOG: hmm no nevim, jen jestli nemáš akorát mladickou nostalgii :D
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MAJKA: já vůbec nevím jak to budu mít s dětma, bývalá mi šílí kvůli viru, dva měsíce jsem jen neměl na návštěvě.
    ono taky bylo míň informací, co se tlačilo horem spodem do hlavy a dalo se vůbec líp soustředit. koho jsi nepotkala tenhle měsíc, toho jsi potkala příští ;-)
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    PALEONTOLOG: no co ja si pamatuju, tak jsem akorat pořád jela někam vyzvednout něco, co jsem někde zapomněla, nebo pozdě na schůzku, nebo jinam na schůzku (páč se domlouvaly srazy třeba "za měsíc v 12:30 na florenci" :D peklo. Já jsem za mobil fakt ráda, umožňuje mi fungovat.

    Hej, už bude teplo, těším se až vezmu slacklinu, kočárek, a dáme sraz nekde v parku :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MAJKA: bez mobilu to bylo lepší, všechno plynulo pomalejším tempem a bylo to víc na pohodu.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    POZITRON: Tyjo bez mobilu bych byla ztracena, nechapu, jak dřív ADHD lidi bez telefonu vůbec přežili :D
    Ale je to zajimavy, mozek je tak zahlcenej tou "novelty" - prostě tím, že se děje něco novýho a nerutinního, že jsem až překvapená, jak mi zas tak moc neva nevyspání. I to, jaks psala někde že porod je takovej prostě správnej adrenalin a svým způsobem tě to baví celkem chápu :) i když je fakt zajimavy, jak ta vzpominka na tu bolest a utrpení je taková čím dál zamžetější, jak to mozek zamyká někam do komůrky...:)

    Každopádně je to sranda no :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MAJKA: doporucuju davat si na vsechno upozorneni do mobilu, moc se mi to osvedcilo. treba na zejtra mam nastavene 3 upozorneni behem dne na jednu a tu samou vec, protoze je to dulezity a chci mit jistotu, ze nezapomenu. :)
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    KOLLUCHA: No pekny .. ale tak aspon se ti s tim tedbude lip fungovat - jako ze je to trochu uleva vedet, kam naky veci zaradit a proc se dejou, ne?

    Jinak ja mam potomka na svete a zatim to preziva, spis muz je ze me na nervy, pac jak jsem nevyspala, tak jsou vsechny ty klasickyprojevy jeste horsi. A on se jim vzdycky tak divi, jako bychom spolu byli dva roky a ne 14 (nebo tak nak) :)
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    Ehm, vím že sem poslední dobou píšu jen já :-)
    Každopádně mi před týdnem psycholožka řekla, že mám kromě ADHD ještě Aspergerův syndrom. Já už to teda nějaký čas tušila, ale teď mám jistotu.
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    The Overlooked Connection Between ADHD and Sleep
    https://www.youtube.com/watch?v=7Eb-0VYN0k8

    V podstatě je to video o tom, že lidi s ADHD mají posunutou produkci melatoninu až o 105 minut oproti lidem bez ADHD. A že dost z nich pomohlo, když melatonin začali dobírat. Čímž se vysvětluje, proč jsem noční sova :-)
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    ANICASE: Tak to je ono. Mně to přijde teoreticky účinné. Minimálně je to bezprostřednější než smrt hlady pod mostem :-)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam