• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    OCTOPUSS: OCTOPUSS: Jsem teď přesně dva týdny na 40mg a mám pocit, že mi to vyplo overthinking a tu nekonečnou analýzu všeho co se děje kolem. Jako bych přemýšlela v jedný vrstvě nebo jak to popsat.. Ale jsem na začátku, jsem zvědavá co se stane, až se dostanu na 100mg)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    OCTOPUSS: dva tři týdny po té co dosáhneš cílové koncentrace. Laskavější doktor ti napíše nejdřív nižší koncentrace, které pstupně zvyšuješ, sníží to vedeší účinky.
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    UNREALONE: tuhle radu čtu velmi často a i když mám podobný stavy jako psala RANDOM_NIGHT tak jako OSVČ stejně ve stresu seš. Otevřu oči a už jsem v práci, když jdu spát pořád přemýšlím (ne nutně nad prací, ale mozek pořád jede). Snažím se mít víkendy věnované pro sebe/rodinu, ale průser je, že z toho emočně žiju pár dní přípravou a pár dní poté z toho prožitku. Což mne opět paralyzuje a dostávám se do začarovaného kruhu.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Za jak dlouho nejdřív můžu čekat nástup účinků Strattery?
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    RANDOM_NIGHT: důležitá aktivita je taky odpočinek. Taky ji často vůbec nemám na TODO seznamu a občas se přistihnu že ležím na gauči a říkám si "sakra já přece nemůžu jen tak ležet, vždyť mám tolik věcí na práci". Je ale dobré do to aspoň občas dovolit a prostě jen existovat.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    RANDOM_NIGHT: no a co se týče toho chtít udělat hodně věcí...no den má bohužel jen 24h a pravděpodobně se něco nestihne. S tím bojuju asi nejvíc. Asi je potřeba si vybrat co chceš víc.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    RANDOM_NIGHT: tohle jsem měl dřív hodně
    V práci jsem měl pocit že mi to nejde a tak musím pracovat déle. Po práci už bylo pozdě a tak jsem nechtěl jít hned spát protože přece ještě něco musím stihnout mimo práci, pro zábavu atd. Když jsem šel spát tak jsem měl pocit že nežiju a když ne tak jsem byl unavený.

Jak to vidím já tak základ je vždycky spánek, dostatečně pít a hlavně nezačínat den se stresem že to bude zase na hovno. Ideálně to chce o víkendu dostatečně odpočívat a před týden brzo-ish vstávat a fakt neponocovat. Když chci tak bez problémů začínám pracovat kolem sedmé. Znova zdůrazním pozitivní nastavení - když jdeš spát s tím, že zítra tě čeká velký špatný a ráno otevřeš oči a už jsi ve stresu tak to není dobrej předpoklad pro to že budeš mít dobrej den. Docela mi pomáhá před spaním si vizualizovat jak se ráno vzbudím v dobré náladě. Možná si řeknete že je to blbost že to nestačí si to přát. Já mám občas depky a někdy zas takovou náladu kdy si říkám, že všechno se nějak zvládne, prostě že se vrhnu do života s tím že to půjde. Přesně tohle si snažím před spaním vsugerovat že budu ráno mít a často to i zabere.
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    Potřebovala bych nějaký nový trik, nový rituál nebo tak něco, který by mohl chvíli zabírat. Nechci chodit spát. Chci udělat spoustu věcí, jenže jsem unavená, tak jsem z toho nešťastná a cítím se neschopně, tím spíš chci ještě zůstat vzhůru a něco udělat, takže další den jsem unavená a pomalá a takhle to jde do nekonečna. Nechci jít spát, když je ještě potřeba něco udělat. Jenže ono je pořád potřeba něco udělat. A když se donutím jít spát dřív, nastoupí úzkost z toho, co jsem všechno ještě neudělala, takže kolikrát zase vstanu. Pomoc. Hoďte mi laso.
    JESSENKA
    JESSENKA --- ---
    LEELA88: dekuji...k psychiatrovi ji poslal prakticky lekar co vim..s vysledky se ma pak stavit k psychiatrovi...pokud jsem to pochopila dobre...:))
    LEELA88
    LEELA88 --- ---
    JESSENKA: Dg. muze dat jen psychiatr a doagnostiku dela jen klinicky psycholog. pozor na to :). Diagnostik neni zadne zamestnani nebo jak to rict :D
    MALLORYNOX
    MALLORYNOX --- ---
    Ahoj, máme skoro pětiletou dcerku s řečovou dysfázií a hyperaktivitou. Řešili jsme s ní problém s porozuměním - který, zdá se, spočíval hlavně v tom, že nás moc nevnímala, i navázat oční kontakt a předat informaci bylo docela těžký. Chtěla jsem se zeptat - máte někdo s adhd děckem zkušenost s Opičím sirupem od Mykomedica? Jde o směs bylin a vitálních hub. Já nevim, jestli je to tím, že se jí blíží ten pátý rok a mozek začal s další fází vývoje anebo ta věc teda zatraceně maká. Možná oboje. Začala být víc "s námi" než u sebe a tudíž nás začala i víc vnímat a komunikovat, dokonce projevila zájem i o hry, který maj pravidla. Nestalo se to tady taky někomu?
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    LUKK: TED je prestizni, TEDx je neco co muze udelat vicemene kazdej a pozvat si tam kohokoliv. Just sayin. Malej detail ale velkej rozdil
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TILIO: obávám se prodej zázračých amuletů je řemeslo starší než prostituce...
    TILIO
    TILIO --- ---
    Going forward, bylo by prilis smely zadat, aby se mistni diskutujici hlubce zamysleli, nez postnou nejaky "revolucni" video co nam tady ma osvetlit ze vsecko je jinak?

ZUZKAOU: Ty kraso! Jsk to ze tohle neni nelegalni? 😮
    (Jak to ze vsechny tyhle bullshity nejsou nelegalni? Nepochopim v zivote)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LUKK: tak nějak plete páté přes deváté, ale jestli jsem dobře posluchala, tak by měl dostat nobelovku za medicínu, protože objevil gen, co je zodpvědný za zpacvání informací v mozku. Sok - nabízí genovou analýzu, podle které doporučí léčbu svými produkty.
    LUKK
    LUKK --- ---
    ZUZKAOU: vpravdě jsem to neviděl,ale Tvoje reakce se hodí.... nebudu se dívat.... díky 😉
    LUKK
    LUKK --- ---
    ZUZKAOU: jo? Viděl jsem ho v prestižním TEDx to je fakt takový ujo?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LUKK: jéžiš to jsou zase žvásty postavené na zneužívání medicínskéch pojmů.

blabla - vysaďte léky, uzdrave střeva mými výživovými doplňky a kdyžto nezabere, tak si za 100000 dolarů kupte magnety, žárovičku a kyslíkovou bombu!
    LUKK
    LUKK --- ---
    Breaking Down ADHD, Anxiety and Depression ¦ Gary Brecka
    https://youtu.be/gCHgmENFRoQ?si=vyDAWXb8JbRV6NmK
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam