QUANTI: Mozna to zkusit mimo Prahu? Ja mela stesti, ze moje psychiatra, k niz jsem chodila s depresema a ocd se specializovala na adhd a sama to nejak vyvodila a pak jsem prosla jeste diagnostikou. Ale jezdila jsem z Ostravy do Opavy a bylo to jeste dost dlouho pred covidem. Sehnat psycholozku pro syna uz byl ukol na zhruba 2 roky, u me kdysi stacily 2 telefonaty. Kdyz jsme resili synovy mandle/ocni, sli jsme rovnou cestou najit lekare mimo Ostravu pres stranky pojistovny a kontaktovat je. (Okolni mensi mesta.) Povedlo se. Maji kratsi cekaci lhuty, nemivaji poradniky.
Jinak ja vzdycky lidem rikam, at neresi zapominani, zapomina kazdej. Ale kdyz clovek nedokaze jen tak prepnout mezi ukoly, k rozdelany praci se vratit, odejde uprostred myti nadobi presazovat kytky, protoze impuls, ma potize s ocnim kontaktem a spankem a casem (casovej odhad, casova slepota) a mel to jiz v detstvi, pak to MUZE byt voditko a meli by se potkat s odbornikem. Znam lidi, kteri tvrdi, jak jsou strasne adhd, ale jen kecaj. Ze jim asi vic projde cekaj, nevim? (Coz kdyby meli od mala, vedeli by, ze jim projde leda houbeles, akorat budou dostavat zjebano za kazdej dalsi zapomenutej penal, upominky za nezaplaceny ucty a nebude to zadny “haha, I am soooo adhd, lol”.)