• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    PAKOBYLKA_: Mna to dnes tiez nejak vsetko sundalo. Skusila som sa ist vecer aspon na chvilu prejst, ale po 10 min som zdrhala zase domov. Na jednej strane ma dost stve, ze som v podstate nic cez vikend nezvladla urobit, ale na druhej sa utesujem tym, ze som sa aspon postarala o seba.
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    ALONSY: Me v patek ukrutne sejmula uzkost, nehorazne spatne jsem spala, pul soboty prospala a pul promarnila cumenim do stromu z postele a dneska to nebylo o moc lepsi, ale aspon uz jsem vstala a uvarila a pak jsem zase zhasla. Chtela jsem si strasne nadavat, protoze jsem dneska mohla umet 8 otazek z 16, ale neumim je. Ale misto nadavani si jsem se najedla, pustila si seros, nechala u sebe usnout potomka a ted tu stridave dojate koukam na nej a nedojate do telefonu. Nekdy to proste sjede dolu. A je to na hovno.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    No tak to hezky depresivni vektor pekne podepreny dnesnim debilnim tlakem, dvakrat sem si dnes musel uplne lehnout, uplne to skakalo dolu hrozne
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Mimochodem, poslední dny mam tak strašně marný stavy, že si ani nechci vzít ten Ritaliln.

    Nevím, jestli protože by "to stejně nemělo cenu" nebo jsem tak strašně paralyzovaná, že je to moc práce.

    Většinu dneška, od rána tak do 15:00 to byla asi kombinace, spíš až ta paralýza. Prostě ne. Nic. Ani vstát ne.

    Jen se litovat a nadávat si do líných debilů.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Ptám se tu než se pustím do Googlení.

    Víte tak z hlavy o nějakém čtení na téma ADHD + ženský cyklus?
    To se musí brutálně ovlivňovat ne? Je o tom něco zajímavého napsaný?
    KROPUCHA: třeba tady by mohlo...? A jaké to je?? :-)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    OCTOPUSS: Je to vedlejší účinek, taky mi o tom říkala doktorka. Ale měla jsem to jak Nikita, naopak spavá, blbě atd.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    DR_NIKITA: Zle mi naštěstí nebylo ani jednou, ale to spaní mě ničí. Nejhorší je, že s jistotou ani nemůžu říct, jestli je tam vůbec nějaká souvislost. A jak spím tak, že na tom nedokážu fungovat ani jako zombík, nedokážu následně ani posoudit, jestli 40->80mg má nějakej pozitivní efekt.
    No a vlastně díky tomu rozesranýmu spaní mám pocit, že to nedělá vůbec nic, což není pravda, protože už po čtyřicítce jsem za dva týdny začal myslet jako aspoň poločlověk.
    V příbaláku jsem myslím nic zásadního o vlivu na spaní nenašel...

    Meh!!!
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    OCTOPUSS: Achjo, soucitim s Tebou, tohle je tak moc individualni, ze vubec nechci slibovat, ze to prejde.. Mam kolem sebe dva dalsi lidi co maji Stratteru a kazdy ma trochu jiny trable a zaroven i benefity jejiho uzivani. Ja sama premyslim, ze ji vysadim protoze mi po ni i po 4 mesicich brani je obcas porad hodne zle, je mi porad zima a jak jsem psala, kolem 14 hodiny zacnu byt tak unavena, ze mi dava jakakoliv cinnost zabrat 10x vic.. Sice mi v hlave dela dobre, ale ty vedlejsaky mi komplikujou zivot vic, nez splasena hlava((
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    DR_NIKITA: A zmizí to někdy? Tvl. Já mám spaní fakt HODNĚ v prdeli už víc než 20 let, poslední měsíc spím fakt mizerně, a poslední týden tak blbě, že včera ráno se mi regulérně chtělo zvracet, protože jsem s přestávkama naspal možná dvě hodiny.
    A to mi ještě cca někdy předloni bez nějakýho zjevnýho důvodu přestalo na spaní fungovat Trittico i Stilnox. Asi chcípnu :D
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    OCTOPUSS: To je bohuzel jeden z castych priznaku. Ja to mam teda uplne naopak, usinam uz od odpoledne pokazdy, kdyz si nekde nachvilku sednu, to je teda taky dost neprijemny.. Plus mam hodne zivy sny a ne zrovna hezky, obcas to rozdejchavam jeste hodku po probuzeni.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Setkal jste se někdo po Stratteře se zhoršením spaní? Beru ráno, což by nemělo mít vliv, ale poslední měsíc je to fakt krize, a částečně se to překrývá se zvýšením ze 40 na 80.
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    Hurá, dorazil mi dáreček! :)

    VITEX
    VITEX --- ---
    A safra! Já sem si dycky myslel že posedla mrška můza a on to byl ten rošťák hyperfocus ...
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Když nemá člověk napsat co hezkýho, nemá psát vůbec.
    Ale u lkd postu, který začíná: "mám oboje, ADD i ADHD a je to super" se ve mně kroutí všechno chutí uvádět věci na pravou míru. Aspoň tady to musím pustit. :D
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    Hack c. 1 je caj - nap (20-30 mins) - caj. A uhlidat se, abych nesla spat ve 4 rano kvuli hyperfocusu. Hack 2 je to mate, ktery zatim nepotrebuje ten nap. Hack c. 3 je vstavat rano v 5 a ucit se 2 hodiny rano, nikoliv vecer. Tak treba se to nekdy nekomu hodi.
    ALESH
    ALESH --- ---
    ALESH: rika nekdo kdo od rana lezi na gauci pod dekou :D
    ALESH
    ALESH --- ---
    Pripadne si pak uvedomit, nebo nekjam napsat, ze nehorsi je zacit a pak to jde vetsinou samo.
    ALESH
    ALESH --- ---
    MAR_TINA: ja si napriklad jednou stopl, ze vyklidit mycku mi trva v pohodlnem tempu 1:30 a rychle (tzn normalne:) minutu. Od te doby si pokazdy reknu: minutu zivota to prece venovat muzes!. Pripadne pokud se mi nechce, reknu si ze udelam jen jedno patro - ale pokazdy pak vykldim vsechmo :) Za mycku pk muzes dosadit jakykoli ukol.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ALONSY: Já taky mívám pocit, že mi léky nefungují. Pak si je jednou zapomenu vzít a ještě ten den mi někdo vynadá, že skáču lidem do řeči, nebo udělám nějaký naprostý fuckup. Nebo vůbec nic, protože celý den klikám mezi pěti taby v prohlížeči.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    Za mate se primlouvam, ale protoze nemam moc rad caje kupuju si mate limonady, na trhu se daji najit i skoro neslazene a vychlazene jsou fajn. Jako se vsim bych pro nejaky vetsi efekt toho do sebe musel naprat hroznou davku a zajistil si tak instantni infarkt, ale u toho mate mam pocit, ze to dela aspon neco a zaroven me to nevysponuje tlak jako energitak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam