• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    ILTU: Ani mě nepotkala srážka s blbcem, ale i tak jsem asi 3x málem dala výpověď a tak tak se kousla do jazyka. A to dneska všichni v klidu. :D
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    PAKOBYLKA_: Jaké piješ Mate? Já mám nějaký Sonnentor a změnu moc necítím...
    ILTU
    ILTU --- ---
    ALONSY: Taky mě děsí, jak mě jedinej idiot dokáže rozhodit. :-(
    Ať je to lepší...
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Půl dne super. Pak dva cally a už to ani ten ritalin nezachraňuje.
    A ještě dochází a doktorka se mim neozývá. To by se mi nelíbilo. Zrovna se začínám cítit jako trochu funkční člověk.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SHARKIE: Ale o tom to celé je. Myšlenka přijde, za chvilku ji opustíš, vrátíš se k meditaci, přijde další...
    Podstatné je to vracení se, to je to, co má blahodárný účinek.
    ILTU
    ILTU --- ---
    PAKOBYLKA_: Obrovská GRATULACE!!!
    ILTU
    ILTU --- ---
    RANDOM_NIGHT: To je skvělé!
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    SHARKIE: Myslím, že to je přesně to, co mi pomohlo, díky tomu jsem se naučila to nevzdat, protože to vlastně není selhání, a jen se vrátit zpátky. A ostatně asi dobře vědí, co dělají, protože obvykle mě vracejí k soustředění pár sekund po tom, co se odtoulám. :)
    Další věc, co mi pomohla, je to, že někdy potřebuju meditovat v přítomnosti jiných lidí, z nichž jednomu jsou čtyři a teď hned okamžitě potřebuje pomoct oloupat banán a musíš to udělat ty, protože pak už jsou tam jenom další tři lidi a ti nejsou ty, banán, banán, banán, banán, banán. To je vlastně super trénink. Ohlásím, že jdu meditovat, vezmu si sluchátka a přestanu reagovat na okolí, aspoň pokud nedojde k nějaké pohromě.
    Tělo holt musí zůstat tady, ale já se nehodlám nechat připravit o tu chvíli klidu a spustím jakéhosi autopilota. Dítě mi vleze na klín, klidně ho nechám a nenechám se tím vyrušit. Když to není pohodlné, jemně ho ze sebe sesunu, případně nasměruju k někomu jinému. Ostatní vědí, že tu nejsem. Manžel přede mě postaví kafe, nereaguju, poděkuju, až se „vrátím“. Ano, dostala jsem jeden z nejvyšších důkazů lásky a úžasně voní (kafe i muž), ale teď medituju. Když medituju s otevřenýma očima a vidím, že dítě položí hrnek moc na kraj, automaticky ho posunu, aniž bych tomu věnovala aktivní myšlenku.
    Jeden čas jsem cíleně meditovala objímajíc psa, protože jsem to jednou udělala náhodně a on v půlce odešel, a já samozřejmě přestala a volala jsem si ho zpátky a pak jsem se na to vykašlala. Tak jsem to začala dělat schválně a naučila se, že moje bezprostřední okolí i celé prostředí se proměňuje, někdy i tak, že to fyzicky cítím, ale když mě to neohrožuje, můžu to nechat být a jen si toho nevšímat nebo to setřást nebo to přijmout a neřešit, že ten kamínek, který podle dítěte teď tak nutně potřebuju mít v ruce, je od bahna.
    Občas mi připadá, že ta největší překážka pro mě vlastně bylo to, že jsem se snažila meditovat v absolutním klidu a nehybnosti, ale takový svět není, a když tě v sedu začne brnět noha, tak si prostě lehni a neřeš psa, co ti dá packy na břicho. Myšlenky plynou a věci se dějí, zastavit svět a mozek neumím, ale už si umím někde v duchu najít jeden pevný bod.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    RANDOM_NIGHT: Vcera to na mna s tym ADHD vyskocilo, tak som si len povzdychla, ze si na to snad spomeniem, aj ked uz budem sama doma v klude. :)

    Inac je tam aj obecne u tych meditacii fajn, ze furt opakuju, ze nevadi, ked uletis myslienkami inam. Sa potom necitim tak previnilo, ze to nezvladam. :D
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    Aplikace Balance má nově řízenou meditaci ADHD ve volitelné délce 3/5/10 minut. I ty tři minuty jsou pro mě znát.
    Pokud Balance neznáte, doporučuju, já jsem se teprve díky ní naučila meditovat. Měla by být na rok zadarmo.

    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    PAKOBYLKA_: Hurá!
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    Dopadlo to krasne, 3 ze 4 statnic mam hotovy. (Ctvrtou na podzim, protoze rodina a prace.) Diky za tip na mate. :)
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Som dnes "musela" s mamou do virivky a myslela som, ze sa tam zblaznim nudou. Ta hlava bez podnetov, aspon nejakych, je na nevydrzanie. Este jak som ani nemala bryle, tak som nemohla ani cumiet po okoli. Rozmyslam, co s tym spravim zajtra. Ctecku mam bohuzial nevodotesnu.

    Nedavno mi doslo, ze zrovna kvoli tomu pri umyvani zubov vzdy beham po byte a robim este nieco dalsie. Akurat nie vzdy kombinujem vhodne cinnosti. Napr uz viem, ze s obliekbaim tricka je lepsie pockat, az nebude v puse kartacek. :)

    Aspon obcas by mohla ist ta hlava vypnut, aspon trochu. Si spominam, jak ma stresovali pokusy o meditovanie, ked som sa tiez nemala cim zamestnat.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Tohle me jednou zabije

    GOnh3q-BWw-AA0rdu
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ALONSY: Dám to profesionalom na hlbkove cistenie no
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    MART1NKA: Ježíš, to je příšerný. Mně jednou burčák v předsíni a to zní jako úplná sranda oproti bezinkovému sirupu v autě. Bože.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    jo a nasi mi dali bezinkovy sirup a zabudla som ho v aute a vybuchol mi tam :D
    ta "object permanence" je fakt pecka obcas. fakt neviem jak uklidim ulepene auto, ale smejem sa na sebe, ze viac to uz nejde.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Ja som vcera jela do Hornbachu po tycky k rajcatum a skoncila som s plnym autom kytek a vobec som nejedla 🙈
    VITEX
    VITEX --- ---
    Safra, jak mě štve když hyperfocus příjde až pozdě v noci a já v zápětí odpadnu s prací jenom nakousnutou ...
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    FRAKIRA: Same here! Dostala jsem tri dny volno, primo muj sef mi rekl at si odfrknu, ze minuly tyden byl hodne narocny a ze jsem odvedla kus super prace. I pres to jsem byla prvni dva dny jak na trni, ze mi nekde neco utika, ze jsem neco nepodchytila a az prijdu v pondeli do prace, urcite bude nejakej pruser.. Ne nebude! Ale vysvetluj to moji splaseny palici..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam