• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    Tenhle klub je určený diskusi o poruchách pozornosti, řešení problémů, výměnu zkušeností, atd.
    Laik nechť se zeptá a nejlépe si o tom něco přečte (online jsem toho našel dost, ale většinou anglicky), pokud sem zavítá odborník, budu moc rád za jakékoliv rady a připomínky.

ADD resp. ADHD jsou zkratky pro anglické termíny Attention-Deficit Disorder resp. to samé s "Hyperactivity", dříve se pro toto používalo označení LMD (Lehká Mozková Dysfunkce).

Pokud nevíte o co se jedná, ale zaujalo vás to, zkuste si něco málo přečíst...nechci sem opisovat ani základní popis, protože je toho docela dost, ale následujících pár odkazů by mohlo aspoň pro začátek pomoct:
    Příznaky (symptomy) [anglicky]
    Portál o AD(H)D na about.com [anglicky]
    Wikipedie [česky]
    Wikipedie [anglicky]

http://www.nepozornidospeli.cz/

Průběžně bych chtěl doplňovat odkazy a moudra na nástěnku, ale ne vždy mám čas (a jsem chaotik ;-) ) takže se hlaste o práva pokud se chcete realizovat :-)
    rozbalit záhlaví
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    KOIRA: Placena sluzba to neni a bude to asi dost osoba od osoby.
    KOIRA
    KOIRA --- ---
    AXTHEB: a jako to mají jako placenou službu? Jakoze u většiny věci se vyresim sama, nastesti automatizace a tak, ale kdyby se třeba za me postarala o žalobu bývalý majitelky bytu kvůli skrytý vade, byla bych moc happy a kdyby mi připomínala prohlídky u doktorů, jako, jaj!
    VITEX
    VITEX --- ---
    TILIO: To se neosvedcilo. Odstehoval jsem se od ni před dvěma roky aby byl klid. Ale až s osmiletym synkem (co má ADHD jak opička) se mi přiznala že má taky nějakou ADHD diagnozu.
    Nicméně já to o sobě nevěděl, dokud jsem se nezačal zajímat o to, po kom je to dítě takovej poděs ...
    TILIO
    TILIO --- ---
    VITEX: Manzel/ka! :))) Akorat musi bejt NT nebo jinej typ ND nez ty, no.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    VITEX: Finanční poradce. Mimo takové té klasiky (spoření, pojištění, investice) mi ta moje připomíná doktory, pravidelné platby a tak.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    VITEX: Finančný poradca - https://www.partners.cz/

To samé ponúka napríklad ČSOB v prípade Premium účtu (nutný obrat nad 50k) v rámci služieb k účtu.
    VITEX
    VITEX --- ---
    AXTHEB: Můžeš být prosím trošku konkrétnější ? (Nejaky link na jejich stranky treba...)
    To co jsi napsal, zní slibně ale nejspíš by se mi to blbě googllilo ...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    VITEX: Hele možná to zní blbě, ale mně s hodně problémy podobného typu pomáhá ženská z Partners.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    MARWIN: díky
    VITEX
    VITEX --- ---
    No mě by se zase líbila nějaká firma nabízející služby pro lidi s ADHD.
    Já vím že si to představuju jako hurvnínek válku, ale bylo by pro mě super jenom chodit do práce a oni by za mě zaplatili nájem atd ... ale asi by to v praxi narazilo na spoustu debilních paragrafů ...
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Neodkázal by mne prosím někdo na nějaké stránky věnující se cíleně osobám žijícím s někým kdo ADHD má? Zajímavé by to bylo jak v rovině rodič-dítě, tak v rovině partner-partner. Děkuji,
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    HELA: Skús sa prihlásiť na nejaký kurz tvorby webov. :)
    HELA
    HELA --- ---
    Ale teď se moje úzkosti a deprese rozhodly, že převezmou vládu nad tím cirkusem, co si říká moje psychika, takže práce je záležitost až vzdálenější budoucnosti (teď zvažuju spíš hospitalizaci).
    HELA
    HELA --- ---
    HELA: Kamarádka třeba pracuje v agentuře a ve Excelu zpracovává tabulky s klíčovými slovy pro PPC reklamy... tak něco takového s daným procesem byhc se byla schopná naučit.
    HELA
    HELA --- ---
    MART1NKA: k Excelu nevalný, i když bych asi byla schopná se učit. Umělecké sklony jo, pokud se počítá psaní.
    KOIRA
    KOIRA --- ---
    FRENNET: já tedka zjistila, že když kopnu so jedne veci, daří se mi udělat I ty další. Bohužel se tohle dostaví zpravidla v pátek večer, takže po celém dnů flakani v půl osmé píšu dlouhatansky email. Nicméně, tuhle paralyzu jsem částečně prolomil v práci, protože vím že to za mě nikdo neudělá. A tak i s tou úzkosti a paralyzou jdu, nadechnu se a napíšu. A posrupne se tahle paralyza zme sovala, protoze se ukazal ten strach ze lidi neodpovi a budou na me nastvani jako mylná.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    Pridavam se k potvrzeni, ze navsteva je veliky impuls k vetsimu uklidu.

a ty veci, a odsouvani, protoze to je prece lehke, ale tohle je uz je moc budou asi jednou moje smrt
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Pocit viny je moje druha kuze
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    UNREALONE: defaultni stav me existence, ostatne leta jsem se lecil prave na tezkou klinickou depresi.

UNREALONE: cim j3dnodussi task tim spis ho nikdy neudelam pac to preci muzu udelat kdykoli a proto se musim spise setrit a predpripravovat na ty tezsi, ktere zase od urciteho stupne náročnosti nezacnu Nikdy az je vzdam nebo necham vyhnit
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    To je zdroj velké frustrace.
    Pojmenoval jsem si to tak, že se musím někdy hrozně snažit...abych se začal snažit dělat ty reálné věci.
    Odsává to dost energie teda...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam