• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    GPMJ8-BBXUAAlj4-W
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: mám nějakou velkou, teď nejsem doma, tak to nemůžu najít, ale třeba jedno rozporcovane kuře, kilo brambor a tak
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    KLAIR: a jakou máš? Kolik porci v ni uděláš? Klidně pošta :)) jen se bojím ze to dopadne jako s dalšími kuchyňským spotřebiči…
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    OCTOPUSS: Se toho nebojím, no!
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    AXTHEB: Co se dá čekat od člověka, kterej dětem ve Šluknovském výběžku koupil mandarinkovou pizzu!!!!! :D
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    RANDOM_NIGHT: Už jsem ti je v tom dělal.
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    RANDOM_NIGHT: šla :-) (u nás taková ta krémová dlouho dělaná míchaná vejce při nízké teplotě nikdo neocení, ale jdou)
    (jak jsem mohla zapomenout na odpalované těsto nechápu)

    Ale už končím, protože už vypadám jako ti prodejci TM :-D
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    QUANTI: Mléčnou rýži, kari, marshmallow, jogurt, polévky, marmelády a chutney, marshmallow, pudink, karamel, odpalované těsto, všechny možné omáčky, rýži, marshmallow… Musím vyzkoušet, jestli by šla míchaná vajíčka.
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    FRAKIRA: jo a udělal mi velikonoční syrek, to mě fakt potěšilo :-D (ale chápu, že ten nejspíš nevaříte.. a vaří se jednou v roce :-D)
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    QUANTI: já si představovala jak budu furt vařit risotto, ale moje rodina ho bohužel nemá ráda - ale mně jako člověku co nesnáší mícháni se vyplatí už i na tu kaši a pudinky :-D
    Líbí se mi, že mi "opraví" sražený krém, roztopí čokoládu, nemusím šlehat nad parou (přiznávám, že jsem ho chtěla hlavně kvůli těm pečícím věcem), používám ho místo parního hrnce pokud potřebuju jen něčeho málo nebo třeba ohřát knedlíky.. Líbilo se mi, že to má i program na popcorn, ale tam jsem nebyla moc úspěšná.

    Parní hrnec jsem nedávala pryč, protože do té páry v Kenwoodu se toho moc nevejde, stejně tak jsem si nechala pomalý hrnec, protože si prostě většinou nechci vyblokovat robota na x hodin. Já milovala i nevařící verzi Kenwoodu, takhle je to dokonalé.
    Kdybych ho chtěla používat na vaření víc, tak si najdu něco v těch receptech - ty já prakticky vůbec nepoužívám.

    TM na rozdil od Kenwoodu mixuje v míse (to mě trochu mrzí, že kenwood neumí, ale nemůžu mít všechno) a má líp vyřešenou páru (to zas v Kenwoodu není možné, jelikož má rameno).
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    VORONDE: Ten náš je na přesouvání vážně příliš velký. Do myčky se z něj nedá strčit asi jen ta část s nožema od mixéru, v tomto směru je v pohodě.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    QUANTI: risotto, kaši, těsto na pizzu, kuřecí vývar... Jde v tom leccos.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    RANDOM_NIGHT: Myslím, že jsem jednou dělal kaši po marshmallow bez mytí a bylo to ok :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    A co v tom tak vaříte?? Mě to vůbec neláká, ale ani si to neumím představit asi...
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    tiez mam kenwooda chef, je to mazlik :) :)
    VORONDE
    VORONDE --- ---
    FRAKIRA: mám teď robota (ETA Gratus), co taky váží 12kg a má hafo příslušenství. Má pro sebe upravenou skříňku pod dřezem s poličkama a košíčkama na používané příslušenství a další mísy, plus tam bydlí i food processor a věci ke smoothie mašině. Stačí ho jen vytáhnout, nic ho neblokuje a všechno k němu je na očích. Máme kočku, takže nechávat ho nonstop na lince by nebylo dobrý. Kočka samozřejmě na linku v žádném případě nesmí, ale stačí odejít z místnosti a tuto skutečnost zázračně zapomene.
    Na lince bydlí jen kafemašina, mlýnek, rychlovarka a smoothie mixér. Jo a chlebník. A i to mi někdy přijde moc.
    Ta váha mi nevadí, víc by mě stresovalo ho vždycky otírat od chlupů a prachu před použitím.
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    VORONDE: hele, taky mam ten kenwood (protoze napodobeniny TM jsou male) a miluju ho (my teda ovesnou kasi nejime, ale te krupicove jsme snad za posledni rok snedli vic nez za predeslych deset let :-D), ale obavam se, ze kdyby nebyl na lince, tak ho nepouzivam - je to tezke jak krava, vykaslala bych se na to i kdyby to melo misto na zidlicce hned vedle linky, natoz nekde dal.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    TRAFO: horkovzdušná fritéza je skvělá věc, dostala jsem loni k narozkám a jeden tak 8x týdně. je to fakt báječná věc!
    VORONDE
    VORONDE --- ---
    MART1NKA: my máme blbou kombinaci potravinových alergií, senzorickýho odporu k nějakým konzistencím a ještě jednoho vegana. Takže nejlíp vychází to točit tak, aby každý měl pro něj snesitelný jídlo dostupný aspoň v mrazáku. Což by byl ideální stav. Ale stačí jednou nestihnout nákup/nemají vhodnou surovinu/není energie/jsem přetížená milionem věcí a v panic attacku akorát paralyzovaná... a celý to jde po spirále úplně do kopru ;) Každý z nás si samozřejmě pak obstará jídlo sám, ale když je zrovna ideální konstelace a daří se delší dobu takhle efektivně fungovat, tak mě to vyloženě těší.
    A pak jsou dny, kdy si nejsem schopná udělat ani blbý smoothie s proteinem, protože mixér je moc hlasitý :D

    RANDOM_NIGHT: Taky je v plánu, přesně něco jako Chef XL (třeba thermomix je na nás moc malý objemově a míň univerzální) - teď mám taky velkýho robota, ale v mnohým mě štve a postupně uvažuju, že bude nahrazen právě tím s vařením. Mám sice velkou kuchyni, ale absolutní odpor ke krámům na lince a obecně moc věcem. Protože je pak akorát nepoužívám a irituje mě jejich přítomnost. Takže musí mít svoje místo mimo linku, ale zase nebýt zastrčený v hromadě krámů, abych je pak nebyla líná vyndavat. A ještě to všechno musí přežít myčku, jinak se nekamarádíme. Vyloženě jednoduchý se mnou.
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    Já jsem si vždycky říkala, že až budu velká, koupím si vařicího robota. Tak jsem se předloni rozhodla, že už jsem velká dost, a pořídila jsem Kenwood Chef XL a je to ta nejlepší věc, co jsem kdy koupila.
    Vaří to prakticky samo, nemusí se u toho stát, člověk nic nespálí. A dá se v tom dělat marshmallow! A když zapomenu uvařit večeři, za pár minut je v tom hotová ovesná kaše. Pokud to teda člověk nezapomene umýt po výrobě marshmallow.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam