• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    Tenhle klub je určený diskusi o poruchách pozornosti, řešení problémů, výměnu zkušeností, atd.
    Laik nechť se zeptá a nejlépe si o tom něco přečte (online jsem toho našel dost, ale většinou anglicky), pokud sem zavítá odborník, budu moc rád za jakékoliv rady a připomínky.

ADD resp. ADHD jsou zkratky pro anglické termíny Attention-Deficit Disorder resp. to samé s "Hyperactivity", dříve se pro toto používalo označení LMD (Lehká Mozková Dysfunkce).

Pokud nevíte o co se jedná, ale zaujalo vás to, zkuste si něco málo přečíst...nechci sem opisovat ani základní popis, protože je toho docela dost, ale následujících pár odkazů by mohlo aspoň pro začátek pomoct:
    Příznaky (symptomy) [anglicky]
    Portál o AD(H)D na about.com [anglicky]
    Wikipedie [česky]
    Wikipedie [anglicky]

http://www.nepozornidospeli.cz/

Průběžně bych chtěl doplňovat odkazy a moudra na nástěnku, ale ne vždy mám čas (a jsem chaotik ;-) ) takže se hlaste o práva pokud se chcete realizovat :-)
    rozbalit záhlaví
    TRAFO
    TRAFO --- ---
    VON_GILOTINE: A nebo z toho muze byt treba i bipolar! A proto chodime za odbornikem :)
    U jednoho kamose jsem si myslel, ze je jasny adhd pripad. A po peclive sade testu voila bipolar.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Obecne vzdy se budou ptat i na ty projevy v detstvi a prvni pulce puberty. Je dobre si to umet privzpomenout. Myslim ze to hraje pomerne velkou roli zda se urci Add ci Adhd. Pocitam ze obe ma i mirne jine medikacni moznosti.
    Rovnez probrat s terapeutem, pokud je schopny, co vse v nasich vzorcich jednani a reakci jsou kompenzace add/adhd
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MART1NKA: dej report, jak tě na diagnostice brali, zda vážně, působili profi apod. Jestli se dělají jen testy nebo existuje i místo, kde se vyptávají na potíže a co se v tvém životě děje.

Kdysi mi v klubu medicína někdo radil lék na PMS, pak jsem to nepotřebovala. Určitě nehormonální. Lékaři to moc neřeší, nějaké PMS, pfff, vy naděláte, ale léky existují.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    OCTOPUSS: Idealne keby som ziadne lieky nebrala. Ja chodim dlhodobo na terapiu, ta mi pomaha, ale mam pocit, ze to, na com som roky makala mi teraz tie kortikoidy rozhodili.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    OCTOPUSS: stratteru sezenes od lidi jako jsem ja, co jim zustala zasoba na mesic v supliku. jedno id jsem tady zachranil , ponevadz se dr. minarik z apokinare na jednu nyxacku nepekne vysral a odjel na dovolenou.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    MART1NKA: Aha. To jsem nevěděl. Chápu to správně, že nechceš brát žádný léky?

Btw Stratteru nezískáš jinak než od doktora (v kontrastu s tím co si jedno místní id začínající na Z myslí).
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    OCTOPUSS: Ja som nebola na diagnostike, idem 24. :) a Stratteru nechcem skusat. Mam vysoku citlivost na cokolvek, hrozne citlivu biochemiu v mozgu, mne by po tom bolo straslivo zle. Ak dr nazna, ze by sme to mohli skusit s nejakou mini davkou, som ochotna to skusit. Ale inak ne. Ale bez doktora nejdem do nicoho.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Já úplně nechápu, co se řeší za advanced věci, když MART1NKA podle všeho doteď nedostala ani tu Stratteru, kterou by jí podle toho co tu popisovala musel napsat i úplně zabedněnej dement jako paní z INEPu...
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    VON_GILOTINE: A mam teraz len benzaky pretoze do istej epizody s kortikoidmi som obcas mala uzkostny zachvat, ale rozhodne nie casto, za rok napriklad 3x. Od systemovych kortikoidov mam pms z pekla (uzkostne, nie nasrane).
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Sry ja vychazel hlavne z reakce na zoloft u 1ky, coz neni lek na adhd.
    Vsichni tu vime ze na adhd toho tolik neni.
    Asi tedy spis auditko antidepresiva
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    MART1NKA: vyjdi z toho co to rozhodne neni. Tj zoloft, trittico, cipralex. Proste zatlac co by ti nabidla kdyby si to co mas ted ti delalo jeste vic zle. Donut ji prednest ti alternativy, pritlac na to ze nepotrebujes tu nejlevnejsi variantu
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    VON_GILOTINE: Ake su to lieky? Ja idem 24. na psy a som fakt zvedava co so mnou pani vymysli. Kamosovi, co bol tazky pripad pomohla a po 40 konecne zije ako clovek. Ja som cca 80% casu v pohode. Okrem usmevnych veci na ktore si clovek zvykne (tento tyzden som objednala psie granule miesto kocicich a kupila som si listok z Prahy do Brna a nie opacne a potom sa divila, dohromady ma tieto 2 preslapy stali 2k, ale tu vsetci viete, ze za 2k este v pohode), mam silene propady v istych castiach cyklu. Keby nebolo tych 20% ked mi je fakt zle, tak to zas tak neresim. Ale po minulom pms ked som tyzden nespala a mala uzkosti to je potreba nejak riesit fakt :(
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    GIOMIKY: Tvl další troll.
    Proč?!
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    1KA: velkou. A zoloft at uz si strcej nekam a daj ti neco modernejsiho. Existujou navic leky i na pomezi ad a adhd takze zatlac
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    1KA: Doporučuji Rubikovu kostku.
    1KA
    1KA --- ---
    Dobre, loni mi ve 45 letech diagnostikovali na PSY i ADHD, mám za zo, že úzkosti a deprese mohou pramenit z této diagnózy ( s nimiž se léčím 20 let). Jakoz výhrou by pro mě měla změna ze Zoloftu na nějaký ADHD lék?
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    JENDAZCB: odpust no. To sou nestastny zkusenosti z nahodnejch kolemjdoucich ve vetsine tehle neurodivergentnich auditek. Hezky vecer preju
    JENDAZCB
    JENDAZCB --- ---
    Samej uraženej tady dneska.....
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    JENDAZCB: vazne si sem prisel rozjizdet flame do fora kam si nikdy nic nenapsal takze nemas adhd a nemas tu co delat? Gratulki.

Pal vocad
    JENDAZCB
    JENDAZCB --- ---
    OCTOPUSS: Opravdu nádhernej projev máš, můžu se tohle někde naučit? Hele, užívej si svůj snad šťastnej život, mě si volnej, jsi jen další postavička z nyxu ;))))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam