• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    Mám Stratteru tři týdny, napřed 40 a poslední týden 80, a na začátku se mi dělalo sem tam trochu špatně, ale převážně když jsem měla hlad nebo při jízdě autem. Jenže poslední tři dny si ji vezmu a během deseti minut se mi udělá nevolno a musím si na půl hodiny lehnout, než to přejde. Nic proti půlhodině flákání, ale radši bych ji měla, když zrovna nepotřebuju nutně pracovat, a taky bych si ji víc užila, kdyby mi nebylo blbě… Měl jste to někdo? Přešlo to?
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Ha! Pokrok+++

The sudden rise of AuDHD: what is behind the rocketing rates of this life-changing diagnosis? | Health & wellbeing | The Guardian
    https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2024/apr/04/audhd-what-is-behind-rocketing-rates-life-changing-diagnosis
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    VON_GILOTINE: Uf to bych nechtel, jsem docela rad ze pristup meho doktora je, ze to zkusime max na par mesicu a kdyz to nefunguje tak prejdem na dalsi moznosti. A dopredu me varoval, ze ta uspesnot tehle medikace u dospelych je spis mensi. Akorat jsme pak zkouseli jeste concertu ale jak ma pozvolnejsi nastup tak mi to taky tak dobre nefungovalo. Ritalin je jen na par hodin ale najede mnohem rychleji a to mi vyhovuje, ze to je idealni na "ted potrebuju delat" nebo "ted potrebuju ridit"
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    WOLFGAR: Atominex je gnerikum Strattery, myslím. Atomoxetine je ta látka.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    WOLFGAR: zjevne sme podobni a fakt sem tu stratteru zobal poctive kazdej den k snidani dve ty max tablety dva roky...nic bohuzel.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    Ja jsem na tom uplne stejne a obcas to neni vesely, treba odolnost vuci lekum na bolest je pekne na prd, zvlast treba u injekci u zubare. Byl jeden jedinej preparat kterej mi celkem slusne zabiral a ten presli pred par lety vyrabet. Od te doby doatanu maximalni davku toho co je a pak trpim.

Stratteru jsem nemel, ale Atomox coz je myslim na stejnem principu a mel jsem to stejne akorat jsem necitil ani to placebo a jdyz jsem vysadil tak jsem taky necitil nic. Nicmene co jsem to resil s doktorem tak je prej hodne dulezity brat pravidelne, ve stejnej cas a nevynechat coz pro me je naprosto nerealne, ja nezvladnu pravidelne brat tyden antibiotika natoz neco nekolik mesicu. Ted jsem na ritalinu kterej si lupnu narazove prodle potreby a ten efekt citim i kdyz se snazim drzet na mensich davkach nez by byly asi uplne efektivni kvuli vysokemu tlaku.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Neni to problem uplne, neznas ze bys to mohl mit jinak takze te to nijak nevzrusuje...vyhodou je ze nemivas sklony k ruznejm vedlejsim efektum a tak, takze to skutecne neni uplne zlej trade-off, ani ofiko farmak co se tyce ani tech neofiko.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Takovou odolnost vůči "fetu" bych nechtěl :D
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Takze kdyz sem ze dne na den prestal papat 200mg (myslim) strattery, tak sem to bral jako finalni experiment ktery muze dokazat ze mi.to vubec nic v hlave nedela..bohuzel sem se nemylil. Nic.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Ja..nejsem uplne dobrej na porovnavani.. snesu strasne moc a vetsinou dokud neberu max davku ani to necejtim ale vysazovani tech vetsich paleb neni zadna sranda tam udelas zbrklost a muzes skoncit pod vlakem. A to mam bmi 18 az 18.5
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    VON_GILOTINE: Tohle mám vyzkoušený jen s Tritticem, kde při posledním pokusu trvalo tak pět dní, než jsem začal být cholerickej labil.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    ALONSY: porovnavam to jakoby s adeckama. Tam nevezmes jeden den a uz ti ujizdi ruzne malinko podlaha emoci. A po 20h uz zacne bzucet v hlave a psk zacne ujizdet zavrat
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Akorát s léky tam byl ještě ten "plus" v podobě náhodných super nevolností a usnutí na půl dne.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    OCTOPUSS:
    VON_GILOTINE: mám vysazenou asi druhý měsíc a taky nic moc nepozoruju. Občas je to dobrý, občas příšerný, ale to bylo i s léky..
    NIAN85
    NIAN85 --- ---
    OCTOPUSS: Klidne druhej den :-D
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    OCTOPUSS: hmm tak to me mrzi.. ja mezitim dosel na max davku a lupal ji tak rok nez sem si to priznal.
    Finalnim hrebikem do rakve bylo ze kdyz sem max davku ze dne na den vysadil nesatlo se vubec nic...
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Za jak dlouho po vysazení Strattery jste začali pozorovat zhoršení? Teda pokud to někdo zkoušel :)
    Snažím se vyzkoumat, jestli to počáteční zlepšení bylo placebo nebo ne, protože od tý doby nepozoruju žádnou změnu, a začínám pochybovat, že to něco dělá.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    SHARKIE: Zrovna na mňa vyskočila spomienka z minulého roku. :)

"Mám v kuchyni dvojo hodín. Je medzi nimi aktuálne 2 hodiny rozdiel. A ani jedny nejdú správne. Som ten posun času asi úplne nezvládla."
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    DRABICZ: Super, zas budem mat par tyzdnov v byte kazde hodiny inac. :)
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    A teď vám do všeho hodím vidle - prý se o víkendu mění čas! (sotva jsem si sladil biorytmus, a začala se projevovat výkonnost, tak můžu jet znova)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam