• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SHARKIE: Já o tom slyšela, ale stejně mě nenapadlo, že by se mě to mohlo týkat. A před pár týdny... auvajs.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    QUANTI: Tak ja este 2 tyzdne dozadu netusila, ze existuje varianta bez H a tym padom ma vobec nenapadlo riesit moje "nefungovanie" tymto smerom. Jake bolo moje prekvapenie, ked som na to nahodou narazila a nasla sa v tom uplne presne. Teraz pomaly zistujem, co s tym.
    KOIRA
    KOIRA --- ---
    MUI: nemocnice, thomayerka naptlr.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    POZITRON: oh, my high school. minimalne tridni dutka kazdy pulrok. idioti.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    QUANTI: tak i s impulzivitou a hyperaktivitou bylo napr. na zakladce vzdy vysvetleni c. 1: je proste zlobiva a dela to vsechno naschval, tak sup poznamka jedna, druha, treti, padesata, rodice do reditelny, napomenuti, tridni dutka atd.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    nebo jsem nenáviděla být první v takových různých drahách na tělocviku - jakože, nevím, doběhnete někam, tam něco přeskočíte, pak uděláte kotrmelec a běžíte slalomem zpátky. Nikdy jsem si to nedokázala zapamatovat, vždycky jsem běžela podle těch přede mnou. Všechno to tam bylo, celou dobu. Ach jo.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ZUZKAOU: uááá, ježiš. Když si vzpomenu, kolikrát jsem třeba při hodině matiky pokresila sešit doodles nebo prostě psala básničky. Jak jsem se nedokázala soustředit na pracovní meetingy. Jenomže jak tam nebyla ta hyperaktivita a impulzivnost, tak to nikoho absolutně ani nenapadlo.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Hahaha vína v každém bodě

ADHD Inattentive Type: 5 Overlooked Signs of ADD
    https://www.additudemag.com/adhd-inattentive-type-5-signs/
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    Uvědomila jsem si, že když mi dojde Euphyllin, který mám na astma, funguju mnohem hůř, tak jsem to zkoumala – a hele, nějaká studie porovnávala účinky metylfenidátu a teofylinu a obojí fungovalo podobně, takže moje kombinace Ritalin+Euphyllin mi hezky hraje do karet, aniž bych to věděla… :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    CYBERWOLF: Závěry týmu Taylorové jsou v souladu s teorií „Doplňujícího se poznávání světa“ (Complementary Cognition Theory). Podle této teorie se naši dávní předci vyvíjeli tak, aby v rámci tlup byli lidé s odlišným, ale ve skutečnosti se doplňujícím způsobem myšlení. To by mělo posilovat schopnost adaptace na komplikované prostředí a situace. Účinné využívání stávajících zdrojů a poznatků vyžaduje úplně jiný typ myšlení než intenzivní zkoumání nového. Pro dlouhodobý úspěch je ale často nutné oboje. V jedné osobě to je velmi těžké skloubit, takže zřejmě právě proto existuje minoritní strategie „dyslexie“.

To je hezkej pohled, díky.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    :: OSEL.CZ :: - Porucha nebo adaptace? Dyslexie možná není tím, čím se zdá být
    https://www.osel.cz/12375-porucha-nebo-adaptace-dyslexie-mozna-neni-tim-cim-se-zda-byt.html

Zda je to průlom ve vědě, nebo jen zlatá žíla čerpání grantů a jak moc to lze přenést na jiné neurovývojové poruchy ponechávám na posouzení laskavého čtenáře.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Pod čarou: Psychické potíže nejsou móda ani obdivuhodná zajímavost - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-pod-carou-psychicke-potize-nejsou-moda-ani-obdivuhodna-zajimavost-207296
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    CYBERWOLF: jo, jednomu jsem říkal "easytom" páč byl fakt jednoduchej, ten druhej uměl alespoň svářet, tomu jsem říkal jitrnice, protože jelito byla jeho stará. Co ti budu povídat, už tam dávno nejsem!
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    DRABICZ: to jste měli na dílně pěkný kokoty - než si řeknu o posuvné měřítko, tak to mám šuplerou i změřený.
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    VON_GILOTINE: no u mne to mám třeba spočítaný na minutu přesně i s tím, že vyrážím později a nazenu to včas, jenže nikdy, kurwa nikdy! nepočítám s proměnnou jako červená vlna, objížďky, kolony, výpadek proudu, utržený madlo, prostě cokoli....
    PALEONTOLOG: ano, mám to stejně, je jedno v kolik vstanu, probouzím se po desáté. V práci jsem si to taky domluvil, že jsem chodil na devátou místo půl osmé, ano, seděl jsem tam do šesti, ale efekt na produktivitu to mělo a šéf zjistil, že ho nehoupu a neměl s tím problém.
    VYHULENY_UFO: ano, uvědomění je základ u všeho. Kupodivu uvědomění si medikaci ACDC mi pomohlo vyřešit křivdy dětství, kdy jsem byl bit za věci, za které jsem nemohl (třeba že jsem upřednostnil jednu věc před druhou a ta mne zcela pohltila, čímž jsem ztratil pojem o čase. Aneb jak se chlubí moje mamka "já tu disporuchu z něj vymlátila ještě na zakladce" a teď vim, že jsem za to nemohl a v dobách mého dětství se tohle řešilo jinak. Ono to bylo ještě tak trochu v plenkách a ani, nebyli jsme tak přecitlivělí, ale zas ta programova emoční plochost taky není nejlepší varianta. Zkrátka šedou ještě neumíme, jen černou a bílou...
    SUK: knížka, časopis, přejedeš i několik zastávek, při psaní mailů v mobilu nemluvě.... XD
    QUANTI: já třeba celý život používám výraz šuplera a jak mi jebali na dílně, že sakra už to pochop, že nemaj, ale můžou mi půjčit posuvné měřidlo....
    DOCKINEZ: taktéž
    VYHULENY_UFO: protože Opencard Beta (jinak ano, do Prahy tenhle výraz dotáhla náplava - viz publikace fakta a legendy pražské hromadné dopravy
    TILIO
    TILIO --- ---
    VON_GILOTINE: A ted si predstav ze ja mam uplne to samy, ale "na druhou stranu". Naucila jsem se akceptovat, ze ve velkomestsky doprave 5 min je chyba mereni a abych pravdu rekla tak mam taky trochu sklony mit pristup "komu nikdy neuletelo letadlo, ten travi na letistich zbytecne moc casu", ale kdyz je nekdo zpozdenej o vic nez tech 5 min, tak nastupuje silena nuda, silenej pocit ze jsem mohla misto cekani na tohohle kokota delat miliardu jinejch uzitecnejsich veci a silena netrpelivost kdy uz se ten kokot ukaze (podotykam ze ho vidim malem jak Putina, Mladice a Hitlera v jednom, i kdyby to byl normalne muj nejlepsi kamarad a udelala bych pro nej prvni posledni).

Inu, kazdej to mame jinak a musime s tim nejak zit.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    VYHULENY_UFO: Cimzs ale neodpovedel na otazku co delas v tyhle ..
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MAJKA: muzu te ubezpecit, ze ve vsech diskusich na nyxu nejsem, jsou jich tu tisice...
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    VYHULENY_UFO: Hele a ted me fakt uplne upřímně zajímá, co tady mezi námi - kňučícíma zoufalcema děláš ty? Přišels nám vysvětlit, jak funguje svět? Nebo sem chodíš jako do zoo? Nějakej masochismus? Nebo si prostě ulevit na ňáký bandě chudáků? Nebo jsi prostě ve všech diskuzích na nyxu, páč virtual life is better than no life? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam