• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    LUKK
    LUKK --- ---
    Dospělých s ADHD rapidně přibývá. Léčbu může podpořit minimalismus v hlavě i chytré hodinky | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zivotni-styl/zdravi/adhd-porucha-pozornosti-hyperaktivita-diagnostika-psychoterapie-lecba_2307040600_ank
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    HELA: Aký máš vzťah k excelu? Máš umelecké sklony?
    HELA
    HELA --- ---
    MART1NKA: Díky, kdyby ses něco dozvěděla, budu ráda :)

Já teď o učení se programování trochu přemýšlím, ale nevím moc, za jaký konec to vzít.
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    KOIRA: Hele nevim, obecne vetsinou pomuze zvolnit, delegovat praci, odpociout si, prioritizovat, limity na aplikace, vedoma prace - takze ty limity neignorovat. Samo to nepujde nikdy, clovek si musi maknout no.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    nemam pocit ze to kdy se muj mozek rozhodne usnout a vzbudit mam nak pod kontrolou.
    muj mozek povazuje zjevne za nutne kazde usinani prolozit aspon 90m totalnim terorem co vsechno sme posrali a co jsme zapomneli ze mame udelat a jak ta fronta je tak dlouha ze se nikdy nedostaneme k nicemu za co bychom se mohli mit radi.
    KOIRA
    KOIRA --- ---
    PAKOBYLKA_: to dělám taky, ale jak jsem lehce nervózní a nadsena zároveň, tak moje vnitřní entropie zvolna šlape do pedálů a bere mi dost energie můj mozek usměrnit tím správným směrem.
    KOIRA
    KOIRA --- ---
    AXTHEB: Jo. A pak už jenom preklikavam z webu na web. A jsem strašně unavená ale přestat je úplně strašný množství energie. Jak z tohohle ven?
    KOIRA
    KOIRA --- ---
    PAKOBYLKA_: Jo, přesně. Hlavně to pozdní spaní je problém. Pak je to jako začarovaný kruh. Ráno jsem unavená
    PECA
    PECA --- ---
    AXTHEB: No jo, je to těžký. Před osmou jsem si dal na klín noťas, že promyslím zítřejší cestu, kde zaparkuju a tak. Ok, to jsem vyřešil asi tak za 15 minut. Teď koukám, že je skoro deset a já jenom projíždím zprávy a hledám, co jsem ještě nečet a jestli náhodou něco zajímavého. Balím (noťas) teď! :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    PECA:Hele, mně se stává. že do toho skrolování zapadnu, v duchu si říkám pomoc, pomoc a nejde přestat.
    MARWIN
    MARWIN --- ---
    PECA: telefon v noci na nabijecce ve vedlejsi mistnosti
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Ja som včera prišla vyčerpaná do penny a zistila som, že to tam celé reorganizovali a chytila som menší záchvat paniky. Chodila som tam ako idiot a narážala do ľudí lebo som nevedela spracovať, či mám najprv hľadať jogurt alebo lučinu. Ako zalagovaná postava v hre. Do toho to ich šílené rádio a nasraná pani čo vybaľuje tovar a prekážam jej.
    Ako tá prepracovanosť to celé hrozne zhoršuje.
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    PECA: Ja se to ucim pres limity, ktery se snazim neignorovat. A ventilovat pretlak sportem a uklidem. Ale nejde to tak, jak bych si prala.
    PECA
    PECA --- ---
    PAKOBYLKA_: Znám (endless scrolling). Je dobré, jakmile si to uvědomíš, ten mobil odložit. Brutálně to vysává energii - oslabuje volní mechanismy. Prý "levný" dopamin.
    Zvykám si, jde to ztuha. No, večer to je horší, držím se toho, že v posteli jen spánek, sex a knihu, nikdy nic jiného. Telefon do letadla, spustit monitor spánku a dobrou noc.

Nejhorší je, že nemám problém si dát mobil stranou. Ale potom potřebuji (chci) něco rychle ověřit (kalendář, napsat zprávu někomu...), ale jak ten telefon vezmu, kouknu na displej, něco mě vykolejí a jsem v hajzlu. Za chvíli to zjistím, a už nevím, co jsem vlastně původně chtěl. Takže odložím telefon, snažím se pracovat, vzpomenu si, vezmu telefon... Fokinlaif.
    Většinou to napodruhé či napotřetí zvládnu vyřešit správně. Je potřeba si to opakovat a soustředit se na to. :)
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    KOIRA: Taky to mivam, kdyz je veci vic najednou a citim se zahlcene. Misto cteni si pustim nejakej film, kterej znam zpameti a scroluju a hraju na telefonu. A spat jdu nesmyslne pozde, ac jsem unavena a sotva drzim oci.
    KOIRA
    KOIRA --- ---
    MART1NKA: hele, to mám taky. Měsíc v nový práci, zavalena věcmi, ale dneska jsem odcházela na sraz o půl hodiny později. Normálně si večer čtu, teď jen koukám do mobilu. A chodím spát v jednu. Myslela jsem si, že tohle už mám za sebou.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Mne teda stačí, že mám teraz novú prácu, ktorá ma fakt baví a som vlastne v hyperaktívnom stave 10 hodín v kuse. Nútim sa jesť, keď som na home office, ale moc mi to nejde. Zhubla som 5kg za posledných pár mesiacov. Má to následok, že mimo tieto hodiny som totálne mimo, strácam veci, zasa sa mi vracajú problémy s nedochvíľnosťou. Nie som schopná sa za hodinu vychystať, keby ma niekto normálny videl, jak zmatene behám po byte… snáď si to sadne, je to fakt hrozné, nebaví ma to.
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    LWEEK: Nevyspani bylo peklo pekel a kdyz mlade marodi a ja s nim bdim, jsem pak velmi marna. Velmi. Klad je naopak v tom, ze jsem se naucila seberegulovat a poznavat trigger situace a veci a rikat si o cas o samote na dobiti.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: Je vidět, že ho fakt potřebuje .)
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    TRISSIE: Já jsem si myslela, že to je tak napsané celé schválně:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam