• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    (A s tim spojeny label lenosti a podobnych)
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    SHARKIE: jojo. To teda. Pomaly rozjezd, naopak ten klid mysli s prichodem noci, kdy muj mozek prestane byt pretezovan tim, ze furt lape po co nejvic podnetech odjakziva, coz je z jejich strany oznacovano jako zbuhdarma ponocovani.. nechapou ze ten rozjezd je uplne opacny a rano mi proste z principu zmateneho hemzeni lidi a individui nevyhovuje
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    DR_NIKITA: Ok, zkusím, děkuju. :)
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    DR_NIKITA: dobry tip!
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    RANDOM_NIGHT: Mě ještě dost pomohlo brát zároveň se Stratterou tabletku probiotik, doporučuju!)
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Mne dnes doslo, preco mam tie rana cely zivot take narocne. V podstate som vzdy mala v blizkom okoli len "normalnych" ludi, vacsina navyse este ranne vtacata.

Ja zacinam rano fungovat fakt pomaly, hlava dost chaosi, kym sa trochu preberie a jak zacne odo mna okolie este vyzadovat funkcnu spolupracu, tak zacnem panikarit a chaos len dalej narasta.

U mamy este narazam na to, ze nic nespravim spravne, ani v spravny cas, tak je to rano u nej este plne poznamok k tomu, jak som neschopna. Dnes som to cele sledovala tak nejak z nadhladu a prehravala si poslednych 40 rokov a nechapem, ze som si to nikdy skor nevsimla.

Ale je fajn, si to cele uvedomit a konecne to dokazat prejst bez nejakych vycitiek voci sebe. :)
    1KA
    1KA --- ---
    Vcera dost prace, dlouhej telefonát, 6h malba obrazu, pes a děti a dnes? Moje tělo neexistuje, vpilo se do postele a vsude v bytě šílenej chaos. Nemůžu se zvednout a za chvíli meeting. V hlavě pusto.Znáte to?
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    KROPUCHA: A jeste si muzes zkusit hlidat tuhle ordinaci kde funguje Renka, specializuje se na ADHD dospelych. Vzdycky jednou za cas naoberou par novych pacientu. Asi to chce nejvic proste obvolavat a zkouset. Hodne ordinaci zadne cekaci seznamy nevede, proste kdyz se jim uvolni kapacita tak to na par dni otevrou a kdo driv prijde ten dostane termin. Ja se k nemu takhle dostal vicemene haluzni nahodou taky. Akorat ted jezdim do Prahy na kontroly z Brna protoze je to porad jednodussi nez se vubec pokouset najit jineho doktora. Plus je dobrej a v zime kdy mam s dojizdenim problem tak nema problem vyresit jednu dve schuzky po telefonu.
    Psychiatrická ordinace - MUDr. Ing. Aleš Urban
    https://www.psychiatrie-urban.cz/
    ALESH
    ALESH --- ---
    KROPUCHA: ja napsal sem a po 10 mesicich se dockal - vse zdarma a na pojistovnu. hradcanska@kappa-praha.cz
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    KROPUCHA: V INEPu tě pošlou k paní Šimkový, který správně vyplníš papír, a pošlou tě do prdele :D
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Vitej hh
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    Ahoj, tak se vítám do klubu. Pročetla jsem co se dalo a zdá se, že jsem konečně našla odpovědi na otázky svého života :) A teď mám otázku jedinou - víte někdo o psychiatrovi v Praze, který řeší AD(H)D u dospělých a aktuálně přijímá nové pacienty? INEP mě maximálně napíše na čekačku, až někdy budou znovu přijímat. Ale i pro ně potřebuju nejdřív žádanku od někoho dalšího.
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    VON_GILOTINE: Nalačno to právě neberu, beru to při snídani. Na druhou stranu je možné, že jím málo. Zkusím na tom zapracovat, třeba je to tím.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Jinak si myslim ze je to spis tim ze je to velka kapsle a je to trochu nahulek pro zaludek kdyz se za 15 20m rozpusti
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Jo fakt to neber na lacno, mne to vobcas malem vobratilo kybl v metru cestou do prace
    A to sem mel 200 a neco bohuzel vydrzim

Ale doktor me propaloval pohledem ze dpc to fakt se ma jist nekdy vw dvou tretinach poctivy snidane a ne ze na lacno ve stresu zapijet kafem a bezet do metra
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    ZUZKAOU: Díky. Ono to trochu zabralo, funguju líp. Tak uvidím, co to bude dělat dál.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RANDOM_NIGHT: nebrat ji na lačno. Zkusit brát při večeři, pokud to nerozbije spánek. A ony se srovnají hladiny, tak do dvou týdnů a pak by to mělo přestat. Pokud ještě budeš zvyšovat na 100, tak tam bude zase nejspíš další schod vedlejších přznaků.

Průběžná dobrá zpráva je, že se to chová jak by to něco dělalo, tak je šance, že to zabere.
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    Mám Stratteru tři týdny, napřed 40 a poslední týden 80, a na začátku se mi dělalo sem tam trochu špatně, ale převážně když jsem měla hlad nebo při jízdě autem. Jenže poslední tři dny si ji vezmu a během deseti minut se mi udělá nevolno a musím si na půl hodiny lehnout, než to přejde. Nic proti půlhodině flákání, ale radši bych ji měla, když zrovna nepotřebuju nutně pracovat, a taky bych si ji víc užila, kdyby mi nebylo blbě… Měl jste to někdo? Přešlo to?
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Ha! Pokrok+++

The sudden rise of AuDHD: what is behind the rocketing rates of this life-changing diagnosis? | Health & wellbeing | The Guardian
    https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2024/apr/04/audhd-what-is-behind-rocketing-rates-life-changing-diagnosis
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    VON_GILOTINE: Uf to bych nechtel, jsem docela rad ze pristup meho doktora je, ze to zkusime max na par mesicu a kdyz to nefunguje tak prejdem na dalsi moznosti. A dopredu me varoval, ze ta uspesnot tehle medikace u dospelych je spis mensi. Akorat jsme pak zkouseli jeste concertu ale jak ma pozvolnejsi nastup tak mi to taky tak dobre nefungovalo. Ritalin je jen na par hodin ale najede mnohem rychleji a to mi vyhovuje, ze to je idealni na "ted potrebuju delat" nebo "ted potrebuju ridit"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam