Když jsme u toho pečení, tak nedávno manželka upekla toustovač (teda takový spíš malý gril kontaktní gril). Z Lidlu za 500,-, vem ho čert. Ale jednak to bylo podruhé (poprvé ležel na sporáku pod digestoří a žena zapnula plotýnku pod ním) a potom je to prý vlastně moje chyba. Nechal jsem ho na místě kde překážel (ale kam jsem ho donedávna roky dávali), takže ho musela uklidit (a dala ho do trouby). :)
Několik vyhozených hrnců, protože to připálené se prostě fakt nedalo odstranit, tak to máme doma také za sebou.
Já právě proto, když něco náhodou kuchtím, tak si to furt hlídám a nanejvýš něco uklidím v kuchyni. To je "samozřejmě" špatně, protože místo abych to furt hlídal, tak můžu přeci dělat něco užitečného.
Ale pamětliv zničené konvice na čaj (vyvařil se z ní všechen čaj) a hrnce s bramborami (vyvařila se z nich voda) z dětství, zásadně neodcházím z kuchyně, pokud mám zapnutý spotřebič a nemám tedy alespoň minutku, ideálně na mobilu u sebe.
TL;DR: Jako stane se ledasco, ale je potřeba se poučit a hlídat si rizika. Takový kastrol s olejem na zapnuté plotýnce, to může jít i o život.