• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MAR_TINA: Mam to v plane, sme sa dlho nevideli. Snad nezabudnem.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MART1NKA: Jojo, bezna prax. Alebo sa na narodky rovno zabudne uplne. Plus teda jak mavame rodinne stretnutia cez sviatky, tak sa u toho zveziem s kvazi oslavou. Vyslovene cisto narodeninovu som mala len par krat, ked som si ju spravila sama.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SHARKIE: tak mu napiš. Nejspíš bude rád.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    PAKOBYLKA_: Svatky som vypla uplne, odkedy som prisla do Ciech. Tu v kalendari nie som, takze jak ma nikto neriesil, tak som nemusela ani ja. Ale obcas mi niekto skusa priat na nejake ine varianty mojho mena a uplne ma tym rozhodi.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MAR_TINA: Jo, mna to taky mrzi.

Dnes mi navyse doslo, ze vlastne neviem, kedy sa narodil znamy, ktory ako jediny akceptoval, ze som si posunula narodky. Takze vysledok je ten, ze ja od neho dostanem kazdy rok 2 priania a on odo mna ziadne. :(
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já si pamatuju data narození části mých spolužáků ze ZŠ. Jako asi 5 i 6 lidí. A dá mi práci si zapamatovat narozeniny manžela a výročí svatby. A mrzí mě to. On to má naštěstí úplně v píči a tak nevadí, že si vzpomenu 7. ledna na Petra Z. a v květnu zazdím manžela tak moc, že odjedu sama na wellness. :)

Mám dojem, že mozek má prostě období, kdy něco saje, a pak zas saje něco jiného.
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    SHARKIE: Ja to mam jako jednu z veci, diky nimz mam ukazkovou OCD. Svyho casu jsem mela nadrceny nejen narozky, ale i svatky! Nasi, bracha, babicky a dedove a bratranci.
    Vypustila jsem to v mlade dospelosti, kdy me nastvalo, ze brachovi to projde (“roztomile, hihihi, ti kluci”) a mne ne. Vlastni narozky tajim, preje mi jen muz, syn a rodice. A obcas nekdo, kdyz se to provali, mam to na vyznamne datum a obcas to utrousim neuvazene a lidi si to obcas zapamatuji.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SHARKIE: Ja som dostavala vacsi darcek ktory sa pocital za obe.
    MALLORYNOX
    MALLORYNOX --- ---
    Btw tohle znate? Ja na to natrefila pred par dny, tvl ono to ma jmeno! :) a my to mame doma. Mozna tak trochu vsichni.

Extrémní vyhýbavost pokynům: jak se projevuje jeden z nejméně chápaných profilů náročného chování u dětí, a jak jim pomoct  -část 2 | Tisíc Tváří Radosti
    https://tisictvariradosti.cz/extremni-vyhybavost-pokynum-jak-se-projevuje-jeden-z-nejmene-chapanych-profilu-narocneho-chovani-u-deti-a-jak-jim-pomoct-cast-2/
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    SHARKIE: objímám! :o)
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    DRABICZ: Jo, o sklamaniach u narodiek, ako niekto narodeny den pred Vianocami, toho viem fakt hodne. :)
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    SHARKIE: vidíš, to mne nenapadlo - také tajim lidem své datum narození, nestojím o gratulace ani dárky (krom nejbližších) a až co jsi to napsala mi došlo, že to je nějaká sebeobrana před zklamáním. Zajímavé, díky!
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    VITEX: Sice nepomozem, ale fakt cenim pristup, ze to riesite. A ze vam to moze povedat a neostat na to sam.

U nas sa akurat obcas spomenie, ako kedysi nasim nejaka lekarka vraj "vynadala, ze mi ukradli detstvo" a miesto vrstevnikov si radsej vyberam na spolocnost dospelych. A tiez sa obcas bavia na tom, ako som sama doma bez dozoru (boli na nejakom plese, my doma vynimocne same) miesto vyvadzania detskych volovin, sedela radsej nad matikou a ratala si nejake hodne neskolske priklady. A to bolo vsetko. Nakoniec som skoncila schovana sama v knihach a kopu tych chytrych zaujmov radsej uplne udusila.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    DRABICZ: Som rozmyslala, ci sa ma to skusali niekedy nasi naucit, ale jedine, co mi s tym zo spomienok vylieza je, ze sa akurat vzdy niekto divil, jak to nemozem vediet. Obcas dost vycitavo, ze sa to teda fakt nepatri takto nemysliet na blizkych. Takze som sa naucila to proste druhym radsej nehovorit. Stejne ako dalsie veci, nech nie som este viac "ta divna".

Vcera som volala s ocovou sesternicou a len tak medzi recou spomenula, ze oco bude mat teraz narodeniny. Uplne ma zarazilo, jak to vie. A jak si na to este aktualne zvladne spomenut. Mne uz sa po tom pol roku zacina zmazavat aj den umrtia, takze mi v jeho kolonke zostane uz len "august a januar". A ze to bude nedozita 70, a to len preto, lebo je to gulate cislo a kazdy to okolo riesil. Jako mrzi ma to, ale zase si pamatam milion detailov z jeho poslednych dni, tak sa tym aspon utesujem, ze podobne vycitky od druhych nie su na mieste.
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    SHARKIE: žena je v týdnu co je Cyril a Metoděj, syna mám kolem útoku na dvojčata, dceru kolem Pearl Harboru a liška je na Václava. To se pamatuje dobře, otce a matku mám vštípenou do hlavy od dětství a zbytek rodiny ani kamarády si nepamatuji.
    VITEX: já si s vrstevníky nerozumím doteď, ale škola a kroužky (byť individuálních a ne kolektivních) mi socializace pomohla. Hodně dětský tabor. Naučil jsem se přejímat, čímž jsem si vybudoval rozhled. Tedy komunikace se sportovní partičkou jsem měl povědomí o pravidlech hry a pak se to dalo našroubovat na jakýkoli tým, u mechaniků mi stačily značky a přibližný výkon, nicméně v historii jsem předčil učitelky (hned několikrát) ale o hudbě, politice a filmech jsem neměl komunikačního sparring partnera. To je asi jediná má rada, naučit se, že tyhle věci, co ho baví, nesypat do lidí na první dobrou, ale držet si obecný rozhled a díky nějakému společnému tématu navázat kamarádství. A to včetně šachu, i když je mezi šachisty nerd. Dobrým pojítkem může být právě hudba - vždyť harmonie není nic jiného než matematika ;)
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    A je pryč :D
    FORAMINIFERA
    FORAMINIFERA --- ---
    Kocourmikes to neni.

PULNOC: ty mozna radsi bez na kontrolni mri, zda se ti tam neco nemeni, protoze tohle co se stalo z hyperinteligentniho cloveka je dost pruser
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    PABLITOS: Ne, to by byly polorandomizovaný výkřiky a samý oznamovací věty bez jakýhokoli pokusu o interakci.
    Ne že by to bylo o moc lepší teda.
    PABLITOS
    PABLITOS --- ---
    Skoro to vypadá, že si bývalé ID KOCOURMIKES změnil pohlaví...
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    tohle by mohlo jit do zahlavi, ale nejakyho jinyho klubu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam