• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KIA: vždycky mě demotivuje, když něco začnu zvládat bez úsilí.
    Dneska mě ale třeba po lehké krizi po úspěšné zvladnutém semestru nakopla analytická chemie :D
    SUK
    SUK --- ---
    KIA: ano. Uz jsem vsechny konicky vycerpal, ted zkousim drogy ale uz i to me prestava bavit.
    KIA
    KIA --- ---
    Ahoj, jen jsem se chtěla zeptat.. Taky máte tak hroznej problém vydržet u nějakýho koníčku? Jakože, na začátku to nadchne, ale jakmile se objeví jakákoliv překážka, pochybnost, stačí i pauza...cokoliv.. Tak že vás to přestane z minuty na minutu bavit či tak?
    Občas se mi stane, že ten koníček po nějaký době zrecykluju, např. focení.. Ale u sportů mám fakt děsnej problém. A to bych se i ráda hýbala a všechno. Jen mě nic nebaví tak dlouho. A moje blbá fyzička k tomu nepomáhá.

Pokud to znáte, nemáte nějaký fígl? Ráda bych něco měla na dýl, když už do toho vrazím čas a většinou finance. :/
    Dík!:)
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Nevim cca 60 65 a ta davka vychazi z toho jak to na tebe pusobi a esli z toho nehubnes.
    Nevim vicemene vsechny typove pribuzne psychoaktivni substance na me funguji mene nez je bezne, k tomu beru plnou palbu AD, takze mi to neprijde nijak divne.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    VON_GILOTINE: 200 mg? Můžu se zeptat, kolik vážíš? Tuším, tě maximální dávka u dospělých je 1,4 mg/kg.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ALONSY: může to být i naopak. Dcera po něm taky byla strašně utahaná. Já si dávám každé odpoledne tak hodinu a půl dlouhou siestu a o půl deváté jsem už zas v posteli. Ten zbytečně prospěšný čas mi ale pochopitelně chybí.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    ECLECTICA: dycky tak 2h po sezrani to na me prislo, celkem silny, v praci otravny. Nekomu to prehozeni na noc sedlo a vyresilo.
    200mg
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    ECLECTICA: Ne, začal jsem se po ní budit v šest ráno, což je s ohledem na moje celoživotně rozesraný spaní vedlejší efekt, o kterej jsem fakt nestál :D
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    ECLECTICA: viz
    ALONSY:
    Každopádně doktorka tvrdí, že naopak způsobuje nespavost, proto se bere ráno.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Vy, co berete stratteru, taky jste po ní takoví spaví? Zkoušela jsem ji přehodit na večer (dceři to pomohlo), ale špatně jsem spala s budila se celá zničená, takže to pro mě není cesta.
    Beru 60 mg ráno.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    PROUTECKA: Nechci kazit nadšení, ale ne. Začalo mi pak často bývat špatně, kolikrát jsem kvůli tomu musela prospat den abych se nepoblila a taky jsem začala mít stejné výpadky jako v době před. A to jsem taky byla na poměrně malé dávce.
    Ale když ti není špatně od začátku, tak už asi nezačne :)
    PROUTECKA
    PROUTECKA --- ---
    ALONSY: A uz ne?
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    VON_GILOTINE: taky jsem byla na začátku nadšená. :-)
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    PROUTECKA: blahoprejeme. Tez doufame ze se nam to jednou stane
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Sakra. I když se snažím, dávám tomu čas, soustředění a tak, stejně ty věci posírám. Fakt to nechápu a fakt mě to sere.
    SUK
    SUK --- ---
    ECLECTICA: Tak ten doktora delat nemuze, tohle by po nem precetli. Pisu mnohem hur a to nemam diagnostikovano ani podezreni na nic ;)
    PROUTECKA
    PROUTECKA --- ---
    Hele já jsem to tu už psala, ale já jsem totáně nadšená z těch léků. Už jsme zvýšili dávku a já v práci jedu jako fretka, a začínám řešit dlouhodobě odkládané resty sama od sebe. Že mě to prostě napadne a řeknu si super, jdu to vyřešit. Sice ještě nejsme na plné dávce, ale jestli to bude na plné ještě lepší..wow
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    VITEX: Ptám se tady, protože dys- poruchy jsou častou komorbiditou ADHD, navíc mám sama pocit, že jsem nediagnostikovaný dysgrafik.

Takhle píše dcera (6. třída), vyšetření nás teprve čeká.
    [ECLECTICA @ Pravopis versus dyslexie a dysgrafie]
    VITEX
    VITEX --- ---
    ECLECTICA: No mě to na základce diagnostikovali, ale dneska se na to koukám jako na jeden z projevů toho, že občas zapomenu napsat pismenko prsty ačkoliv v duchu si jej myslím ...
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Je tu prosím někdo s dysgrafií?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam