• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    Tenhle klub je určený diskusi o poruchách pozornosti, řešení problémů, výměnu zkušeností, atd.
    Laik nechť se zeptá a nejlépe si o tom něco přečte (online jsem toho našel dost, ale většinou anglicky), pokud sem zavítá odborník, budu moc rád za jakékoliv rady a připomínky.

ADD resp. ADHD jsou zkratky pro anglické termíny Attention-Deficit Disorder resp. to samé s "Hyperactivity", dříve se pro toto používalo označení LMD (Lehká Mozková Dysfunkce).

Pokud nevíte o co se jedná, ale zaujalo vás to, zkuste si něco málo přečíst...nechci sem opisovat ani základní popis, protože je toho docela dost, ale následujících pár odkazů by mohlo aspoň pro začátek pomoct:
    Příznaky (symptomy) [anglicky]
    Portál o AD(H)D na about.com [anglicky]
    Wikipedie [česky]
    Wikipedie [anglicky]

http://www.nepozornidospeli.cz/

Průběžně bych chtěl doplňovat odkazy a moudra na nástěnku, ale ne vždy mám čas (a jsem chaotik ;-) ) takže se hlaste o práva pokud se chcete realizovat :-)
    rozbalit záhlaví
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    OCTOPUSS: Mas diagnozu?
    Ja som stale na tie prasky nalomena, ale bojujem. Nemam teraz uplne kapacitu na experimenty. Ale ked som dnes obedovala na zemi, spaleny obed zabudnuty na sporaku, pretoze som v panike nedosla ku stolu, tak som si hovorila, ze holko, wtf zasa.
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    OCTOPUSS: OCTOPUSS: Jsem teď přesně dva týdny na 40mg a mám pocit, že mi to vyplo overthinking a tu nekonečnou analýzu všeho co se děje kolem. Jako bych přemýšlela v jedný vrstvě nebo jak to popsat.. Ale jsem na začátku, jsem zvědavá co se stane, až se dostanu na 100mg)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    OCTOPUSS: dva tři týdny po té co dosáhneš cílové koncentrace. Laskavější doktor ti napíše nejdřív nižší koncentrace, které pstupně zvyšuješ, sníží to vedeší účinky.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Za jak dlouho nejdřív můžu čekat nástup účinků Strattery?
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    RANDOM_NIGHT: důležitá aktivita je taky odpočinek. Taky ji často vůbec nemám na TODO seznamu a občas se přistihnu že ležím na gauči a říkám si "sakra já přece nemůžu jen tak ležet, vždyť mám tolik věcí na práci". Je ale dobré do to aspoň občas dovolit a prostě jen existovat.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    RANDOM_NIGHT: no a co se týče toho chtít udělat hodně věcí...no den má bohužel jen 24h a pravděpodobně se něco nestihne. S tím bojuju asi nejvíc. Asi je potřeba si vybrat co chceš víc.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    RANDOM_NIGHT: tohle jsem měl dřív hodně
    V práci jsem měl pocit že mi to nejde a tak musím pracovat déle. Po práci už bylo pozdě a tak jsem nechtěl jít hned spát protože přece ještě něco musím stihnout mimo práci, pro zábavu atd. Když jsem šel spát tak jsem měl pocit že nežiju a když ne tak jsem byl unavený.

Jak to vidím já tak základ je vždycky spánek, dostatečně pít a hlavně nezačínat den se stresem že to bude zase na hovno. Ideálně to chce o víkendu dostatečně odpočívat a před týden brzo-ish vstávat a fakt neponocovat. Když chci tak bez problémů začínám pracovat kolem sedmé. Znova zdůrazním pozitivní nastavení - když jdeš spát s tím, že zítra tě čeká velký špatný a ráno otevřeš oči a už jsi ve stresu tak to není dobrej předpoklad pro to že budeš mít dobrej den. Docela mi pomáhá před spaním si vizualizovat jak se ráno vzbudím v dobré náladě. Možná si řeknete že je to blbost že to nestačí si to přát. Já mám občas depky a někdy zas takovou náladu kdy si říkám, že všechno se nějak zvládne, prostě že se vrhnu do života s tím že to půjde. Přesně tohle si snažím před spaním vsugerovat že budu ráno mít a často to i zabere.
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    Potřebovala bych nějaký nový trik, nový rituál nebo tak něco, který by mohl chvíli zabírat. Nechci chodit spát. Chci udělat spoustu věcí, jenže jsem unavená, tak jsem z toho nešťastná a cítím se neschopně, tím spíš chci ještě zůstat vzhůru a něco udělat, takže další den jsem unavená a pomalá a takhle to jde do nekonečna. Nechci jít spát, když je ještě potřeba něco udělat. Jenže ono je pořád potřeba něco udělat. A když se donutím jít spát dřív, nastoupí úzkost z toho, co jsem všechno ještě neudělala, takže kolikrát zase vstanu. Pomoc. Hoďte mi laso.
    JESSENKA
    JESSENKA --- ---
    LEELA88: dekuji...k psychiatrovi ji poslal prakticky lekar co vim..s vysledky se ma pak stavit k psychiatrovi...pokud jsem to pochopila dobre...:))
    LEELA88
    LEELA88 --- ---
    JESSENKA: Dg. muze dat jen psychiatr a doagnostiku dela jen klinicky psycholog. pozor na to :). Diagnostik neni zadne zamestnani nebo jak to rict :D
    MALLORYNOX
    MALLORYNOX --- ---
    Ahoj, máme skoro pětiletou dcerku s řečovou dysfázií a hyperaktivitou. Řešili jsme s ní problém s porozuměním - který, zdá se, spočíval hlavně v tom, že nás moc nevnímala, i navázat oční kontakt a předat informaci bylo docela těžký. Chtěla jsem se zeptat - máte někdo s adhd děckem zkušenost s Opičím sirupem od Mykomedica? Jde o směs bylin a vitálních hub. Já nevim, jestli je to tím, že se jí blíží ten pátý rok a mozek začal s další fází vývoje anebo ta věc teda zatraceně maká. Možná oboje. Začala být víc "s námi" než u sebe a tudíž nás začala i víc vnímat a komunikovat, dokonce projevila zájem i o hry, který maj pravidla. Nestalo se to tady taky někomu?
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    LUKK: TED je prestizni, TEDx je neco co muze udelat vicemene kazdej a pozvat si tam kohokoliv. Just sayin. Malej detail ale velkej rozdil
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TILIO: obávám se prodej zázračých amuletů je řemeslo starší než prostituce...
    TILIO
    TILIO --- ---
    Going forward, bylo by prilis smely zadat, aby se mistni diskutujici hlubce zamysleli, nez postnou nejaky "revolucni" video co nam tady ma osvetlit ze vsecko je jinak?

ZUZKAOU: Ty kraso! Jsk to ze tohle neni nelegalni? 😮
    (Jak to ze vsechny tyhle bullshity nejsou nelegalni? Nepochopim v zivote)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LUKK: tak nějak plete páté přes deváté, ale jestli jsem dobře posluchala, tak by měl dostat nobelovku za medicínu, protože objevil gen, co je zodpvědný za zpacvání informací v mozku. Sok - nabízí genovou analýzu, podle které doporučí léčbu svými produkty.
    LUKK
    LUKK --- ---
    ZUZKAOU: vpravdě jsem to neviděl,ale Tvoje reakce se hodí.... nebudu se dívat.... díky 😉
    LUKK
    LUKK --- ---
    ZUZKAOU: jo? Viděl jsem ho v prestižním TEDx to je fakt takový ujo?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LUKK: jéžiš to jsou zase žvásty postavené na zneužívání medicínskéch pojmů.

blabla - vysaďte léky, uzdrave střeva mými výživovými doplňky a kdyžto nezabere, tak si za 100000 dolarů kupte magnety, žárovičku a kyslíkovou bombu!
    LUKK
    LUKK --- ---
    Breaking Down ADHD, Anxiety and Depression ¦ Gary Brecka
    https://youtu.be/gCHgmENFRoQ?si=vyDAWXb8JbRV6NmK
    KOIRA
    KOIRA --- ---
    PROUTECKA: už ne. Beru to po jídle a vyměnila jsem Stratteru za generika a ty mi to nedělají.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    PROUTECKA: mival jsem mirny po max davce strattery a pomerne tupy,otravny hodinovy az dvou po Ritalinu. Ale soudili jsme.ze to je nejspis tim ze beru i hodne adcek...
    Kazdopadne u ritalinu je to snad nejcastejsi sideeffect
    PROUTECKA
    PROUTECKA --- ---
    Hele jen tak obecne…mate po tech lecich na adhd taky tak silenej bolehlav?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam