• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    Tenhle klub je určený diskusi o poruchách pozornosti, řešení problémů, výměnu zkušeností, atd.
    Laik nechť se zeptá a nejlépe si o tom něco přečte (online jsem toho našel dost, ale většinou anglicky), pokud sem zavítá odborník, budu moc rád za jakékoliv rady a připomínky.

ADD resp. ADHD jsou zkratky pro anglické termíny Attention-Deficit Disorder resp. to samé s "Hyperactivity", dříve se pro toto používalo označení LMD (Lehká Mozková Dysfunkce).

Pokud nevíte o co se jedná, ale zaujalo vás to, zkuste si něco málo přečíst...nechci sem opisovat ani základní popis, protože je toho docela dost, ale následujících pár odkazů by mohlo aspoň pro začátek pomoct:
    Příznaky (symptomy) [anglicky]
    Portál o AD(H)D na about.com [anglicky]
    Wikipedie [česky]
    Wikipedie [anglicky]

http://www.nepozornidospeli.cz/

Průběžně bych chtěl doplňovat odkazy a moudra na nástěnku, ale ne vždy mám čas (a jsem chaotik ;-) ) takže se hlaste o práva pokud se chcete realizovat :-)
    rozbalit záhlaví
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    VON_GILOTINE: K nasim som to uz vymakala. Chodim na rovnaky pocet dni, tak balim furt to iste (doslova, aj rovnake ponozky). Aspon na nieco bolo dobre, jak som tam lietala stale kvoli ocovi.

Ale teraz idem (asi) na 1 noc, uplne inam, cakaju ma nezname a znovu ranocne situacie a je to uplne v haji.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Co vam budu, ja si nakonec sbalil na 3 tydny mimo bydliste az tak 6h pred odjzdem uprostred noci.. je pravdou ze sem se ale tri dni v hlave stresoval co si vzit.

Imho je to co se tyce baleni dycky jen panika zda sem nezapomnel neco dulezityho, esencielniho. Jinak skoro vsechno se da sehnat a druhak ty ponozky trika underwear tam nahazis behem 3minut dycky..
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    1KA: Den bol u mna fajn, aj vcerajsok. Plny novych a zaujimavych veci, tak si to hlava uzivala. Ale rano ma dohnala unava, som doma chaoticky balila veci na dnes, pobehovala u toho 10 min naha, ze pojdem potom do sprchy a tak si pred nou obliekla ponozky, co cakali na batohu. Na rozdiel od zbytku oblecenia zaveseneho v kupelni. Dost ma to teda vykolajilo, ale nastastie mi to doslo skor, jak som ich namocila. :D
    1KA
    1KA --- ---
    SHARKIE: prave, bez jidla, v praci chaos, den bez rádu a ted tady uplně paralyzovana nevim, jaky si mam vzit ponožky.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    1KA: 2 dni som teraz nebola v praci, rano skoro vyrazam na cestu a mala by som doriesit pracu dovtedy este. Nie som zbalena, v kuchyni sa neda pohnut, nejedla som (musim kvoli liekom) a hlava sa zasekla na tom, ci ta cesta nakoniec nepadne a odmieta cokolvek ine riesit.
    1KA
    1KA --- ---
    Zitra jedu do Krušek na divoko. Sedim tady v hromadě bordelu a nejsem schopna si sbalit. Ehh
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    WOLFGAR: Jo :) Hlavne u toho tu hlavu krasne spomalim, takze si to aj vychutnam. A ked je to este nejakym sposobom tvorive, tak o to lepsie. :)
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    WOLFGAR: sekani polen!
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    SHARKIE: Manualni prace je na vycisteni hlavy bezkonkurencne nejlepsi.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    KIA: Ja musím dnes urobit timesheet. Pomáha mi si k tomu pustiť nejaký externý vnem, čo mi dodáva radosť a netreba ho moc sledovať. Pred mesiacom som koukala na Devil Wears Prada. Vidím to na Sex v meste :D. Robiť len timesheet, tak je z toho záchvat, ktorý už som zažila. Človek musí ten mozog nejak ojebať.
    KIA
    KIA --- ---
    ALONSY: Tyjo. To obdivuju. Já mám prave problem ty faktury vystavovat :( i přes to, že to práci odvedu. Nebo si říct o peníze co mi kdo dluží.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Teraz mi tak došlo, že dnes bola celý deň hlava úplne v pohode. Až nezvyklo. Asi jej tá manuálna práca fakt svedčí. :)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    ZUZKAOU: Faktury jsou pro mě přesně jediná motivace, ten drive co mě nutí tu práci udělat, protože mi dává dopamin, když vidím stoupající sloupeček příjmu ve fakturoidu. :D Občas. U té hlavní práce s fixem to samozřejmě nefunguje. :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZUZKAOU: ToDo list není od toho, aby si člověk do "TaDa" napsal všechny ty položky, co splnil místo toho, co měl na tom ToDo? :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    odeslala jsem výkazy a faktury včas. Chtěla jsem si to jít odšrktnout d TODOISTU a .... já jsem to tam zapomněla napsat!
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    VITEX: inu, je pravdou ze na sber ovoce jsem byl vzdy dobry hhhh
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    SHARKIE: Hehe, naivky. Ja behem vcerejska a dneska napsala 3 zbyvajici kapitoly teoreticky casti diplomky, udelala bibliografii a nastrelila jsem si praktickou cast a ted se jdu konecne najist! A umejt. Terminy na me plati. A cely slavny soustredeni, ktery mi funguje na praci, jsem vypnula, rusilo me.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MART1NKA: Jo, presne 😁
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SHARKIE: Yep, na túto epizódu Big Bang nezabudnem.

SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    VON_GILOTINE: Ja od nich bohuzial neviem odist, takze aj ked su pre mna v istom zmysle super, tak to nakoniec dopadne blbo. To uz sa radsej snazim zabudnut u knih. Tam su tie nasledne vycitky vyrazne mensie.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam