• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    DR_NIKITA: A zmizí to někdy? Tvl. Já mám spaní fakt HODNĚ v prdeli už víc než 20 let, poslední měsíc spím fakt mizerně, a poslední týden tak blbě, že včera ráno se mi regulérně chtělo zvracet, protože jsem s přestávkama naspal možná dvě hodiny.
    A to mi ještě cca někdy předloni bez nějakýho zjevnýho důvodu přestalo na spaní fungovat Trittico i Stilnox. Asi chcípnu :D
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    OCTOPUSS: To je bohuzel jeden z castych priznaku. Ja to mam teda uplne naopak, usinam uz od odpoledne pokazdy, kdyz si nekde nachvilku sednu, to je teda taky dost neprijemny.. Plus mam hodne zivy sny a ne zrovna hezky, obcas to rozdejchavam jeste hodku po probuzeni.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Setkal jste se někdo po Stratteře se zhoršením spaní? Beru ráno, což by nemělo mít vliv, ale poslední měsíc je to fakt krize, a částečně se to překrývá se zvýšením ze 40 na 80.
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    Hurá, dorazil mi dáreček! :)

    VITEX
    VITEX --- ---
    A safra! Já sem si dycky myslel že posedla mrška můza a on to byl ten rošťák hyperfocus ...
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Když nemá člověk napsat co hezkýho, nemá psát vůbec.
    Ale u lkd postu, který začíná: "mám oboje, ADD i ADHD a je to super" se ve mně kroutí všechno chutí uvádět věci na pravou míru. Aspoň tady to musím pustit. :D
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    Hack c. 1 je caj - nap (20-30 mins) - caj. A uhlidat se, abych nesla spat ve 4 rano kvuli hyperfocusu. Hack 2 je to mate, ktery zatim nepotrebuje ten nap. Hack c. 3 je vstavat rano v 5 a ucit se 2 hodiny rano, nikoliv vecer. Tak treba se to nekdy nekomu hodi.
    ALESH
    ALESH --- ---
    ALESH: rika nekdo kdo od rana lezi na gauci pod dekou :D
    ALESH
    ALESH --- ---
    Pripadne si pak uvedomit, nebo nekjam napsat, ze nehorsi je zacit a pak to jde vetsinou samo.
    ALESH
    ALESH --- ---
    MAR_TINA: ja si napriklad jednou stopl, ze vyklidit mycku mi trva v pohodlnem tempu 1:30 a rychle (tzn normalne:) minutu. Od te doby si pokazdy reknu: minutu zivota to prece venovat muzes!. Pripadne pokud se mi nechce, reknu si ze udelam jen jedno patro - ale pokazdy pak vykldim vsechmo :) Za mycku pk muzes dosadit jakykoli ukol.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ALONSY: Já taky mívám pocit, že mi léky nefungují. Pak si je jednou zapomenu vzít a ještě ten den mi někdo vynadá, že skáču lidem do řeči, nebo udělám nějaký naprostý fuckup. Nebo vůbec nic, protože celý den klikám mezi pěti taby v prohlížeči.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    Za mate se primlouvam, ale protoze nemam moc rad caje kupuju si mate limonady, na trhu se daji najit i skoro neslazene a vychlazene jsou fajn. Jako se vsim bych pro nejaky vetsi efekt toho do sebe musel naprat hroznou davku a zajistil si tak instantni infarkt, ale u toho mate mam pocit, ze to dela aspon neco a zaroven me to nevysponuje tlak jako energitak.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    PAKOBYLKA_: Mne kafe robi uzkostne spatne, po caji chodim a mluvim, energetak som mala naposledy na vysokej, musela som po nom odist z prace pretoze som nevedela povedat suvislu vetu, tak som bola roztekana. Jedine, co mi funguje docela dobre je mate.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MAR_TINA: Nechať vo vyhniť tak, že ti hrozia finančné či iné konsekvence.
    Mne trochu pomáha J., ktorá ma príde seřvat. Ale musím sa jej s tým priznať.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Zase. Dělala jsem práci 2,5 hod. jo, občas jsem koukla na nyx, ale žádná velká prokrastinace.
    A jsem schopná vykázat 1:30 a i to mi přijde moc. Proč.

    Dělá něco Ritalin? Nevím. První den divnej tlak v hlavě, tak jsem si říkala, supr, funguje. Od pondělí teď prostě tak nějak pracuju. Tak snad jo.
    A nežeru, ale spíš lenosti a "nedostatkem času" než že by nebyl hlad a chuť.
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    PAKOBYLKA_: A co maté?
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Jo a taky tam padla poznámka, že "za nás žiadne ADHD nebolo a jak nám bolo fajn". Lenže keď si spomeniem na základku, tak mne fajn teda rozhodne nebolo. 🙄
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Sa stále viac presviedčam, že mi hodne pomohlo zistiť, kde je vlastne problém. Jak už viem, prečo som tá "divná" a že je v pohode, keď niečo nezvládam a že môžem kľudne odísť, tak zrazu ide výrazne viac vecí lepšie ako kedysi.

    Predstava, že by som pred cca 3 rokmi ustála stretávku so 14 ďalšími ľuďmi, s ktorými so sa roky nevidela, je fakt nereálna. Dnes som to ustála úplne ukážkovo. Aj keď som si potom dala 40 min prechádzku na "rozdýchanie" osamote.
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    PAKOBYLKA_: Mě pomáhá cola a většinou k ní zobu ořechy nebo něco takovýho.. Kofein v kávě mi dělá stejné stavy jako Tobě, ale cola má přesně ten efekt co potřebuju)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PAKOBYLKA_: zkus ovocný džus ředěný vodou
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam