• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    PECA
    PECA --- ---
    BTW, na to pečení v troubě, pokud má trouba vestavěnou minutku, tak ta by měla umět troubu vypnout. Jako extrémní ochrana před trhlíky (bez rozdílu pohlaví), co si odběhnou na 5 minut k sousedce a nemají doma partnera/ku, co by kuře každou půlhodinu otočil a podlil... Asi ideál. Ale nepoužívám, napadlo mě to tak nějak teď.
    PECA
    PECA --- ---
    Když jsme u toho pečení, tak nedávno manželka upekla toustovač (teda takový spíš malý gril kontaktní gril). Z Lidlu za 500,-, vem ho čert. Ale jednak to bylo podruhé (poprvé ležel na sporáku pod digestoří a žena zapnula plotýnku pod ním) a potom je to prý vlastně moje chyba. Nechal jsem ho na místě kde překážel (ale kam jsem ho donedávna roky dávali), takže ho musela uklidit (a dala ho do trouby). :)
    Několik vyhozených hrnců, protože to připálené se prostě fakt nedalo odstranit, tak to máme doma také za sebou.

Já právě proto, když něco náhodou kuchtím, tak si to furt hlídám a nanejvýš něco uklidím v kuchyni. To je "samozřejmě" špatně, protože místo abych to furt hlídal, tak můžu přeci dělat něco užitečného.
    Ale pamětliv zničené konvice na čaj (vyvařil se z ní všechen čaj) a hrnce s bramborami (vyvařila se z nich voda) z dětství, zásadně neodcházím z kuchyně, pokud mám zapnutý spotřebič a nemám tedy alespoň minutku, ideálně na mobilu u sebe.

TL;DR: Jako stane se ledasco, ale je potřeba se poučit a hlídat si rizika. Takový kastrol s olejem na zapnuté plotýnce, to může jít i o život.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    TILIO: to možná vlastně není úplně špatnej nápad, provozovat služby pro lidi s ADHD, vysokofunkčním PAS a navrch třeba ještě seznamku ;)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    PAKOBYLKA_: Na buchty mam minutky tiez, ale maso peciem od oka. Isla som vecer cvicit, trochu ma to srovnalo.
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    MART1NKA: Taky nastavuju minutku/budik. Jsem schopna se jit projet na kole nebo jit zrovna koupit ten cistic XY nebo do knihovny… hodne pomohlo naucit se pect spis vecer, to moucniky nebo hned dopoledne, to obedy a uklizet pri tom aspon kuchyn, at uplne nevypnu. Nesedat k pc, ke knizce a tak.
    CNV
    CNV --- ---
    MART1NKA: To se mi taky občas stane, že se najednou začnu divit, co to tu voní... Ale vždycky hned po zapnutí na troubě nastavím minutku, takže tak jako tak se mi po dopečení připomene.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    QUANTI: Ako stalo sa mi, že som niečo z nepozornosti spálila, vrátane prkýnka nechaného na zapnutom sporáku (zapla som inú plotnu než som chcela), ale úplne zabudnúť že niěco pečem a myslieť si že susedia pečú buchtu, to je novinka.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MART1NKA: Už jsem párkrát zapomněla něco v troubě a taky sesmažila pár hrnců. Je, ale co už s tím, jen si nastavovat minutky a snažit se soustředit.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Dala som o 3 piecť kura a práve si hovorím, to je zaujímavá vôňa, čo to tí susedia pečú.
    Jak môžem zabudnúť že mi jede trúba? Nie je to nebezpečné už?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    HELA: Tak som sa spýtala a je to pre túto firmu: https://plint.com/ a ouvali sa im sami na Linkedine kedysi.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    KOIRA: Placena sluzba to neni a bude to asi dost osoba od osoby.
    KOIRA
    KOIRA --- ---
    AXTHEB: a jako to mají jako placenou službu? Jakoze u většiny věci se vyresim sama, nastesti automatizace a tak, ale kdyby se třeba za me postarala o žalobu bývalý majitelky bytu kvůli skrytý vade, byla bych moc happy a kdyby mi připomínala prohlídky u doktorů, jako, jaj!
    VITEX
    VITEX --- ---
    TILIO: To se neosvedcilo. Odstehoval jsem se od ni před dvěma roky aby byl klid. Ale až s osmiletym synkem (co má ADHD jak opička) se mi přiznala že má taky nějakou ADHD diagnozu.
    Nicméně já to o sobě nevěděl, dokud jsem se nezačal zajímat o to, po kom je to dítě takovej poděs ...
    TILIO
    TILIO --- ---
    VITEX: Manzel/ka! :))) Akorat musi bejt NT nebo jinej typ ND nez ty, no.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    VITEX: Finanční poradce. Mimo takové té klasiky (spoření, pojištění, investice) mi ta moje připomíná doktory, pravidelné platby a tak.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    VITEX: Finančný poradca - https://www.partners.cz/

To samé ponúka napríklad ČSOB v prípade Premium účtu (nutný obrat nad 50k) v rámci služieb k účtu.
    VITEX
    VITEX --- ---
    AXTHEB: Můžeš být prosím trošku konkrétnější ? (Nejaky link na jejich stranky treba...)
    To co jsi napsal, zní slibně ale nejspíš by se mi to blbě googllilo ...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    VITEX: Hele možná to zní blbě, ale mně s hodně problémy podobného typu pomáhá ženská z Partners.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    MARWIN: díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam