• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    CYBERWOLF: Kromě toho, že naprosto nesouhlasím s celkovým vyzněním příspěvku, tak jen musím podotknout, že Von Gilotine tu podle mě píše naprosto k věci a sama bych některé věci líp neřekla. Rozhodně bych neřekla, že tu "dělá bordel". A taky čekám na toho terapeuta, díky kterému mi bude mozek fungovat neurotypicky.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    HESPELER: Hezký, jenom teda - opravte mě pokud se mýlím - nepamatuju si, že bych tady v posledních letech půlku z vás bijců vůbec viděl se na něco ptát, na něco odpovídat, podělit se o nějakou informaci, nebo vůbec se jakkoliv zapojit. Ty jsi je tu teda alespoň něco k věci napsal teď nakonec, ale třeba nejhlasitější VON_GILOTINE tu akorát poslední týden dělá bordel. Vzhledem k tomu dělení na "nás" a "vás" jste to tu evidentně ani moc nečetli.

    Takže by mě zajímalo, z čeho čerpáte pocit, že máte nárok kecat do toho kdo tu má nebo nemá být, o čem se tu má nebo nemá mluvit, nebo vůbec do čehokoliv?
    HESPELER
    HESPELER --- ---
    kdyby mel nahodou nekdo kombo adhd s panikou, uzkosti a depresi, doplnil bych dalsich par rad:

    uklidnete se, nebudte porad tak napjaty a vyhroceni a budte stastni, davejte pozor a soustredte se na to, at to tentokrat vsechno zase neposerete.

    dik za pozornost.
    HESPELER
    HESPELER --- ---
    paleontolog jde posledni zamyka a zhasina.
    dekujeme, stacilo.

    meditace, eeg biofeedback, transkranialni magneticka stimulace, ruzne mentalni treninky

    jo a jste mrtky, prestante jen smazit a zacnete se soustredit.

    beztak je adhd prece vymyslena vec.
    dneska to maj vsichni.
    je to jenom vymluva.
    se proste jenom neumite soustredit.
    poslouchate me vubec?
    soustredte se proste jenom a nenechte se rozptylovat.

    problem solved.
    HESPELER
    HESPELER --- ---
    cenim uprimny altruismus a snahu nas zachranit, ale ano, bude lepsi kdyz odejdete.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    O čem je tenhle klub je napsaný na nástěnce. Není tam nic o tom, že musíš mít papír, jinak máš držet hubu. Jestli to chcete hrát takhle, tak bych snad radši šel.
    ACKO
    ACKO --- ---
    Nevím, školy na to nemám, ale přijde mi tak nějak přirozený, že se tady shromažďují lidí lidé s tou diagnozou ADHD, kteří si vyměňují zkušenosti a radí si. Není to volné hřiště pro to, aby se do nich naváželi ti, kdo tuhle diagnozu nemají, ale mají "názor". Já sem třeba vlezu jen proto, protože je pro mě užitečné vědět, jak s nimi lépe komunikovat v reálném životě, aby nedocházelo k nedorozuměním. Vlastně jsem jen chtěla podotknout, že ti, kteří tu diagnozu mají, fakt nemají povinnost někomu vysvětlovat, jak se léčí, proč se tak léčí, co to obnáší, nejste veřejný majetek těm ostatním na hraní, fakt ne ;-)
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Diagnozu nema, zevnitr nechape, ale prisel vsem poradit.

    Cekam na toho terapeuta diky kerymu mi mozek bude fungovat neurotypicky, rad nebudu brat prasky.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    KOLLUCHA: hlavně žádnej stres
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOLLUCHA: minuskujes chorobne cokoliv, bez ohledu na obsah, to je jedna linie. Dalsi linie je stadne odmitavy postoj proti zcela konzervativnimu pristupu uz v uvodu debaty. Tak jestli nemas nic dalsiho..
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    CYBERWOLF: Yes! Já mám k uštěpačným komentářům sklony, ale snažím se proti tomu bojovat. Tohle považuju za otevřenou konverzaci. V tom, co jsi napsal, nesouhlasím se vším, ale je pro mě důležité, že reaguješ na mou nabídku změny přístupu tím, že mi nabízíš zpětnou vazbu v budoucnu. A já s tím souhlasím, i když jsem z toho trochu nervozní :-)
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    KOLLUCHA: jen pro pořádek, to co teď vedeme považuješ za otevřenou konverzaci, nebo uštěpačné komentáře?
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    CYBERWOLF: No určitě bych dala přednost otevřené konverzaci před uštěpačnými komentáři. Děkuju.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOLLUCHA: poprosim konkretni urazlivou citaci, dekuju :)

    Ja pak dodam konkrétní urazlive reakce na me
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    KOLLUCHA: sem tam něco nechápat nebo někomu nerozumět je normální. Lidi jsou totiž individua bez telepatických schopností. Celkem není problém poznat co druhý dělá, ale proč to dělá nebo co se mu při tom děje v hlavě můžeš maximálně hádat. Většinou tohle věštění vede ke špatným výsledkům.

    To co jsem ti psal neber jako útok, ale jako zpětnou vazbu. Pokud nemáš dojem, že pořád někoho rozebíráš, já ten dojem mám a můžeme to probrat konkrétně za čerstva, až to zase přijde. Jestli o něco takového máš teda zájem.

    Opravdu nemám dojem, že by PALEONTOLOG říkal něco šokujícího, nebo to dělal nějak urážlivým způsobem. Proto nechápu, proč tolik lidí dělá jako že jo. Na tohle nepomůže mentalizace, ani mentalismus, ani křišťálová koule. Jediný kdo to doposud dokázal nějak vysvětlit je ECLECTICA. Ostatním je to zřejmě tak jasný, že o tom nemá cenu mluvit. Nebo uvažovat. Nebo něco, co já vím.

    Divný jsou všichni, z toho si nic nedělej.
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    CYBERWOLF: Ne nejsou! Já jsem za tím udělala smajlík. Byl to pouze vtip. Žádnou diagnozu jsem ti nedávala a ani nikomu jinému a nedělám to zcela záměrně. Já mám opravdu problém se vyznat v jiných lidech, poznat jejich motivaci a podobně.

    Ten vtip spočíval v tom, že mentalizace je směr psychologie, který mimo jiné směřuje k tomu, aby člověk byl schopný se lépe vyznat v sobě i jiných - a ty jsi říkal, že nechápeš, proč se všichni na Paleontologa zlobí. Přitom je to pro spoustu lidí naprosto zřejmé. Já si tenhle typ vtipů dělám často sama ze sebe, není to diagnoza ani amatérská psychologie. Vůbec jsem nečekala, že na mě vylítneš a řekněš mi, že všem cpu diagnozy a už se opakuju. Dokonce jsem si prošla svoje příspěvky půl roku nazpátek, abych se ujistila, že to opravdu nedělám.

    Místo toho jsem zjistila, že ti docela často něco vysvětluju. Navrhuju, abys změnil přístup a příště ses mě místo toho, aby ses na mě naštval, zeptal, jestli to opravdu myslím tak, jak jsi to pochopil. Já vím, že jsem divná, bohužel s tím těžko něco udělám. Zkouším to už desítky let a stejně to moc nejde.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    Pokud ma nekdo problem s pochopenim lidi, mel by to predevsim resit formou terapie a nedelat z toho omluvenku pro debatni fauly.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    KOLLUCHA: to mě mrzí, ale pořád platí co jsem řekl - amatérská psychologie je k ničemu. Když budeš chodit a na potkání rozebírat lidi a házet diagnózy, nikomu nepomůžeš. Můžeš dokonce nadělat dost škody, když tě budou lidi brát vážně. Proto je dobrý mít k tomu nejdřív nějakou kvalifikaci, nebo alespoň pokoru a... no, nedělat to.

    K tomu jak se k lidem chováš - když se podíváš na posledních pár stránek, můžeš si všimnout že ty "hnusy" co jsem ti nenapsal jsou nemlich totéž, co jsi v předchozím příspěvku psala ty mě. Takže jestli je to problém, tak asi nějak nejsme v rovnoprávném postavení.
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    ECLECTICA: tak zrovna mně se život díky medikaci jako zázrakem proměnil. Co všechno jsem vyzkoušela předtím, jsem tu už psala.
    Já jsem měla stejný zážitek, léky opravdu výrazně pomohly ;-) Úplně nejdůležitější bylo, že jsem byla najednou schopná nepřerušované linie myšlenek až několik hodin v kuse. To do té doby šlo jen ve vteřinách a podle toho taky můj život vypadal.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam