• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    PULNOC: Protože je tam široká oblast toho, kdy ten nález není průkazný, a když už je průkazný, tak je snadné to diagnostikovat klasicky.
    FORAMINIFERA
    FORAMINIFERA --- ---
    PULNOC: spis se ti zalibilo dosahnout na legalni drogu, tak asi gratuluji, ze se to povedlo.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    BTW Ritalin se pouziva krome jineho na pomoc pri odvykani od kokainu, v davce 80mg denne. protoze maji podobny mechanismus ucinku.

    takze myslenka, ze si nekdo kokainem nebo jinym stimulantem self-medikuje ADHD, neni vubec zcestna. ale to asi vsichni vite.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    FORAMINIFERA: ale ne, multak zase utoci?

    kokain jsem naposled mela pred 9 mesici. a to ze si nekdo self-medikuje drogami vec typu ADHD nebo deprese atd. je asi tak nejbeznejsi vec na svete. vsichni nekde zaciname na nasi ceste k lepsimu psychickemu zdravi. neni se za co stydet. spis by se mel stydet tady zdravotni system, ze klade lidem do cesty takove prekazky. protoze kdybych mela moznost Ritalin vyzkouset tehdy, kdy jsem poprve o ADHD rekla me psychiatre, mozna na kokain nemuselo vubec dojit. ne ze by na kokainu bylo neco spatneho, je to sranda a pusobi to do jiste miry terapeuticky, pokud se to neprehani.
    FORAMINIFERA
    FORAMINIFERA --- ---
    PULNOC: a ze snupes kokain jsi na te diagnostice rikala? Tohle me tak sere, kdyz nekdo obelha system
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    aspon mam tu diagnozu na rozdil od 90% auditka, lol

    a taky Ritalin. to chcete, decka
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    TILIO: rozkaz serzante Barbie
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    AXTHEB: jo, tobe delala psychiatra snimky mozkove aktivity, kdyz jsi dostal diagnozu ADHD? protoze mne ne
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    PULNOC: Ano, nekontaktovaný kmen v Amazonii má členy s poruchou pozornosti.
    Omg vždyť ta neurodivergence je vidět i na snímcích mozkové aktivity.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    jj, vsichni jsou ADHD. oba rodice, vsechny tri deti, 3 ze 4 prarodicu a deda Jarda neni ADHD jen proto ze je six feet under.

    jako decka, uvazujte trochu. nic proti, ja taky frcim na Ritalinu a bez nej bych nedala ani ranu, ale jako...fakt si myslime, ze uncontacted tribe in the Amazon ma nejake instance ADHD?

    Ritalin je skvely, chtela bych rict, nejlepci. v kombinaci s SSRI je mi normalne dobre.

    ale neurodivergentni mozek...vy mate neurodivergentni mozek? a mohla bych tu neurodivergenci videt?
    VITEX
    VITEX --- ---
    MALLORYNOX: No možná by zapoměl nachvíli na matematiku a začal by se opičit. Má oba rodiče ADHD a pokud nechytne hyperfokus, tak taky chvilku neposedí.
    VITEX
    VITEX --- ---
    PEJR: To jsme zkoušeli. Většinou se umistňuje v první pětce. Naposledy byl druhý, ale že by mu to pomohlo najít kamarády se říct nedá. I mezi malými šachisty se na nej dívají jako na ufo ...

    MALLORYNOX
    MALLORYNOX --- ---
    VITEX: Tak to je mazec, je jasny, ze mezi detma asi podobnejch kamosu moc nenatrefi, ale muze se to stat. Ale da se hledat i mezi dospelyma:) vrstevniky stejne k zivotu a vyvoji zas tak mega nepotrebujes, spis spriznenou dusi a to je sumak, jak starou. Myslim, ze mam kolegu, se kterym by si mohl celkem pokrafat:))
    Ze ho vystipali s waldorfu se moc nedivim, waldorfska pedagogika buhvijak tolerantni k “divnejm” lidem neni.
    Mozna zkus tohle, cos napsal, poslat do nejakych fejsbukovych skupin, treba “zijeme bez skoly”, “domskolaci z Prahy” nebo “ seznamka pro respektujici rodice”, mozna ti to zvetsi prehled.
    My bychom se klidne i kamaradily, ale nevim, jak by si matematik pokecal s pavianem. Mozna by mu rekla neco o ghost spider visic hlavou dolu se zmrzlinou v nose.
    PEJR
    PEJR --- ---
    VITEX: Co sachy? Pripadne nejakej modelarskej klub, to jsou taky docela geekove. Obzvlast letectvi je taky docela intelektualne zalozeny.
    VITEX
    VITEX --- ---
    LAUNCHER: Co se týče matfyzu tam už mám nějakou akci rozběhlou. Menza je taky v procesu. Ríša byl minulý týden na IQ testu (vydupal si ho) a vyšlo mu iq 129 ale připouští že tam udělal nějaké chyby protože se moc zamyslel nad některými otázkami. Tudíž počítám že až tam pujde znovu a bude víc v klidu, tak má menzu jistou.

    No a sem píšu hlavně protože "líná huba holý neštěstí" a je tu i dost lidí z Prahy v rodičovském věku, kteří by mohli mít doma taky malý vědátorče.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    VITEX: Tvuj syn je mega-husty! Mam dve deti v tomhle veku, umim si to trosku predstavit. Nejsme z Prahy, jinak bychom klidne zasli na navstevu. Mladsi tu na to kouka s otevrenou pusou (ja taky), starsi jeste spi.

    Napada me:

    1) Prihlas ho do nejakeho krouzku, kde deti musi byt chytre ale jsou to aktivity ktere jsou rozsirenejsi. Namatkou programovani, klidne anglictina, Minecraft, ale proste cokoliv co ho bude bavit a zajimat. Najde si tak kamarady pres rozsirenejsi zajem nez zrovna mat-fyz. Pokud jeste nemate, kontaktuj PPP, resi prave i talentovane deti.

    2) Co se podivat na netu kde se schazi CZ fanousci mat/fyz, zavolat do Menza CR, poptat se u lidi co uci na MFF - Jestli nekde v Praze nejsou rodice co maji podobne decko, ktere se treba trapi stejne jak to Tvoje? Jeste tam z nich postavite nejaky dream-team 👍

    (Ja to mam celkove jednodussi, jak jsou moji kluci dva, tak se zabavi proste i mezi sebou. K tomu jsme si nasel kolem sebe dalsi "nestandardni" rodice, pohodlne pres moje konicky a ex-spoluzaky z VS.)
    VITEX
    VITEX --- ---
    Trápí mě synek a naplňuje mě hořkým pocitem otcovské bezmoci, když mi naříká "Tatínku proč já nemám žádný kamarády ?"
    Z waldorfské školy ho děcka vyštípali tak že měl záchvaty s přáním nežít, tak jsme ho vzali na domácí vyučování, jenomže tím se jeho sociální izolace ještě zvýšila.

    Vnímám to tak že jeho požehnání tj. vysoká inteligence se mu stalo prokletím. Už od malička jej zajímala matematika. V první třídě o ní věděl víc než jsem se já naučil za celý život. Ve druhé třídě už se ujíždel na vysokoškolské matematice a hrát si s autíčky ? Nuda! Koukat na pohádky ? Nuda! Ano cokoliv co považují jeho vrstevníci za zábavné on považuje za nudné s tím že mu to už nemá co přinést.

    Takže teď vyrazíme na hřiště a on tam oslovuje náhodné dětičky a snaží se nimi navázat hovor na téma např. "termodynamika vysoce nasycené plasmy" nebo "máš rád logaritmy?" no a dětičky na něj koukaj jako zjara a kamarádit se nechtěj :(

    Hledám tedy pro Ríšu kamaráda či kamarádku kolem druhé třídy se zálibou v matematice a fyzice z Prahy a okolí.

    Animation vs. Math - reakce
    https://www.youtube.com/watch?v=pPX58-iZugg
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Ja som zas vcera rano nasla v supliku makeup o ktorom neviem, ze som ho kupila (neni skryty, proste i ked ten suplik otvaram porad, tak som si ho nevsimla) a tak ma to rozrusilo, ze som si na tvar nastriekala namiesto pletovej vody objemovy sprej na vlasy, co stal vedla. A nebol cas to sundat. Ak nebudem mat jebaky z tohto, tak uz z nicoho ineho.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    DR_NIKITA: Ja ich potrebujem mat nejak "gulate", alebo ich mat spojene s niecim. Ako napr., ze sestra je mesiac a den po mojich meninach, ex bol den pred nou a tak. To si ten datum doratam, alebo je aspon vacsia sanca, ze si ho vsimnem. :)

    Celkovo zda sa fungujem hlavne na prepojenie veci medzi sebou, jak sa ta hlava nikdy nezastavi na 1 myslienke.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    DR_NIKITA: Ještě že nesnáším svoji matku, a snažím se s ní nebavit :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam