• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    KOIRA
    KOIRA --- ---
    SUK: jinak, součástí programu je taky smířit se s tím, že nic není stoprocentní a spíš se zaměřit na to, co se zlepšilo a kolik úsilí té to stojí. Zapominani je u mě teď na úrovni, že si nevezmu lžíci na čundr, ale u schuzek se mi to už zpravidla nestává. Takže hell yes, to je něco s čím se dá žít. Zase bys neměl mít nereálný cíle ty ani tvoje okolí, i když chápu, že frustrující to někdy je.
    SUK
    SUK --- ---
    CYBERWOLF: ono se brala hromada velkych veci do veliky skrinovy dodavky. Postavit si je "mezi sebe a dvere" moc neprichazi v uvahu, protoze je to tam potreba naskladat tak, aby se to veslo a neklopilo na jednu stranu. Btw, byli jsme na to dva a stejne se zapomnelo :D

    MAJKA, K4N3C: napsal jsem jim a odpovedeli po 20 dnech kratkym textem s cenikem v priloze :)

    LUKK: mam s timhle problem uz odmala a to tehdy jedinou moji drogou byl cukr. V soucasny dobe uzivam na denni bazi akorat kofein (caj, mate, kofeinovy tablety, vyjimecne kafe) a sem tam (nekolikmalokrat do mesice) si dam alkohol a sem tam (2x - 4x do roka) nejake ty susene ci lisovane travni produkty. Jinak nic.

    K4N3C: Na kolik te to vyslo?

    KOIRA: Ja vlastne vubec necekam zadny zazraky, ac by to bylo krasny :) Pral bych si aspon drobny zlepseni, snazim se to zatim nejak kompenzovat sam, ale treba tedka zase zrovna resim pruser, ze jsem neco odkejval, zapomnel to napsat do kalendare a pak jsem odkejval dalsi vec. Zavedeni kalendare mi sice tohle dokazal dostat na prijatelnou uroven, ale stejne se to stava.



    Jinak tedy, ono to u me neni jen o zapominani a ztraceni, ac to je ta naprosto nejviditelnejsi vec a vzhledem k vsemu, co jsem si zapomnel vzit nebo naopak odnest zpatky i dost citelna. Ale celkove dost trpim i na ty prvni dve pismenka, takze nektery cinnosti je tezky vykonavat tak nejak vseobecne. Nastudovat nejakou mene zabavnou dokumentaci mi zabere dlouho, protoze u toho casto odbehnu k necemu jinymu a pak v tom jeste prosvihnu par dulezitych informaci kvuli preskakovani. Stejne tak cokoliv pak psat ci tvorit. Myslenky ulitnou jinam a zakratko i cinnost. Nekteri lide, kteri me pozorovali pri praci maji dodnes trauma :D



    LUKK: sorryjako, ale dovolim si to povazovat za hromadu blbejch kecu :)
    LUKK
    LUKK --- ---
    Benefits of ADHD / ADD: Love Your Strengths and Abilities
    https://www.additudemag.com/slideshows/benefits-of-adhd-to-love/
    LUKK
    LUKK --- ---
    Top 5 Potential Benefits of ADHD for Employees | ADHD At Work
    https://adhdatwork.add.org/potential-benefits-of-having-an-adhd-employee/
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    Je hrozně důležité mít cíl...resp. cíle - nikdy to není jen jedna věc žeano :-D
    Mít cíl, projekt, zaměření, smysl života, důvod ráno vstát z postele. Občas se mi to podaří a do něčeho se vrhnu a dává mi to ten pocit, že je něco potřeba udělat a že to má smysl. To je pak fajn. A jindy chci dělat x různých věcí a nedělám nic, ani to co je fakt potřeba. Pak na mě padne depka.

    Vlastně nevím proč to sem píšu. Možná jsem si říkal, že i když to není smysl života nebo tak, je dobré si najít aspoň něco co člověka na chvíli zabaví a dá mu to trochu směr v tom všem chaosu.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    asi jsme všichni pochopili, že Zuzka nemá Petersona ráda :-)

    mě teda nepřijde, že by tu někdo zpochybňoval, že může mít i nějaké problémy a že není dokonalej
    to že je slavnej jen díky youtube myslím sám někde zdůrazňoval
    v některejch rozhovorech mi přišlo, že jeho celkem logické argumenty naráží na nepochopení "normálních" lidí tím, že furt mluví jako kdyby se bavil se svými studenty nebo jinými akademiky
    osobně mi nedělá problém vzít si z jeho povídání to co mi dává smysl a za to co smysl nedává ho nebudu hejtovat

    peace
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    ZUZKAOU: tvl, tak tohle už je mě hustý.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CYBERWOLF: to že jsem použila ad hominem argument na poukázání pokryteství JPR není projekce, ale jaksi základ celé debaty.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Mě baví, jak se nám tu projektuje to ad hominem. To nevymyslíš!
    LUKK
    LUKK --- ---
    ZUZKAOU: ?....nebudu ti bránit :). Díky za názor. Nechci se s tebou hádat. Mám Petersona rád a oslovuje mne...jestli jsem u tebe tupec je mi jedno. děkuji
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LUKK: :-D :-D :-D

    vygoogli si co znamená projekce. A pak se dlouze zahloubej nad tou vlastní. Zejména to že Petersona vidíš jako " jednoho z významných intelektuálů století " by tě mohlo navést k řešení tvé kognitivní disonance.
    LUKK
    LUKK --- ---
    ZUZKAOU: hele já nezpochyňuju faktické informace o které opíráš celé své tažení, jen ti vyčítám emoce tobě vlastní ,kterými ho obaluješ a dál servíruješ pootočené tak že pořád vychází jednostranně ...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LUKK: ad hominem, a než aby sis ověřoval data, tak já ho nenávidím. jo jo, to bude vono. 🦞
    LUKK
    LUKK --- ---
    Dr Russell Barkley on ADHD Meds and how they all work differently from each other
    https://www.youtube.com/watch?v=LnS0PfNyj4U
    LUKK
    LUKK --- ---
    ZUZKAOU: ty ho musíš teda nenávidět.hm. přesto co píšeš ,to vidím jinak. Tvůj pohled je originální ,ale něco mi tam skřípe. Nejen forma.


    a nebudu jen kecat: tenhle pán je taky zajímavý...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LUKK: peterson má živnost na tom, že rozdává instantní rady na tom jak má bejt člověk drsnej a s pevnou vůli. Pak se dvakrát nechá málem zabít na podivné klinice v Moskvě a Bělehradu, jen aby si nemusel přiznat, že prostě má svoje démony a musí jim čelit. Tomu se říká pokrytectví.

    A ne, není významný intelektuál, je to nědko kdo umí prodat základní fráze velmi specifické populaci. Poslechni si ho v oné taškařici se Žižekem. Ve skutečnosti ve většině případů Peterson netuší o čem je řeč a odpovídá na itelektuálníé úrovni chytřejšího maturanta.

    Prodává nefunkční poppsychologii a sám ji svým životem popírá.

    Ohledně akademické kariéry - za tu slavný není, slavný je tím, že si našel niku na internetu.
    LUKK
    LUKK --- ---
    CYBERWOLF: já začnu srát duhu z těch reakcí na random téma jen proto ,že člověk kterýžto kumuluje frustraci aniž by o tom věděl , intoxikuje svůj úsudek ...a kanalizuje myšlenky ve strojeném postoji někde na nesmyslných barikádách názorového opevnění....
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Koukám, že lustrování Petersona je teď na internetech něco jako kdysi gify s létající kočkou co sere duhu. Srandovní je, že nebýt lidí co jsou z něj nakřivo, tak bych ani nevěděl že existuje. I tak mi to ale přijde horší než nyan cat.
    LUKK
    LUKK --- ---
    ZUZKAOU: ruku na srdce : kdo z nás vás nemá nebo neměl problémy s užíváním látek ovlivňující psychiku? za mně je to samozřejmá a první věc ,která mně zajímá ...pokud má člověk nefunční nebo poškozené komponenty v mozku ....a sám se plácá. Ale to už obhajuju relevanci položené otázky. Ty trošičku převracíš posloupnost a návaznost vůbec. U mně to funguje jinak. Peterson je jedním z významných intelektuálů století a to že si vypěstoval závislost na benzácích ho v žádném případě v mých očích nijak nesnižuje (především hodnotím to co říká a píše). A řešit jeho už tak exponovaný život či hodnotit výchovu jeho dcery....to nemyslíš vážně, že ne.
    LUKK
    LUKK --- ---
    UNREALONE: samozřejmě...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam